Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (255)

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

Film opravdu mile překvapil. Slyšel jsem na něj rozdílné názory stejně jako na Iron Mana 3 a stejně jako Iron Man 3 se mi líbil víc jak první díl. Temnější atmosféra jen prospěla a vtipy jsou o dost lepší jak v prvním díle. Prostě z vážné části je cítit Alan Taylor a z té humorné a akční Whedon. Loki mi dokonce už nepřišel tak otravný jako v Avengers a byl i schopnější :). Co se týče Malekitha, tak dle mého názoru výborný záporák, Eccleston opět válí, stejně jako válel u Destra. Skvělá práce a už se těším jak se následky tohoto filmu promítnou na Agentech SHIELDu.

plakát

Machete zabíjí (2013) 

Naprostá bomba! Jednička byla sranda ale pořád měla svoje meze, dvojka se šíleně rozjíždí a žádné meze nemá a celkem to začíná silně táhnou ke sci-fi, pokud se to dá vůbec za to považovat. Pokud jsou Expendables odkaz na 80tkové akčňáky tak Machete vzdává hold 80tkovým Bčkovým a Cčkovým filmům. Je to šílená splácanina a je to přehnané...ale to je právě dobře!! Jsem zvědavý na třetí díl, jen tak dál Rodriguezi, jen při tom nezapomeň taky na Sin City 2 :).

plakát

Riddick (2013) 

Třetí díl se vrací stylově ke svému prvnímu předchůdci, avšak je daleko zábavnější než samotná Černočerná tma, kterou osobně považuji za nejhorší z celé trilogie a beru jí jen jako nutnost, pokud chce člověk znát orgin Riddicka a nějakých dalších postav. Prvních 45 minut kde se Riddick snaží přežít na nehostinné planetě a ochočí si pejska a téměř zde nepadne ani jedno slovo je výborná, potom dorazí nájemní lovci a nastane seznamování s novými postavami, mezi kterými vyniká hlavně Katee "Starbuck" Sackshoff a Matt Nable jako lovec Johns. Ve finále pak přijdou na řadu dešťové potvory...samozřejmě se ve filmu dozvíte i jak to bylo s Riddickem a Necromongery po druhém filmu, hudba též luxusní. I když se nejedná o žádné velkolepé sci-fi jako byla Kronika Temna a není to co se týče scénáře nějak super převratné, tak mně to opravdu bavilo a další jízdu s Riddickem jsem si opravdu užil. Navíc, pokud film bude mít úspěch, tak je stále co natáčet, protože příběh Richarda B. Riddicka není zdaleka u konce. Stále je tu otevřená linka s lordem Vaako a hledáním domovské planety Furia, ne?

plakát

Knoflíkáři (1997) 

Další české "rádoby umění" které není mým šálkem kávy. Dvě hvězdičky za úvod, do kterého by člověk neřekl že je to dílo nějakého českého režiséra a za první povídku, která ještě za něco stála. Další už byla velké WTF a to se stupňovalo až do finále kde to ta závěrečná naprosto zabila. Malé holčičky vyvolají ducha kterého vidí všichni a všem to naprosto přijde normální, nemluvě o tom že může platit historickou měnou, schválně kolik diváků se pozastavilo nad tím, jak vůbec onen voják zemřel že je tak mladý a že si to ani nepamatuje a myslí si že žije. Příběhy jsou sice provázané, ale neřekl bych že dohromady tvoří nějaký ucelený celek, ba dokonce bych řekl že některé jsou naprosto zbytečné a film by se bez nich i obešel, nebo by si vystačil se zkrácenými verzemi...když jsme u toho, on ten film nějaký děj má? Co se vlastně snažil zdělit? Ne, české filmy opravdu ne.

plakát

Kick-Ass 2 (2013) 

Asi je to tím, že jsem ještě neměl tu čest číst komiksovou předlohu, nicméně mně se druhý díl Kick-Ass líbil a to hodně. Od prvního dílu to přitvrdilo, ale rozhodně to nevadí, v tom filmu to na škodu není. Plukovník Stars and Stripes byl výborný, škoda jen že nedostal ve filmu více prostoru. Možná tam nebylo tolik vtipných situací jako v prvním díle, nicméně stále mně film dokázal v některých situacích rozesmát.

