Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (161)

plakát

Spartakus (2010) (seriál) 

Vyloženě šťavnatý seriál, který přetéká krvavými řežbami, intrikami a sexem. To vše rámuje napínavý historický příběh. Snad každý si ve Spartakovi najde to svoje. Ačkoli krvavé scény nemusím, takhle krev ála 300 mi nevadila vůbec. Dechberoucí od prvního do posledního dílu.

plakát

Zelená míle (1999) 

Jeden z nejpůsobivějších filmů, co jsem kdy viděla. Tajemná pohádka o zaostalém obrovi, který koná zázraky, na děsivém pozadí cel smrti. Po zhlédnutí popravy Eduarda Delacroix jsem měla problém usnout. A i když John Coffey byl prostě skvělý, největší dojem na mě udělal veleslizák Percy.

plakát

Zlodějka knih (2013) 

Pozor obsahuje spoiler! Na film jsem se podívala se zájmem, abych ho srovnala s knihou, kterou jsem nedávno dočetla. No asi jsem to neměla dělat :-) Dala bych filmu klidně pět hvězd, ale tolik mi toho v něm chybělo... Např. některé momenty se starostovou ženou Ilsou, i onen osudný nálet a jak je možné, že z něj vyvázla Liesel živá. Chyběly mi tam zlodějské akce s Rudim i denně poplivané dveře :-) I přesto se mi film hodně líbil a nemůžu dát méně než čtyři hvězdy. Skvělá byla hlavně Rosa Hubermannová a její muž. Doporučuji.

plakát

Toni Erdmann (2016) 

Dlouho jsem neseděla v kině tak dlouho a předem jsem se toho trochu děsila. O to víc mě nadchlo, že jsem neměla potřebu během filmu podívat se, kolik je hodin. Po lehké skepsi ze začátku se začal film skvěle rozjíždět a posledních cca 45 minut opravdu stálo za to. Nelituji, naopak - film měl hloubku, ale výbuchy smíchu v kině u některých scén to celé příjemně odlehčovaly. To se prostě musí vidět... Dávám poctivé čtyři hvězdy!

plakát

Lidé na slunci (2011) 

Opravdu vtipná komedie s vážnými místy k zamyšlení a tomu pořádná dávka ujetosti. Prostě filmová směsice, po které ještě nějakou dobu uvažujete, co si o ní myslet a jak ji vlastně hodnotit. A to považuji za velké plus. Navíc dlouho jsem se tak upřímně nezasmála jako u této podivné komedie :-)

plakát

Nezlomný (2014) 

Angelina si vybírá těžká témata a za odvahu klobouk dolů. Neubráním se srovnání s jejím předchozím filmem a opět je děj trochu roztříštěný. Ale už zdaleka ne tak moc. Příběh je navíc ještě poutavější. Dlouho jsem váhala mezi 3 a 4* jednak kvůli roztříštěnosti děje a jednak kvůli trochu strnulému výrazu Jacka O'Connella, který ukázal nějakou mimiku až při zvedání dřevěného trámu. Ale byl to zážitek.

plakát

Tísňová linka (2013) 

Čistý a napínavý thriller s klasickým úchylem, který si nese trauma z dětství. Kdyby na konci američtí policisté začali Halle Berry a tu unesenou holku balit do dek a nosit jim kafe v kelímku, dala bych 3*. Ale takhle musím dát jasné čtyři, protože stručný konec mě stručně a jasně překvapil.

plakát

Milenci a vrazi (2004) 

Po letech jsem se podívala znovu a musela jsem přidat jednu hvězdu. Film tak skvěle adaptující knižní předlohu nelze hodnotit níž. Pokud jste nečetli knihu, může vám děj připadat zmatený a postavy podivné. I přesto ve vás zanechá nepopsatelný dojem a donutí vás přemýšlet, co to vlastně sakra bylo? Podle mě jsou Milenci a vrazi téměř dokonalé filmové ztvárnění černého, zvrhlého, kritického a znechuceného Párala.

plakát

Pozemšťané (2005) 

Šokující, na poplach bijící, kruté a svým způsobem dojemné. Doporučuji každému, aby se aspoň jedním okem podíval (mi to oběma nešlo). Na 5* to u mě ale bohužel není, protože dokument je až příliš jednostranný a neukazuje řešení nebo spíše vhodný kompromis. Protože vegetariánství asi pro většinu z nás nebude to pravé ořechové. 70 %.

plakát

Zlatovláska (1973) (TV film) 

I když malé vady na kráse se Zlatovlásce nedají upřít, je to pohádka s jednoznačně nejkrásnějšími písničkami.