Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (11)

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Velké zklamání. I přes veškeré chyby se mi minulé díly líbili - byli zábavné, měli atmosféru Středozemě a děj se někam posouval. V tomto filmu se stanou tak tři věci a roztáhlé je to na dvě hodiny. Je vidět, že Hobit měl mít jen dva díly. Hudba byla tentokrát taky slabší. Mezi 2*/3*. **SPOILERS AHEAD*** Jak jsem se obával, zápletka s Tauriel nikam nevedla (takže byla zbytečná). Bitva byla bezva, ale jen tak první čtvrtinu, pak už byl jen člověk fascinován jakými kravinami se to dá natáhnout. A odpravení draka v prvních 5 minutách? To mělo zůstat druhém filmu a cliffhanger být blížící se válka (film by to nezachránilo, ale dávalo by to větší smysl). Jediné pozitivum v příběhu bylo Thorinovo šílenství a to se také dalo zvládnout líp.

plakát

Legenda Korry (2012) (seriál) 

Pomalu, ale jistě si Korra vypracovala mezi mé nejoblibenější seriály. První kniha (4*) byla v několika ohledech dosti rozpačitá, např. moc se soustředila na romantiku. Ale na druhou stranu se autorům musí uznat odvaha přenést avatara to období technické revoluce. Zápletka s Rovnoprávnými celkově výborná. Druhá kniha byla vinou studia dělaná dost narychlo a je to poznat. První polovina se táhne, finále je takové deus ex maxima. Ale na druhou stranu se dozvíme o původu avatara a druhá polovina je výrazně silnější, takže celkově 3.5*. Třetí série a čtvrtá serie už jsou očividně více promyšlené. Záporáci jsou bezvadní, děj nevázne, postavy se konečně vyvíjejí a konečně je něco v sázce. Obě knihy velmi solidních 5*. Korra je temnější než její předchůdce (***SPOILER - např. sebevražda/bratrovražda, exploze hlavy, hl. postava rok na vozíčku SPOILER***), s lepší hudbou (Jeremy Zuckerman) a animací (Studio Mir) a pro mě lepší obecně.

plakát

Šingeki no kjodžin (2013) (seriál) 

Při prvním shlédnutí mě seriál opravdu uchvátil. Více riskuje než tradiční zástupce tohoto žánru a přichází s opravdu zajímavými novými koncepty. Při shlédnutím druhém jsem si ale uvědomil jak strašně moc - a zbytečně - je ukryčený. Proto zůstávám u 4*. Ale pořád - dobrý příběh, akce i animace, rozhodně stojí za shlédnutí.

plakát

REC (2007) 

Mimořádně povedený film, beroucí si to nejlepší z Blair Witch a Zombie žánru. Děsivé, ale narozdíl od většiny moderních hororů nemá potřebu děsit nepřirozeně hlasitými zvuky. Napětí je budováno postupně a vydrží až do úplného konce. Rozhodně jeden z nejlepších snímků svého žánru.

plakát

Oculus (2013) 

Nebylo to tak děsivé, jak bych doufal, ale i tak velmi dobře zpracovaný film. Minimum jumpscare, hudba dobře podtrhovala atmosféru, herci slušní, kamera a editing geniální. Velmi povedená atmosféra, kdy se člověku ztrácela linie mezi realitou, iluzí a vzpomínkami. Příběh byl trochu slabší, hlavně v poslední části, ale celkový požitek to nezkazilo. Solidních ****.

plakát

Flash (2014) (seriál) 

Pilot: Tohle bylo fakt špatné. Když jsme se zrovna nevezli v nějakém hrozném klišé, tak jsem se chytal za hlavu. Ano, je to komiksárna, ale existují hranice. Vzbudil se po 9 měsících? Jasně, pusťme ho hned ven! Postavy se chovají nelogicky, jsou nezajímavé, navíc herci opravdu nic moc. Už dlouho se mi nestalo, že by mě pilot takhle odradil. Plus hvězdička dolů za znásilňování fyziky. Někdy se to dá odpustit či alespoň tolerovat, ale říct věci typu "Antihmota je teoretická částice." je v době kdy máte tyhle informace na dosah ruky neodpustitelné. Celkově tedy *.

plakát

Defiance (2013) (seriál) 

