Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (4 586)

plakát

Balerína (2016) 

Běžný příběh o "Popelce', ovšem bez prince. Zato s kamarádem. Félicie jde za svým snem, i když v důležitých momentech lehkovážně, což dělá příběh dramatickým. Starší diváci jako já dokáží děj předvídat, na druhou stranu je ústřední duo sympatické a přirozeně jsem mu fandil.

plakát

Hvězdy nad Syslím údolím - Životní román Mudr. Diany Filipové (1986) (epizoda) 

Paní doktorka byla trochu do větru a ač nucena okolnostmi, docela kašlala i na svoje dítě. Nedivím se jejímu bývalému manželovi, ale upřímně - proč jako matka byla pořád v práci? Jinak brala koho potkala, i když nechápu, jak a především proč po ní muži "pásli".

plakát

Místo zločinu České Budějovice - 40 růží (2023) (epizoda) 

Docela zajímavý případ o novodobých Romeo a Julie. Jen Romeo se choval trochu jako zmetek. Ale o peníze jde vždy až na prvním místě, že. Dnes místo vhledů do tajemné minulosti hlavního hrdiny závan současných vztahů. Ale ani to v kriminálce nepotřebuji. Jinak v hrozných módních kreacích tentokrát Judit Bárdos hravě strčila do kapsy i Nohu.

plakát

Čas (2021) 

Na to, jak ve filmu čas utíkal rychle, tak mně se děj dost často vlekl. Nápad je originální a zajímavý, ovšem téměř dvě hodiny děje je třeba něčím zaplnit. A to se úplně nepovedlo. Od Shyamalana jsem čekal více.

plakát

Odznak Vysočina - Mrtvá ze mlýna (2023) (epizoda) 

Venkovský charakter případu i styl vyšetřování pokračuje. Nemám už tedy ani výhrad nad mnohdy naivním dějem. Ovšem způsob rozřešení zločinu byl ukraden z myslím Kriminálky anděl. Případ Julinka je mi stále volný, byť díky kazetám bylo v tomto dílu alespoň nějaké napětí.

plakát

Rodina na baterky (2021) 

Terminátor trochu jinak. Poselství je nakonec vyvážené. Mladí by měli s civěním do obrazovky ubrat, ti starší by se měli něco doučit. A spolu mohou fungovat. Náš prcek se často řechtal jak jsem dlouho neslyšel, ale chvíli i koukal do kostiček hry na podlaze. Hluchých míst bylo ale pomálu. Prase-pes-chleba... Dost zábavný kousek.

plakát

Zákony vlka - Škodná v revíru (2023) (epizoda) 

Nadějný začátek kalily drobné nedostatky, postupem času ale přibylo nesmyslů a vysloveně trapných okamžiků. Tahle tříčlenná kriminálka nevypadá na skvost. Případ byl divný, korupce mě nezajímá a vztahy už vůbec ne. Navíc Tereze Švejdové hraní nejde.

plakát

Sedmero krkavců (1967) (TV film) 

Známá pohádka v pro mě neznámém provedení. Děj byl samozřejmě stejný, lišil se pouze v drobnostech, ovšem myšlenky byly asi nejsilnější právě v této verzi pohádky. Hodnocení bohužel sráží hrozné ozvučení a notně bídný obraz. Takže herecké umění věhlasných jmen a tváří si příliš neužijeme.

plakát

Hvězdy nad Syslím údolím - O krásných nožkách Anduly Bláhové (1986) (epizoda) 

Moralitka z doby rozjetého těžkého průmyslu. Když už chlapi do úmoru pracují v huti, neměli by se potom opíjet, když mají doma ženu a děti. Ta pak může podlehnout kouzlu krejčího Leoše.  To není na sexuologa, ale psychiatra. Milý příběh.