Reklama

Reklama

Ezel

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Turecko, (2009–2011), 120 h 12 min (Minutáž: 90–199 min)

Režie:

Uluç Bayraktar

Hrají:

Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Yiğit Özşener, Tuncel Kurtiz, Rıza Kocaoğlu, Barış Falay, Sedef Avcı, Bade İşçil, Sarp Akkaya, Haluk Bilginer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(71)

Šarmantní a bohatý Ömer je snem mnoha žen. Po letech vojenské služby se vrací domů a chystá se oženit s překrásnou dívkou. Už se zdá, že bude mít život, po jakém toužil, ale jednoho dne je obviněn ze zločinu, který nespáchal. Po vzpouře a požáru ve vězení se dostane na svobodu, ale je prohlášen za mrtvého. Po plastické operaci se pod jménem Ezel vrací a hodlá se pomstít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

elleyne 

všechny recenze uživatele

Jak už tady někteří píší, žasnu nad hodnocením "odpad" lidí, kteří ze seriálu zahlédli sotva 10 vteřin. Když běželi upoutávky, měla jsem obavy, aby se nejednalo o nějaký paskvil typu Tsicí a jedna noc.Při prvním díle mě napadlo: ha, moderní variace na Monte Christa....a ono se to rozvinulo na mnohem víc. Strašně moc se mi líbí psychologické komentáře napříč díly. Seriálu nechybí napětí, rozpracování charakteru postav, neskutečné dějové zvraty. Přiznám se, že mě atmosféra každého dílu dokáže naplno pohltit. A k tomu všemu perfektní hudba. Přiznám se, že poslední dobou mám nejraději postavu Aliho, ale mám ráda i ostatní postavy jako Tevfik, Ezel, Eysan...Škoda, že už jen několik dílů a bude konec. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V tomto případě bych ty odpady tady ignoroval. Vložili je totiž lidi, kteří pravděpodobně z Ezela neviděli ani pět minut. Kdyby viděli a opravdu se o tento seriál zajímali, patrně by pochopili, že se jedná o neuvěřitelně komplexní kriminálku, která obsahuje miliardu otázek a odpovědí, které díl za dílem rozplétá a nedokáže se v pokládání otázek zastavit. A když už by si tohle nemysleli, tak by svůj názor řekli zde a pokusili by se ten svůj odpad bránit. Což se jim v tomto případě nepovedlo a dokazuje to akorát jejich ubohost. Chápu, že Turecko samo o sobě je dost riskantní země, ale v tomto případě se jim povedlo něco, co si nedokážu vysvětlit a hrozně by mě zajímalo, kolik lidí na tenhle seriál psalo scénář. Jediný problém seriálu je totiž ten, že má v sobě hrozně moc informací a občas se v něm ztrácím. Komplexností příběhu bych ho tedy klidně přirovnal k takovým Ztraceným. Každopádně co se týče napětí je na tom asi nejlíp ze všech možných seriálů, co jsem kdy viděl. Po několika dílech tedy za čtyři hvězdy a přemýšlím, že půjdu i k pěti. Vysoké hodnocení na imdb má skutečně svoje důvody! ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Malarkey. Odpad mohl snad dát opravdu jen někdo, kdo to ani nezahlédl. Ale popořadě. Dle upoutávek a řečech v nich jsem si myslel, že je to další telenovela. Nevěnoval jsem tomuto seriálu pozornost, snad jsem to jen posměškem nějak okomentoval. Nicméně jednou jsem přepínal programy v době reklamy a zabrousil jsem na Prima Love, kde to zrovna běželo. Během 2 minut asi 5 mrtvých, což mě celkem zaujalo. :-) Zaujalo mě to tak, že jsem ten díl dokoukal a od té doby koukám na každý díl. Jsem neskutečně překvapený. Protože s romantickým seriálem to má pramálo společného. Sem