Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Opus magnum mistra Nolana. Jakoby všechny předchozí filmy byly předehrou pro tohle představení, ve kterém se nešetřilo penězi na efekty, časem na výběr hudby, hereckými výkony a už vůbec ne temnou atmosférou. Skoro to vypadá, že u Batman Begins testoval Nolan mantinely a divacký vkus a dle odezvy doladil nedostatky (třeba Katie :-)) a rozjel to naplno... a vyplatilo se! Heath Ledger je famózní. Snad jediné, v čem udělal rytíř krok dozadu oproti BB, jsou precizní bojové scény. Po první projekci jsem odcházel z kina jako opařený a věděl jsem jediné - tenhle film chci vidět znova a znova!

Kmotr

Kmotr (1972)

Na žádný jiný film nesedí označení kult, jako právě na Kmotra, který vytvořil nový filmový žánr a změnil moje způsoby přemýšlení, vystupování a oblekání. Tříhodinový herecký, režísérský a hudební koncert, který ani po 40-ti letech neztratil nic ze svého lesku a stále má co říct. Puzzova kniha byla dokonalá a Coppola jí při oživování posunul ještě o patro výš.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Nenapadá mě nic, co bych The Shawshank Redemption vytknul. Perfektně odvyprávěný příběh o lidské vůli přežít, ikdyž se všechno sype proti vám. Hlavní herecké duo funguje skvěle. Několik nezapomeutelných scén - práce na střeše a žádost o pivo, pouštění gramofonové desky, Brooksova nepovedená rehabilitace do běžného života, ranní kontrola cel "bez" Andyho a samozřejmě ta nejsilnější na konec. To vše a mnohem víc posunulo tento snímek na pomyslný Olymp hodnocení uživatelů CSFD a stejně tak do mojí TOP10.

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Dámy a pánove, přijměte prosím pozvání do Londýna koncem 19. století a vychutnejte si celoživotní kouzelnický duel na život a na smrt. A pokud by Vás snad naši mágove dostatečně nezabavili, stále je tu ještě krásná Scarlett Johansson. Jo a abych nezapomněl, dívejte se pozorně! Ale tak teď vážně: Donalý trik není úplně dokonalý film, ale mě dokonale dostal. The Prestige je rozhodně jeden z těch filmů, které je potřeba vidět alespoň dvakrát, aby si člověk poskládal všechny dílky.

Toy Story: Příběh hraček

Toy Story: Příběh hraček (1995)

Animák, který navždy změnil svět kresleného filmu. Ano - od té doby se objevilo a objevuje mnoho propracovanějších a vtipnějších celovečeráků, ale Toy Story bylo první a opravdu nápadité.