Pilot mě zaujal, natolik, že jsem dal seriálu 4*. Proč? Nabízel zajímavý svět k prozkoumání a i přes různá klišé vypadal, že by mohl fungovat. Avšak přišlo několik dílů a divák se pořád potácí nevědomosti. Člověk tak nějak doufá, že prozkoumá tenhle nový svět, co se tu sakra stalo, a ono nic. Kdyby místo mimozenšťanů byli normální lidé, ani bych si nevšiml. Děj nic zajímavého také nepřinesl. Škoda, promrhaný potenciál, jediné plus jsou některé sympatické postavy a hudba od McCrearyho, ale to mě u seriálu neudrží. 2**

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Když tento film vyšel, dostal ode mne 5*, ale nezestárl dobře. Pořád se jedná o mimořádně zábavný snímek, ale plný spoustu nepochopitelných rozhodnutí, např. videoherní akční scény. Film se taky nemůže rozhodnout, jestli je to pán prstenů, nebo něco více pro děti (jako je kniha) a působí proto dost nekonzistentně. Tento problém je ještě patrnější u pokračování. Pořád jde o dobrý film, ale víc jak 4* si nezaslouží.

plakát

Vesmírná loď Galactica - Krev a chrom (2012) 

Konečně nášup k mému oblíbenému universu! Po (dle mého skromného názoru) nepovedené Caprice se vrací BSG tak jak ji známe. Až na nepřirozeně vypadající světla (na ty se dá zvyknout) vypadá CGI pozadí opravdu bezvadně, což je dobře, jelikož asi jen 3 scény nejsou točené před greenscreenem. Hudba - jak jinak - pecka, od osvěčeného Beara McCrearyho. Ještě uvidím jak to celé dopadne, ale zatím jednoznačně *****. Edit po shlédnutí finále: Přesně to co sem po Blood and Chrome chtěl. I když by bylo lepší dát víc času postavám a miň akci, tak pro webseriál to asi ani jinak nejde. Dost lidí v různých diskuzích nadávalo na CG, ale nevim, jestli je to kvůli tomu, že jsem čekal to nejhorší, nebo mám nízké nároky, ale přišlo mi fakt dobré. K těm opravdu špatnym věcem: Herečka hrající dr. Kelly (Lili Bordán ?) fakt děs, jako jediná nedokázala svou postavu prodat. SPOILERS: Zvrat na konci opravdu překvapil, jsem rád, že nezabili Cokera a doufám v pokračování. Po uvážení všech negativ dávám ****.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Do kina jsem šel s tím, že tento film nemůže překonat díl předchozí. Ale zmýlil jsem se. Je mi jasné, že se mnou asi spousta lidí nebude souhlasit (a já se jim nedivím, Temný rytíř v čele s Jokerem je opravdu skvělý počin)... Čím tedy třetí díl zvítězil nad druhým? Co se týče atmosféry a zábavnosti, tak si vede trochu líp (ale je pravda, že mu k tomu díl předchozí vydláždil cestu). Za druhé hlavní záporák - Bane, který mi byl sympatičtější než Joker (i když ne o moc), protože působil mnohem temnějším dojmem (Joker byl sice šílený maniak, ale Bane byl prostě... zlý), který možná trochu zkazilo !SPOILERs! závěrečné "odhalení", tedy to že to všechno v podstatě dělal pro... tu ženskou jak se vlastně jmenovala?...Čímž asi narážím na (pro mě jediný) velký problém filmu, a to že nedal moc prostoru ženským postavám (i když pořád víc než v předchozích dílech) - Catwoman a... té druhé... Mirandy? Hlavně u Catwoman mi její přechod z "temné strany" přišel moc náhlý. Miranda na mě zase působila moc nenápadně na to, aby byla odhalena jako hlavní záporák, ale to bylo hlavně tím, že jí celou dobu zastiňovali ostatní postavy s Banem v čele. Co se děje týče - začátek bezvadně vtáhnul do děje a zbytek - akce, akce, napětí, akce, grande finale! Zápletka sice trochu podobná prvnímu dílu, ale mnohem lepší. Nějaká myšlenka tam asi také byla, avšak poselství není to, čím by mě tento film zaujmul. No a na závěr bych ještě pochválil hudbu Hanse Zimmera, která sice nemá žádné přímo zapamatovatelné motivy, ale dokonale doplnila atmosféru. A to je vlastně všechno na čem záleží. A co z toho všeho tedy plyne? Závěr triologie bude asi bude můj nejoblibenější z celé série, ale pravda je, že ne zas tak o moc. Asi nejlepší akční film za dost dlouhou dobu.