Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (4 587)

plakát

Kmotři z blat (1983) (TV film) 

Pohádka s ekologickým poselstvím? Když jsme si to zde ušpinili, příroda nám to vrátila. Tak toho necháme a pak uvaříme bylinky. Kantor a jeho chytří žáci třetí třídy všechno vyřeší. Však ono zlo zmizí. Dost nesmyslná báchorka.

plakát

Sofie a ukradený poklad (2008) (TV film) 

Celkem příjemná odlehčená pohádka s přímočarým jednoduchým dějem. Obsazení bylo povedené, pan král hezky zdegenerovaný a přes viditelně nižší rozpočet nepůsobí úplně lacině.

plakát

Zbojník Ondráš (1972) (TV film) 

Tak špatně natočený film jsem dlouho neviděl. Banda nesympatických zlodějů a lupičů bojuje s vrchností, která je tak hloupá, že si zbojníky v rajónu zaslouží. Nesmyslů je v ději plno, závěr je naprosto mimo. Zkratkovité, naivní. Dříve jsme prostě měli fandit zbojníkům jen tak. Kvituji ovšem zajímavé obsazení a odvahu točit i v exteriéru.

plakát

Polda - Dobrý soused (2021) (epizoda) 

O dost slabší díl. Nejen že okruh podezřelých byl až příliš úzký, k rozuzlení (opět) přispěla náhoda, ale i z takové události, jako je jmenování nového šéfa se dalo rozhodně získat více vtipu. Jak případ začal hezky a s humorem, tak závěr byl příliš obyčejný. A to pomíjím "rodinná pouta mordparty".

plakát

Tučňáci z Madagaskaru (2014) 

Vtipu byl dostatek, ovšem tato partička je spíše na kratší gagy, než celovečerní film. Koneckonců mi přišli sympatičtí i záporáci, včetně hlavního ve sněžítku.

plakát

Zakázané uvolnění (2014) 

Holky tlachají na baru, kluci v autě. Semtam vyjde na světlo něco kontroverzního. A pak je konec. Děsil jsem se podle hodnocení, že film bude horší, než se poté zdál mě. Nejlepší je ale i tak píseň na závěr.

plakát

Čapkovy kapsy - Závrať (2011) (epizoda) 

Neodbytný psycholog přijde na kloub příčině obtíží docela snadno. Spravedlnost je poté překvapivě rychlá. Výborný Pavelka a tradičně bezchybný Preiss. "A to, že dnes prší, je také tvoje vina."

plakát

Captain Marvel (2019) 

Tato Marvelovka mě nezasáhla. Nevýrazný film, ničím zcela neuchvátil. Až na několik vtipných scén se jedná stále o to samé. Navíc mi vadilo, že snad polovina filmu byla tam tmavá, že i když jsem se díval v noci, mnoho jsem nepochytil. Chválím ale hlavní postavu, která byla sympatická a v televizi příjemně dabovaná.

plakát

Čapkovy kapsy - Zmizení herce Bendy (2011) (epizoda) 

Výborný Preiss a ke konci stejně tak působivý Töpfer v povídce o talentovaném herci a jeho záhadnému zmizení. Co se stalo je vcelku jasné brzy, ovšem rozluštění případu mělo překvapivý výsledek. Tedy téměř výsledek. Takový...Čapkovský. Potěšila i zmínka o Rakovníku a Křivoklátsku :-)

plakát

Ochránce - Hidžáb (2021) (epizoda) 

Pan ombudsman si to totálně rozlil u svého kočího i milenky. Zvláštní díl, nevím, co si o něm myslet. Může vyznít různě.