Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Horor

Recenze (219)

plakát

Stvořitel (2023) 

Zklamání. Hezké lokace, 3D a výsledné kompozitní obrázky, ale scénář jako by psal ťulpík, který o dané problematice polovinu pochopil špatně a/nebo si ji představuje jak Hurvínek válku. Spousta věcí v ději je neuvěřitelná (ve špatném slova smyslu), milostná "chemie" mezi hlavními postavami nefunguje, šablonovitý příběh i herectví. Např. Blade Runner, kterého tu dávají jiní k porovnání, je o tolik prokreslenější. Ale co já vím - nenáročný divák, kterému nevadí nelogičnosti a 'chce se kochat', si třeba přijde na své.

plakát

Bullet Train Down (2022) odpad!

Vydala společnost The Asylum. Dlouho jsem neviděl tak špatné hraní, tolik nelogických věcí a nefyzikálních jevů a tak schématický a sterilně udělaný a zkažený film. Hraný projev je na úrovni komparzistů, hlavní postava, Tom Sizemore, neumí mluvit... celkově skoro nekoukatelné.

plakát

Elvis (2022) 

3.5* Dostatečně dobré, aby vás to těch 160 minut udrželo na židli. Je za tím vidět spousta práce, na scénáři, na výpravě, na střihu.

plakát

Okna budoucnosti (2021) (studentský film) 

Na studentský film dobrý standard – kvalitní zvuk, decentní střih a tempo, není to "páté přes deváté". Možná by to chtělo z toho udělat nějaký závěr, ať to není jen složenina příspěvků jednotlivých respondentů.

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Další maločeská "komedie", přibližně na úrovni televizního filmu určeného na středu v deset večer. Takové obroky pro náš televizní národ. Na tohle prachy jsou.

plakát

Hlasy (2020) 

Průměrná až podprůměrná žánrovka. Ploché, klišovité postavy, naprosto otřesný zvuk a hudba (viděl jsem anglickou verzi, kde se mistr zvuku asi aktivně snažil vyhnat diváky z kin), ale pěkná ucházející kamera a výprava.

plakát

Pod vodou (2020) 

Jedna hvězdička putuje lidem, co k tomu udělali postprodukci, speciální efekty a vytvořili 90+ % toho, co na plátně vidíte - ti svou práci odvedli. Scénárista nikoliv. Tenhle film se ani nesnaží zaujmout. Je přibližně na úrovni jedné mise v nějaké nízkorozpočtové strategické hře. Nebo horší.

plakát

PROJEKT (2020) (amatérský film) 

klady: snaha, technická kvalita, barevnost, trochu atmosféry. zápory: nezkušenost, špatně pojmuté vyprávění, amatérské chyby v celkovém konceptu. Tenhle film je bohužel jen o málo víc než pouze sled ne moc dobře vysvětlených, rozředěných událostí, které se v něm stanou, a úsečných replik neztotožnitelných postav. Zdlouhavé prázdné záběry vyplněné hučením a praštěná barevná korekce nezachrání umění dobře zpracovat látku do filmové formy. Ale vše není ztracené - rejža není marnej, pouze nezkušenej. Vřele mu doporučuji podívat se na YT kanál 'FILM COURAGE', zejména na videa, kde filmoví scénáristé mluví o tom, jak koncipovat scénář a jak pracovat s příběhem.

plakát

Ad Astra (2019) 

Takový chudý příbuzný Interstellar – stále koukatelný a vizuálně povedený, ale zapomenutelnější, trošku poetický a prostřednictvím vnitřního hlasu hlavního hrdiny (rádoby?) zamyšlený, filosofický.

plakát

Barry - ronny/lily (2019) (epizoda) 

Tento díl je jedinečný v seriálu a, jsem si jistý, i samostatně. Pravidelné fanoušky hned trkne, že režie se ujal někdo jiný. Tento díl je nepředpovídatelný a to v tom nejlepším slova smyslu. Přátelé, pusťte jej samostatně vašim kámošům a zeptejte se jich, co si o této šílenosti myslí.