Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (27)

plakát

Musíme si promluvit o Kevinovi (2011) 

Neskutečně depresivní příběh jehož shlédnutí nedoporučuji nikomu, kdo v horizontu nejbližších let plánuje mateřství či rodičovství! Jinak oceňuji rozhodně dosti přesvědčivé herecké výkony a to včetně dětských herců.

plakát

Klec pro panenky (1971) 

Je nutné k tomuto filmu přistupovat s opravdu velkou nadsázkou...a pak je to ohromná sranda:-)

plakát

Spálené mosty (2008) 

Ačkoliv musím souhlasit se spoustou komentářů, že Spálené mosty jsou takovým vláčným filmem jdoucím odnikud nikam a nemají ani žádné zakončení, přesto jsem se po dvou týdnech k hodnocení vrátila a připsala hvězdu navíc. Protože i když nejde o film, u kterého si okoušete všechny nehty, přesto se vám jaksi zaryje pod kůži a zůstane po něm zvláštní pocit, který trvá. A velice příjemné je také herecké obsazení, kde všichni tři hlavní hrdinové předvádějí velice dobré výkony.

plakát

Bláznivá, zatracená láska (2011) 

Pro mě velice těsné tři hvězdy..několik silnějších zajímavých momentů film měl, například incident na zahradě měl správnou dávku humoru i bláznivosti. Větší část filmu však bohužel byla řetězcem trapných amerických klišé a afektovaných scén a závěrečný proslov koketoval s hodnocením odpad! Přesto těch pár důmyslných vtipných, či alespoň milých momentů nakonec vybojovalo 2a3/4 hvězdy.

plakát

Marley a já (2008) 

Kombinace Owena Wilsona s Jennifer Aniston v romantické komedii, kde je vše podřízeno diktátu hloupého psa, je na mě skutečně už trochu moc

plakát

Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště (2005) odpad!

Žalostně trapné a tragicky nevtipné. Ráda bych dala alespoň jednu hvězdičku, protože mám ráda Budaře, ale ať přemýšlím, jak přemýšlím, nemůžu přijít na jediný světlý moment filmu, který by hvězdu zasloužil. Jediný dobrý nápad ve filmu byl paradoxně jeho chaotický děj, kterému se podaří alespoň na chvíli zmást diváka a udržet ho tak o něco déle u obrazovky. Nijak mě do kolen nedostává ve filmu nadužívané slovo kokot, které je zde používáno jako náhražka jakéhokoliv důmyslnějšího vtipu a nelze ani plesat nad hereckými výkony, protože pro tento film žádné nebyly potřeba. Výsledný dojem z filmu je jen to, že Česko je nejspíš pouze banda debilů a choleriků a jako anti-reklama na Česko by pravděpodobně zaznamenal úspěch. Jako celovečerní film ale nikoliv. Jedním slovem skutečně odpad!

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Tento film je pro mě na pomezí tří a čtyř hvězdiček a to především proto, že jeho pozitiva jsou současně i tak trochu negativa. Je to dosti šablonovitý příběh postavený na hromadě tradičních klišé, který je po celou dobu tak sladce milý, až to chvílemi může iritovat. Leitmotivem je zde střet dvou světů - střet ras, střet sociálních tříd, střet věkových kategorií apod., až je toho trochu moc a neškodilo by trochu ubrat na úsilí vykreslit dva učebnicové protiklady a popsat úžasný přerod housenky v ušlechtilého motýla. Na druhou stranu musím ocenit břitký francouzský humor trefující se do snobů a pokrytců a velice přesvědčivý výkon F. Cluzeta. Takže 3 a 3/4*

plakát

Frankenstein (1994) 

Naprosto strhujících 118 minut. Ačkoliv běžně žánry sci-fi/fantasy/horor nevyhledávám, tohle zpracování Frankensteina nenechalo mou pozornost ani na chvíli uvadnout. Ocenit musím skvělé herecké obsazení, vynikající a důvěryhodný výkon H. B. Carter především v závěrečné fázi filmu.

plakát

Milenci a vrazi (2004) 

Z tohoto filmu skutečně nevím kde mi hlava stojí...žánr psychologický, bych poupravila spíše na psychiatrický, protože většina postav (ne-li všechny) jedná naprosto iracionálně, stupidně a jsou zralé na psychiatrii. Jejich jednání je natolik nekonzistentní, že ani ten nejempatičtější divák nemůže být schopen z tohoto popleteného počínání vytáhnout nějakou charakteristiku postav a dostat se pod povrchní slupku hlavních (anti)hrdinů. Film je plný naprosto nepochopitelných zvratů ve vztazích hlavních postav, ti co se v minulé scéně milovali, po sobě najednou křičí a nenávidí se..proč?..to nevědí nejspíš ani postavy samotné. Upřímně nechápu, že se do takové filmové tragédie nechalo uvrtat tolik známých a výborných českých herců.

plakát

Návrat domů (2009) 

Převyprávěná Misery nechce zemřít jen s mnohem primitivnější a hloupější zápletkou..to že je to slabota a bez nápadu mi ani tak nevadí, to že je to kopie, mi vadí dost..plus ty holky podle mě neumí hrát