Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (244)

plakát

Mank (2020) 

Fincherův Don Quijote. Nebo přesněji, film o člověku, který by chtěl být alespoň tím Quijotem, ale i to se mu podaří jen tak napůl. So it goes. Myslím, že to uvidím ještě několikrát.

plakát

Modelář (2020) 

Kníže Myškin meets Travis Bickle

plakát

Tenet (2020) 

Přiznávám prohru. Tohle jsem nepobral. Je třeba to vidět alespoň třikrát. Jenže jak na potvoru je to natočený tak odlištěnym způsobem, že to člověk vůbec nemá chuť vidět znovu. Emocionálně to nefunguje snad v žádný scéně. Humor neexistuje. Je to jen hlavolam, základem je vyřešit, která postava se kdy pohybuje jakym směrem v čase,..a zda náhodou nějaká postava není mladší verzí jiné postavy a... no nic

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Tenhle film tu má jen 1490 komentářů a 24682 hodnocení, tak jsem si říkal, že k němu taky něco napíšu. Ale napsal to za mě všechno už třeba Marigold.

plakát

Muž, který zabil Dona Quijota (2018) 

Terry Gilliam natočil víceméně 12 filmů. Tenhle je jeho čtvrtý nejlepší. Dvacet let nenatočil lepší. A že tomu většina diváků pět hvězd nedá (a Fuka, mrcha, dokonce jen dvě a půl) je jen důkaz, že to masterpiece je ;)

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

O jak moc reakční záležitost zde běží je nejlíp vidět na detailu: Před dvaceti lety se prokazovala falešnost Matrixu tím, že padouchův poskok/jidáš dal přednost žvýkání falešného šťavnatého stejku před - pravou realitou. Stejk symbolizoval tenkrát faleš matérie, ilusornost máji atd. Nyní zní poselství filmu na obdobné téma právě opačně - matérie je jediná pravá a hodnotná. A prokazuje se to právě tak tím, že guruův poskok/santaclaus řekne, že jedině v tomto módu si přeci můžete dát "decent meal" a ještě se u toho "hohoho" bodře pochechtá. Cítím z toho nějakou čertovinu.

plakát

To (2017) 

K většině výhrad z okolních komentářů se přidávám (je to ohlodané až na kost atd.), ale jednu musím ještě přidat: Beverly. Všechny ostatní postavy jsou přesný, ale ona - je starší. O dva roky. A je to zásadní chyba, protože ona ještě nemá být úplně a plnočelně sexy. Not yet. Jen tak na 10%. Toto (velmi dobrých 73%) už ruší, nedává to smysl, nemá to dětskou atmosféru, škoda.

plakát

Wind River (2017) 

Obdobně jako předchozí filmy Sheridana mám rád taky Nicka Cava, kterej k nim dělá hudbu. A ze stejnýho důvodu jako nemůžu poslouchat jeho poslední album, mě nudí i tenhle film. Téma obou je ostatně stejný. Smutek. Nerozchoditelnej; když trochu popoběhneš, vybuchnou ti plíce. Dá se jen sedět - under fifteen feet of pure white snow...

plakát

Ztratili jsme Stalina (2017) 

Ono se to tváří jako absurdní komedie, ale nejlepší je pak kouknout třeba na https://en.wikipedia.org/wiki/Lavrentiy_Beria a ověřit si, že scénář právě téměř vůbec není smyšlenej, naopak mnohdy je to vše (nemáme doktory, překotnej odjezd limuzín, červený tlačítko pod stolem atd..) až příliš doslova.

plakát

Černé zrcadlo - Muži pod palbou (2016) (epizoda) 

Zdá se mi to nebo to vykrádá, nedostatečně a polopaticky, prostřední část z Vonnegutích Sirén z Titánu?