tam se samozřejmě něco romantiky udá, ale ve kterém filmu ne. Ale zbytek je celkem solidní "nářez". Kvalitní krimi se zajímavým dějem, skvělá hudba a atmosféra seriálu. Je to navíc natočeno tak, že musí člověk dávat neustále pozor - ať už je to prolínáním několika časových linií, tak množstvím postav. Navíc velice charismatický hlavní hrdina. Svým námětem, prostředím a občas i atmosférou bych se to nebál přirovnat (i když kvalitativně je to trošku dál - ale ne zase moc) k mému dalšímu oblíbenému a dnes již kultovnímu seriálu - Chobotnice. Musím říct, že se opravdu těším na každý další díl. K překvapení mému samému. Tohle se opravdu povedlo! A hodnocení zde se mi zdá dosti neobjektivní. 90% Aktualizace po konci seriálu 21.4.2012: Paráda! Napínavé, propracovaný děj, vynikající hudba, sympatické i nesympatické postavy, neskutečné dějové zvraty, překvapení (milá i nemilá), prostě vše, co má takový seriál mít. Je pravda, že začátek byl trošku vlažnější a bylo v něm více romantiky, ale poté se to rozjelo do pekelného tempa. Téměř všechny díly měli spád a byly zajímavé. Jednou za čas se objevil trošku slabší a řekněme nudnější díl, ale to bylo vykompenzováno v dalším dílu, který byl totální nářez. V podstatě byl slabý díl jen takovou "pozvánkou" či úvodem na další díl. Po Chobotnici nejlepší seriál!!!! Jednoznačně!!! A hodnocení 45% je opravdu z cesty. Někteří by se měli zamyslet. 5 hvězd je málo... Akorát nevím, co teď budu dělat o víkendech... Po takové době, tolik volného času. :-/ Howgh! ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Absolútna špička medzi seriálmi. Každý deň od 17.50 do 19.00 sa svet pre mňa zastavil, keď sa do neha raz pustíte už vás máločo vytrhne zo stoličky. Seriál, ktorý s každým pribúdajúcim dielom je lepší, seriál, ktorý aj bez prvoplánového citového vydierania dokáže vyvolať skutočné emócie, lebo dráma tu je na veľmi vysokej úrovni. Práve v Ezelovi môžete zhliadnuť perfektnú prepracovanosť deja a charakterov, neuveriteľné vykreslenie postáv a ich premenu počas rokov, dokonalo premyslenú pomstu s veľmi vhodnými momentami prerozprávaných Ramizom a jeho životnými postrehmi a múdrosťami, výnimočné a prirodzené herecké výkony, dokonalé hudobné podfarbenie v neopísateľnej atmosfére. Majstrovstvo v podobe seriálu, ktorá svojou kvalitou ľahko sa vyrovná alebo aj prekoná americké seriálové skvosty. ()

zahadna 

všechny recenze uživatele

Ezel, je asi zatiaľ čo som mala možnosť vidieť najlepší turecký kriminálny seriál, klobúk dole a vôbec by som nepočítala, tie odpady v hodnoteniach od ľudí, ktorí to vlastne ani nevideli alebo videli len možno upútavku či pár minút z prvého dielu...takéto situácie ma vedia nazlostiť, je určite viac ako isté, že takto kazia celkové hodnotenie filmov a film ako taký...takýto ľudia, by tu vôbec ani nemali byť. Veľmi dobrý komentár od Malarkey... ()

Galerie (94)

Zajímavosti (6)

  • Přestože jsou mobilní čísla hlavních postav vymyšlená, turečtí diváci na ně neustále volají, případně si některá chtějí zřídit jako svoje vlastní. (fiLLthe3DD)
  • Sportovní auto, které se objevilo v první epizodě, je Shelby cobra z roku 1965. (fiLLthe3DD)
  • Seriál měl v Turecku nevídaný úspěch. Jeho premiéru sledovalo přes 13 milionů diváků, přičemž si četné publikum zvládl udržet. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama