Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (10)

plakát

Pro balík prachů (2020) 

Nic moc, nebylo to uvěřitelné, Liam Neeson je můj oblíbený herec, ale už není nejmladší a měl by si to připustit.

plakát

Přes prsty (2019) 

Dal jsem 5, protože to byl po velmi dlouhé době český film, který mě příjemně pobavil. Ve srovnání s ostatními českými komediemi si to hodnocení zaslouží, i když má sem tam slabiny (jinak by to bylo tak za 3 body, pokud by tu poslední roky vzniklo něco zábavného.... )

plakát

Poslední aristokratka (2019) odpad!

Tolik hloupých nelogičností jsem už dlouho (a to ani v českém filmu) neviděl... a celkově mě ten film odpuzoval, po 15 minutách jsem to nevydržel a vypnul.

plakát

Po čem muži touží (2018) 

Jednu hvězdičku jsem dal za výkon Polívkové a Hádka. Jinak to nestálo za nic. Angažovaná "komedie" se stupidním scénářem. Celková úroveň zpracování připomínala TV český seriál (z těch horších :) ), výkony většiny herců byly jak z besídky první třídy.

plakát

Sicario: Nájemný vrah (2015) 

Bylo tam pár nelogičností (scénář žádná sláva), ovšem kamera, hudba a celkové zpracování bylo skvělé. A Benicio Del Toro podal vynikající výkon.

plakát

Nejhorší obavy (2002) 

Film i obsazení je vynikající. Ovšem primární myšlenka filmu je trošku přitažená za vlasy - Fain, to že Izrael má jaderné zbraně, to ano, to beru, to je fakt. To že alespoň část z nich má svůj původ v USA, to bych bral také. Ovšem, když už by Izrael vyslal bombardér na misi s jadernou bombou na palubě, tak by se asi po jeho sestřelení poměrně dost zajímal o to, kde je jeho vrak a hlavně ta bomba, ne ??? :). Nezdá se mi moc pravděpodobné, že by si Izraelci řekli, no tak smůla no, ztratili jsme jadernou bombu, ale co, sere pes, snad ji nikdo na Sinaji nenajde :D Takže tato nelogičnost trochu ten film devalvuje, ale ostatní klady filmu ji vyvažují.

plakát

Inspektor Regan (2012) 

Děj naprosto předvídatelný, scénář na houby, Ray Winstone tak drsný, až směšný, kromě toho poněkud nepohyblivý, kdyby měl opravdu běhat, tak ho asi trefí a ještě k tomu vypadá tak o 10 let starší. Ztráta času. Na Taken nebo Neesona nemá film ani hlavní představitel ani zdaleka.

plakát

Strom života (2011) 

Na představení tohoto filmu jsem byl v letním kině, kde měli poněkud zastaralou techniku. Zvláště zvukovou, ale dalo se to přežít. Bylo zajímavé sledovat nejen film, ale i reakce obecenstva. Někteří lidé přišli na jméno Pitt a Penn a byli značně překvapeni... negativně :). V jedné chvíli, kdy film jakoby delší dobu neběží, se ozval s publika výkřik "Konečně !" :) a zasmáli se asi všichni diváci. K samotnému filmu - vizuálně velmi zajímavý, chvílemi i dojemný. Pro mě, jako pro člověka , který má i hledá víru, zajímavý, ale v některých chvílích nepochopitelný.

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

Sqělá akce s vtipnými nápady. Kamera, střih vynikající. Bradley Cooper to trošku přehání, ale dobré, Liam Neeson celkem v pohodě. Povinná holywoodská úlitba feministkám v podobě superagentky nepřekvapí, ale nepobaví. Některé blbé dialogy mě nevadí, tento film mě pobavil jako zábavná oddechovka a na nic jiného si nehraje.

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Když jsem tento film viděl poprvé, byl to jeden z mých nejsilnějších filmových zážitků... Spielberg zde ukázal svou filmou genialitu, jsem zvědavý, zda někdy vůbec toto své dílo překoná. Totéž se dá říci o Liamu Neesonovi, který je můj oblíbený herec. I další herci, Ben Kingsley a Ralph Fiennes (jenž dokonale ztělesnil zlo), vytvořili nezapomenutelné herecké výkony. Jedna z nejsilnějších scén z mého pohledu byla ta, při níž malé děvčátko jde ulicí při vyhlazování krakovského gheta. Při této scéně snad ani nejde neplakat. Další taková scéna mě dostala při tom, když se malý chlapec chtěl schovat před transportem z tábora a všechny úkryty už byly obsazené i plná latrína... pak scéna veselých dětí na odjíždějícím náklaďáku, kteří mávají svým matkám.. a mohl bych pokračovat. Geniální znázornění šíleného zla. Oproti tomu všemu je zajímavý začátek filmu s kontrastem příjemné zábavy s jakoby "lidskými" SSmany. Je těžké popsal takové dílo několika větami, superlativy nestačí a zůstávají jen frázemi. Věřím, že hlavní hodnotou je poselství tohoto filmu, které dává varování, naději i odvahu. A závěrem, názory na historickou postavu Oskara Schindlera se jistě různí, faktem zůstává, že díky němu žilo a žije spoustu lidských bytostí. Za to si zaslouží úctu a obdiv.