Reklama

Reklama

Kat: Válečná zóna

  • USA Punisher: War Zone (více)
Trailer 3

Bývalý člen speciálních sil Frank Castle je po šesti letech zpět v plné zbroji jako Punisher, který tentokrát vede válku na dvou frontách - s podsvětím i s FBI. V hlavní roli vykonavatele spravedlnosti se představí Ray Stevenson, jehož známe ze seriálu Řím.  Bývalý člen speciálních sil a agent FBI Frank Castle je po šesti letech zpět v plné zbroji jako Punisher, který tentokrát vede válku na dvou frontách. Poté, co zabil mocného mafiánského dona, se nyní jeho terčem stává druhý darebák v pořadí - krutý šéf gangu Billy Russoti (Dominic West). Castle ho při přestřelce znetvoří, ale zahyne přitom i tajný federální agent. Russoti, který si říká “Jigsaw”, touží po odplatě a najme si na to Franka, nejnechvalněji proslulého zločince z podsvětí. Ale ani FBI nechce zůstat pozadu. Je na Punisherovi, aby nalezl způsob, jak v tomto adrenalinem nabitém akčním thrilleru obejít zákon a zničit smrtící armádu zločinců. Herec Ray Stevenson (seriál Řím), se přesvědčivě zhostil role vykonavatele spravedlnosti, jehož žena a dcera byly zavražděny, kterou převzal po Dolphu Lundgrenovi (1990) a Thomasu Janeovi (2004). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (368)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Třetí pokus o komiksového Kata (zlatá angličtina...). Tentokrát velmi krvavě, béčkově, relativně stylově a ... akčně. Konečně se setkali všechny potřebné ingredience pro dokonalé akční béčko. Výsledek není jednoznačný, ale aspoň zábavný. Ti kdož čekali přemýšlení a promyšlený příběh, budou asi zklamání, ale klasická cesta pomsty z různých důvodů k Punisherovi prostě patří. Mě osobně potěšila především "upřímná" brutalita, která k filmu skvěle seděla. Na někoho bude některá ustřelená hlava (v jednom záběru je to hodně nečekané) až moc, ale i díky hlavnímu záporákovi divák nezapomene, že sleduje lehce odlehčený komiksový film. pokud to divák ignoruje, bude se pravděpodobně chvílemi smát a nebo plakat, nad podivností postav a jejich chováním. Každému podle jeho chutí, tentokrát mě ale Punisher alespoň dobře pobavil, což se o minulých dílech říct nedá. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Krásne brutálne béčko s drsným masérom, ktorého tvár nájdete "na hodinára" v ľubovolnej krčme, s decákom rumu minimálne 3x. Najhorší casting za posledných 10 rokov, ktorému ale prekvapivo nekráluje Ray Stevenson, ale Jigsawov dvorný šašo James. Tučné guilty a tie tony hemoglobínu môžu dnešné PG komixáky závidieť. 70% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Comicsový Frank Castle se vrátil do třetice všeho dobrého i zlého a konečně je vše, jak má být. Bývalý člen speciálních jednotek Frank Castle před šesti lety utrpěl tragickou ztrátu své milované rodiny. Přísahal na její náhrobní kámen krutou pomstu všem mafiánům, kteří jsou nějakým způsobem zodpovědní za její smrt. A nepřestane se mstít, dokud poslední mafián nebude ve městě bradou vzhůru. Hlavní nevyřízené účty má s mafiánským bossem z nejvyšších kruhů Russotim s pěkně tuhým kořínkem a se znetvořeným obličejem, který se už mezitím stačil spojit se svým ještě šílenějším bratrem, aby s ním vytvořil neporazitelný klan. Populární comicsová série s postavou Franka Castla se dočkala po dvou slabých adaptacích verze, která v mnohém překvapí. Jde ostře akční a brutální cestou. Počet ustřelených hlav a jiných tělesných částí se ani nedá spočítat. Film prakticky nepolevuje ve svém dynamicky nastaveném tempu. Ray Stevenson, který ztvárnil mstitele, je ostrý chlápek, který oproti svým předchůdcům umí dobře hrát, ale měl to zatraceně těžké, když měl proti sobě tak skvělé záporáky, kteří jakoby se vyloupli ze stránek comicsu. Russoti alias Jigsaw a Loony Bin Jim jsou natolik perfektní, že nezbývalo mnoho a dalo se fandit jim. Na Dominicu Westovi se maskéři vyřádili a ten se překonával v hláškách i stylovém běsnění. Stejný poděs byl specialista na záporné role Doug Hutchison, jehož šílená kreace je opravdu tím nejzběsilejším, co v comicsových filmech bylo k vidění. Tahle dvojka je při své odpudivosti navíc i vražedně sympatická, což je jev, který záporákům v předchozích adaptacích chyběl. Ženský prvek nemá tentokrát širší zastoupení. K vidění je zejména Julie Benz jako vdova po zabitém federálním agentovi, která navíc kvůli tmavému přelivu svých vlasů není moc k poznání. Akčně zaměřený film dostala do péče režisérka Lexi Alexander a nezůstala absolutně v ničem pozadu za svými mužskými kolegy specializujícími se na akční fláky. Vytýkám jí pouze slabší výbuchy, které jsou však ve filmu ojedinělé. S dialogy se příliš neobtěžovala, ty v podstatě nikam nevedly, a tak má velký prostor břitká střílečka v dynamickém tempu, oscilující mezi comicsovostí a videohrou. Finále mohlo být pravda ostřejší, když už byli k dispozici takový vymazlení záporáci, ale především došlo k zásadnímu napravení chyb předchozích nepovedených verzí, což není zrovna nepodstatné. I tak se jedná o "béčko", ačkoliv se zdráhám tento termín použít, když bylo zřejmé, že film pracuje v určité míře i s prostředky áčkového filmu. Jednoznačně se jedná v rámci kategorie B o kvalitního zástupce, který svůj zásobník nevystřílí hned zkraje. 80% ()

