Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (747)

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Britský humor, Mark Darcy v roli (skoro) Bonda, teenagerovský mladík... švédská princezna, která miluje anální sex. Film, ve kterém je všechno a co se ostatní bojí natočit. Matthew Vaughn je borec a já mu zobu z ruky... Proto milujeme filmy. Musím si opravdu ještě jednou pustit Kick-Ass, jestli konečně to hodnocení nezvýším... Každopádně Kingsman je hlavně prvotřídní zábava a já si jdu sehnat oblek na svatbu :)

plakát

Dva dny, jedna noc (2014) 

Abych byl schopen přijmout toto reálné drama jako celek bylo by nezbytné "opravit" pár věcí, které mi zkrátka kazí zážitek. Jedním z nich je přidat důvod, proč Sandra trpěla depresemi. Pro mě se její osoba stala pouze tou, která po jedné nepodařené návštěvě šahá hned po práškách. Presskit mimochodem pěkně kecá. "Sandra se nevzdává...a ze všech sil se snaží přesvědčit kolegy..." Nebýt manžela, který mi herecky přišel i zajímavější než Cotillard, skončila by dávno pod kytičkami. Další důvod, proč je pro mě film průměrný, je ten, že Belgie má jiný životní standard než my. Netušíme, jestli je rodina zatížena hypotékou, ale rodina se nemá nijak špatně (nebo jestli má, není to nijak ukazané). Já tomuhle prostě nevěřím. Navíc, tohle byla opravdu jediná životní práce? Snímek je standardní, ničím nevybočuje. Jen dva momenty mě jaksi vytrhly z letargie. Reakce kolegy-fotbalového trenéra a pak jízda autem, kdy Sandra řekne manželovi, ať to rádio nevypíná a následně ho vezme za ruku.

plakát

Hacker (2015) 

Hacker je ze všeho nejvíc patvar. Nefunguje v něm romantická linie, protože k Asiatce je nemožné si vytvořit nějaký rozumný vztah. Tudíž jsou její chmury k smíchu. Nefunguje v něm napětí, hlavní hacker-záporek je nulovej. Mann v podstatě vyniká jen momenty, které ho proslavily - střelbou v doku a na ulici. Starý snímek Síť se Sandrou Bullock je zábavnější a efektnější. Široko daleko nejhorší režisérův počin.

plakát

Letadla (2013) 

Tohle není kopie Aut, to je přímo jejich vykrádačka. Ztráta času.

plakát

Need for Speed (2014) 

Plusy - parádní přehlídka aut, hezké scenérie, některé záběry na modrookou Imogen Poots. Mínusy - příšerné dialogy, Michael Keaton. Na vydechnutí fajn blbina. A slušný referenční film na odzkoušení zvukové sestavy :)

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Krobot ukazuje, jak si s málem replik dokáže vyhrát. Staví úžasně vtipné scény zdánlivě jednouchým načasováním a vybírá herce, kteří dokáží jeho nápad realizovat. Vedení tam ale musí být, i když se zdá, že si to herci dávají sami. Je to absurdní jako Čtvrtá hvězda, je to filmové, i když se řada lidí domnívá, že nikoliv. A je to zábavné jako v poslední době máloco. Akorát to nemusí sednout každému. Dávám 4* a trojici Babčáková, Novotný, Čermák povyšuju na nejabsurdnější trojku českého porevolučního filmu :)

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Takhle se točí dvojky! Dynamika akčních scén je neuvěřitelná a žene film takovým způsobem, že je vlastně docela fajn, když se najednou ocitneme v klidnějších vodách a jen se "žvatlá". Ta konspirace byla tak věrohodná, že Captain funguje i na dramatické rovině. Herci hrají co je potřeba, na žádné ocenění to není a je to jenom dobře. Cítil jsem se jako malé děcko, kterému dávají hračky :) Dokonalé, zatím nejlepší film roku.

plakát

Spisovatelé (2012) 

Velká pohodovka, která mě bavila o něco víc než The Peks of Being a Wallflower. Perfektně obsazené, mladí herci a herečky jsou strašně moc sympatičtí a konečně pořádná role pro Grega Kinneara. Ten chlap se na zarostlého spisovatele (a podivína sledujícího svoji bejvalku) parádně hodí. Můžeme se bavit o tom, jak relativně jednoduché to je, nemá to přílišnou hloubku, ale proč nedat maximální hodnocení, když jsem se po celou dobu tak náramně bavil a dojímal.

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

Měl jsem pocit, že se Kovbojové a vetřelci potkali s Wild Wild West. Po několikáté otravný Depp (kruci, ten chlap má jeden ksicht, stejně jako Jirka Macháček), mdlý Armie Hammer a bombastický rozpočet, který musí být jeden velký tunel. Dobře, je tam dvacetiminutová závěrečná smršť digitálních efektů, ale jinak se divím, kam všechny ty prachy šly. Řada trikových scén je na slabé úrovni.

plakát

Polski film (2012) 

Liška, Matonoha, Daniel a Polášek. Nejdivnější český film poslední doby připomínající mystifikační Rok ďábla od Petra Zelenky. První polovina výborná, bavil jsem se tou "autobiografií" zúčastněné čtyřky a neváhal bych dát 8/10. Po odjezdu z Polska jsem trpěl a druhou půlku bych hodnotil 4/10. Výsledné tři hvězdy jsou tudíž jakýmsi kompromisem, kdy z úžasně hravého a plastického dokumentu přišel krutý pád.