Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (162)

plakát

Magie kouzla zbavená (1997) (TV film) 

Pamatuji si, jak v 90. letech snad každý měsíc běželo nějaké představení Davida Copperfielda a jak jsem si u toho celou dobu lámal hlavu, jak jen to děla. Mozkové závity mi běžely na plné obrátky, oči hledali nějaké tajné skrýše nebo lanka... a stejně bylo všechno zbytečné. A pak přišlo v létě 2000 takové nevinné přepínání televize... a po pár minutách jsem myslel, že mě budou omývat. Tak já si jak vůl celé hodiny lámu hlavu a pak se dozvím, že tajemství vjezí v malém kusu kovu nebo optickém triku. Skoro to vypadá, že ta největší kouzla jsou zároveň i nejjednodušší.

plakát

Magic's Biggest Secrets Finally Revealed (2008) (seriál) 

Mnohem slabší než první série. Přecijen je vidět, že ta nejzajímavější kouzla už byla odhalena a občas to vypadalo, že kouzelník předváděl kdejakou blbost, aby vyplnil čas.

plakát

Proč? (1994) (pořad) 

Pamatuji si, jak před několika léty, při někakém dvanáctém nebo patnáctém výročí vysílání novy, se objevila ve vysílání repríza dílu s Pavlem Landovským. Člověk by ani neveřil, jaký dobrý publicistický pořad to tehdy v prvních letech nova vysílala. Možná je ale lepší, že skončil, protože kdyby ten pořad vysílala teď, zářil by v nováckém vysílání jako diamant uprostřed hromady hnoje.

plakát

Krvežíznivé opice (2007) odpad!

Ty vole, to zase byla hovadina. Fidel, chlap v kožichu, červený filtr, Rambothajka, debilní dialogy, chcaní na stany...Opravdu nevím co si o tom mám myslet. Buď to byl jeden z těch filmů, co jsou schválně točeny jako sračky, pak by se to dalo chápat. A nebo to byl opravdu vážný pokus o natočení béčka, v tom případě bych celý tvůrčí tým předhodil té digitální opici, ať si s nima trochu užije.

plakát

Hotel Paradise (2012) (pořad) odpad!

Už jsem viděl snad desítky naprosto zbytečných pořadů, ale ještě nikdy jsem neviděl takovéhle ubohé svinstvo. Docela mě v popisu pořadu pobavila tahle část: "budete mít možnost sledovat show plnou dobrodružství, napětí, flirtování a hlavně vznikajících vztahů". Ono to tam někde je? Jediné co vidím, když na to v televizi omylem narazím, je, jak se tam deset lidí baví o nějakých hovadinách, chodí polonazí, opalují ... No prostě jen takové domácí video z dovolené u moře. Namísto toho bych chtěl vidět do hlav těch manažerů, co je to napadlo, koupit takovou volovinu. Copak poslední roky neukázaly, že i mnohem "živější" reality šou u nás docelala propadly? Nějaké povalování metrosexuálů s roštěnkami tady nikoho nevytrhne. Technická stránka je synonymem pro katastrofu.

plakát

Prci, prci, prcičky (1999) 

Ani když mi bylo -náct jsem neměl pro podobné filmy pochopení. I když, je to vůbec film? Mě to spíš připomíná jen šnůru poslepovaných scén plných podivného amerického humoru, který já nenávidím. Ale jestli je něco, co mě tady dostalo, tak to jsou "problémy", které trápí tu mládež. Jako bych se nedíval na dospívání lidí, ale nějakých nadržených útlocitních mimozemšťanů.

plakát

Terra Nova (2011) (seriál) 

Člověk by si myslel, že ze spojení Avataru a Jurského parku může vzniknout jeden z nejdobrodružnějších seriálů za posledních několik let, a ono ne. Namísto toho, aby z toho udělali nástupce Hvězdné brány, tak tam hodí naprosto nezajímavou americkou rodinku, jak řeší svoje rodinné problémy. To se tvůrci úplně zbláznili? Koho z cílové skupiny zajímá romantika nebo citové výlevy? Nebo to snad bylo určeno pro fanoušky telenovel? Tady je potenciálu na rozdávání a oni ho spláchnou do záchodu! KLADY: 1)Stephen Lang 2)podařený pilotní dvojdíl ZÁPORY: 1)naprosto nesympatický otec rodiny 2)příšerné počítačové triky které jsou na úrovni 16 let starého seriálu Hercules 3)otravné a tisíckrát otřepané problémy dospívající mládeže 4)epizodnost seriálu, kdy jsou všechny problémy vyřešeny za jediný díl 5)hodně slabý scénář, jako by byl psán pro epizody dlouhé 20 minut

plakát

Hunger Games (2012) 

Tak tohle bylo poprvé, kdy jsem si nejdříve přečetl knížku a až poté šel na film. A udělal jsem jen a jen dobře, protože snímek má jeden zásadní problém. Sama autorka si napsala scénář a rozhodla se do něj dát snad úplně všechno. To je sice ve vztahu k předloze dobře, ale tím nezbylo žádné místo pro jejich objasnění. Potavy a události tak naprosto odpovídají knize, ale velmi často chybí zdůvodnění, PROČ ten dělá tohle nebo se tohle stalo. Z pohledu logiky je tak film děravý jako ementál. Před promítáním jsem si řekl, že nebudu porovnávat snímek s předlohou, na knihu zapomenu a soustředím se jen na film. To ale kvůli těm dírám nebylo možné a neustále jsem musel hrabat v paměti, abych si děj filmu zdůvodnil. Myslím, že některé věci bylo lepší vyjmout a nechat tak prostor pro objasnění celého děje. Z tohodle pohledu jsem spokojen pouze s první třetinou filmu, která končí příjezdem do Kapitolu. U výcviku a dění v Kapitolu už to začalo docela haprovat, a pokud jde o samotnou arénu, tak naprosto souhlasím s Anarvinovou recenzí, že je naprosto nezvládnutá. Uvidíme, jak dopadne pokračování, které namísto autorky píše zkušený scénárista. Druhou věcí která mi vadila, a kterou jsem na této databázi už několikrát sjel, je rating PG-13. Nikdo nechce vidět, jak se navzájem řežou děti. Ale tomu zabíjení prostě něco chybí. Něco, co by diváka nadzvedlo ze židle a celý systém odsoudil jako naprosto odporný. To je v knize velmi dobře podáno, tady to moc nefunguje. Ale abych jen nekritizoval. S radostí můžu říct, že z Jennifer se nám tady rodí velmi dobrá herečka. Svoji roli zvládla naprosto bravurním způsobem. Klidně by nemusela nic říkat, stačilo se jí podívat do tváře. Dále jsem rád, že se tvůrci nelekli předlohy a Kapitol pěkně vykreslili v jeho extravaganci. Porovnání života v krajích a hlavním městě nepotřebuje komentář. Takže abych to shrnul, když bych hodnotil věrnost předloze, dal bych plný počet. Já se ho rozhodl hodnotit jako samostatné dílo, 70%.

plakát

Ezel (2009) (seriál) 

Tak tenhle seriál je jednak úspěchem turecké televizní tvorby a zároveň ostudou pro tu českou, protože Ezel snadno přebíjí všechny seriály, které za posledních pár let natočily ty naše ubohé televize. Narozdíl od nudné Šeherezády je tenhle seriál zaměřen na mužské publikum a je vidět, že když se turci vykašlou na romantiku, tak to docela funguje.