choze 

všechny recenze uživatele

"BůH S TEBOU, FRANKU." - "NĚKDY BYCH HO RÁD DOSTAL DO RUKY." Stevenson je typově nejpřesnější Punisher, eRko je tu rozhodně vidět v podobě slušné dávky brutality, nestojí si to špatně ani po akční stránce a béčkové vychytávky a fórky se na vás sypou jeden za druhým stejně jako samoúčelné kraviny, nad kterými ale nemíním u akčního béčka koumat. Bohužel Stevenson je značnou část filmu nucen tvářit se jako že se každou chvíli rozbrečí, protože scénář Frankovi ve snaze ho polidštit předepsal zabití hodného tajného poliše a hodil mu na krk jeho ženu a dcerku (což je jinak celkem zajímavý tah). A to by fakt nešlo. Navíc si moc jistý nejsem ani duem zuřivě přehrávajících šílených záporáků. Ennisovského Punishera (ze kterého se tu objevuje postava Soapa) mám poctivě načteného a stejně jako u minulého filmu si říkám, že kdyby ho zfilmovali jak je, udělali by stokrát líp. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $8,050,977Tržby Celosvetovo $10,100,036Tržby za predaj DVD v USA $10,872,355 //počet predaných kusov 604,877║ Samoúčelná bezhlavá preplácanosť, ktorá v druhej polovici až neskutočne svojou prihlúplostou nudí a otravuje, ďalšia zbytočnosť. /25%/ ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Postava Cristu Bulut sa v komiksovej sérii objavila v časti „Punisher MAX: The Slavers“ (Otrokáři). (Kadas97)
  • Postava menom Microchip sa pôvodne mala objaviť v prvom filme The Punisher (2004), ale režisér Jonathan Hensleigh túto postavu nenávidel do takej miery, že ju vyhodil zo scenára. (Nekrofil)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Starosti se zjizveným pistolníkem

Starosti se zjizveným pistolníkem

07.12.2008

Adaptace drsného westernového komiksu Jonah Hex, která vzniká u studia Warner Bros., si prošla dlouhou a strastiplnou cestu. A možná ještě není všem změnám konec. Shrňme si to: Prvním kandidátem na… (více)

Řím na filmových plátnech?

Řím na filmových plátnech?

04.03.2008

Pozvolna se blíží celovečerní završení seriálu Sex ve městě (věnujte pozornost pohodovým trailerům) a zdá se, že produkční společnost HBO Films už pomýšlí na další film, kterým by navázala na úspěšný… (více)

Další lovec přízraků

Další lovec přízraků

23.10.2007

Je to tak předvídatelné! Jakmile se horor 30 dní dlouhá noc stal přes víkend jedničkou v americkém komerčním řebříčku (a weby, včetně tohoto, se zaplnily spokojeným vrněním nejen žánrových fanoušků),… (více)

Reklama

Reklama