Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (1 363)

plakát

Hospoda Na mýtince (1997) (divadelní záznam) 

První dva Mistrovy dramatické pokusy stály na vynikajících a bezpochyby dlouho promýšlených námětech. Katastrofy Mistra neodradily a hledal dál, jak oslovit diváka. Je dobré tuhle hru vidět, abychom mohli docenit, o kolik se později zlepšil.

plakát

Vyšetřování ztráty třídní knihy (1997) (divadelní záznam) 

Čistý Smoljak, neředěný Svěrákem. Surová, nelítostná satira. Možná nejlepší z Mistrových her, i když ještě postrádá jeho zralý styl.

plakát

Akt (1997) (divadelní záznam) 

Zřejmě Svěrákův nejlepší výkon v oboru dramatu. Pak už se spíše vezl ve Smoljakově lodi a vylepšoval ji svými hláškami.

plakát

Cimrman v říši hudby (2006) (divadelní záznam) 

Jan Klusák dodal velmi zdařilou hudbu - přístupnou, humornou, kvalitní. Mistrovo libreto už tak dokonalé není; jakoby se některé části ztratily. Opera tak trochu ztrácí na plynulosti. A seminář? Určitě mohl být kratší, právě aby opera mohla být delší.

plakát

Dobytí severního pólu (2006) (divadelní záznam) 

Smoljak a Svěrák, kteří se ujali rekonstrukce, toto pokládali za Mistrovu nejzdařilejší hru. Snad... Pravděpodobně nejlépe shrnuje Mistrův styl a jako takovou ji lze doporučit začátečníkům.

plakát

Posel z Liptákova (1997) (divadelní záznam) 

Prorockými jednoaktovkami Posel světla a Vizionář dosáhl Mistr svého vrcholu společenské angažovanosti.

plakát

Blaník (1997) (divadelní záznam) 

Podle mne toto Mistrovo dílo trošku doplácí na svázanost svým základním a jediným didaktickým záměrem. Blaník je zkrátka skrz naskrz prohnilým světem sama pro sebe a v žádném případě nevyjede.

plakát

Ad Astra (2019) 

Banální, děravé, a k tomu ještě liché. Že by k vyléčení sociální poruchy stačila konfrontace s otcem, který není docela tak geniální, jak se zdálo? To fakt hraničí s Červenou knihovou. --- Brad Pitt je nepochybně velmi chytrý chlap, není to žádný hrající atlet s mozkem jako hrášek (i když jednoho brilatně zahrál v Burn after Reading). Ale tady kopl do kytek. Béčkový scénář výprava nezachrání. --- A můj oblíbený uživatel Matty tady předvádí, jak (post)moderní intelektuál dokáže nalézt skryté umělecké hodnoty i v kádrovém dotazníku.