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

Šíleně pomalý rozjezd sráží dosti na zábavě, ze začátku jsem se občas i nudil. Naštěstí v druhé půlce se film již chytá a finální akce je bezvadná. Je z toho ale okatě vidět rating, zvláště pak na konci, kdy člověk přeje záporákům opravdu nějakou hnusnou smrt, za to co udělali, ale ničeho takového se bohužel nedočká, i když je tam možností hromady. Johnny Depp je jako vždy klasa, hraní magorů už má v rukávu a jeho pošahaný indián nemá chybu, dalo by se říct, že si jako vždy krade celý film pro sebe.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Šel jsem na film s očekáváním že dostanu Robot Jox vs. Godzilla a to se stalo. Nečekal jsem žádné sci-fi s komplikovaným dějem. Guillermo del Toro totiž akční pecky umí dělat, to jsem se přesvědčil již v Hellboy 2 a Blade 2 (říkejte si co chcete, ale já mám dvojku rád, dle mého nejlepší díl). Výborná hudba, skvělí roboti i monstra (Jaegers a Kaiju ;-)) . Nemůžu si ani stěžovat na herecké obsazení - sympatická Rinko Kukuchi a v neposlední řadě Ron Perlman, jenž má sice vedlejší roli, zato si jí pekelně užívá a jeho postava prodejce orgánů Hannibala je naprosto boží. Ano měl bych k filmu pár výhrad, například nevyužití potenciálu některých robotů a jejich celkem rychlé zlikvidování, nebo pár nevysvětlených věcí, nicméně i přes to jsem se dobře bavil a byl jsem spokojen. Na závěr bych chtěl ještě říct, že doufám že se dočkáme ještě nadupanějšího druhého dílu, protože takových to filmů s touto tématikou tu zatím moc nemáme.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Nikdy jsem moc velký fanda Supermana nebyl. Nesmrtelný týpek, který se ani neumí obléct a nosí spodky navrchu. Avšak Zacku Snyderovi se konečně podařilo nějak rozumně zpracovat onoho klasického komiksového hrdinu. Hodně se mi líbil úvod odehrávající se na Kryptonu, který dle mého filmu hodně přidal na atmosféře. Následuje seznámení se s hlavní postavou, kde postupně zjišťujeme všechny věci okolo vývoje hrdiny. Vše je zde vysvětlené tak, že to ve finále konečně nevypadá směšně, dokonce i to jeho "S" na hrudi a jde to i bez úchylných spoďárů! Jediné mínus co bych možná vytkl je až příliš natahovaná finální bitva. V druhé půlce filmu nastane nepřetržitá akce a závěrečný souboj to už nepřekonává a vyzní spíše jako nudná zívačka. Každopádně velice povedené dílko a zatím, asi dle mého názoru nejpovedenější ztvárnění Supermana. PS.: Jako komiksového fandu mně potěšili takové odkazy jako logo "Lexcorp" na cisternách a budovách, či satelit "Wayne Enterprises".

plakát

Kat: Válečná zóna (2008) 

Nic jsem od tohoto filmu nečekal, šel jsem na něj koukat s tím, že dostanu Béčkový akčňák s výborným hercem Ray Stevensonem, který exceloval jako Firefly v G.I. Joe. Byl jsem však mile překvapen, Rayovi opravdu role Punishera sedí a je daleko lepší než jeho předchůdce z roku 2004 a to nemluvím o výborném armoru s hromadou zbraní, který nejen vypadá dobře, ale je i funkční co se týče praktického hlediska. Hodně mně potěšilo že si s tím tvůrci nebrali servítky a film je opravdu krvavý a drsný - nejen že cáká krev, ale oni i létají končetiny, dělají se díry do všech částí těla a podobně. A co se týče hlavního záporáka Jigsaw a jeho trhlý brácha strčí celého přitepleného Travoltu do kapsy. Původní Punisher z roku 2004 byl pro mne velkým zklamáním, ale tahle nová verze obsahuje prakticky vše, co mi u tamté scházelo. Ano je to stále Béčkový film, ale co by jste taky chtěli více vytěžit z Punishera, který je založený právě na násilí? Já osobně jsem byl spokojený, dle mého názoru zatím nejlepší filmové zpracování tohoto charakteru.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Já osobně jsem byl velice spokojený, dle mého názoru dokonce lepší než první díl. Zajímavější děj a hlavně temnější. Jediné co mi moc nesedlo byl konec, bude to ale asi tím že znám ten původní a byl jsem prostě z toho takový rozpačitý. Jednu věc bych v něm asi změnil, takhle vyzněl na prázdno.