Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (25)

plakát

Penny Dreadful (2014) (seriál) 

Eva Green je šílená! Enough said.

plakát

Orphan Black (2013) (seriál) 

Strašně (!) nedoceněnej kanadskej seriál ve stylu Ringer versus Dollhouse, jenže mnohem, mnohem lepší. Slabší námět víc než dostatečně kompenzuje skvělý obsazení - především dokonale schizofrenní Tatiana Maslany (do teď nepobírám, co všechno tam ta holka předvádí!) a neskutečně vtipnej Jordan Gavaris. Doporučuju, pokud stojíte o opravdový herecký koncert (relativně) neznámých tváří. Protože dokud neuvidíte, neuvěříte.

plakát

Jasmíniny slzy (2013) 

Herecký koncert Cate Blanchett. Víc není třeba říci.

plakát

Orange Is the New Black (2013) (seriál) 

Jelikož u Trávy ke konci pisálkům docházel dech, nabízelo se, že s tímto seriálem to půjde podobně. Po první sérii můžu s čistým svědomím říct, že obavy byly liché. Jenji Kohan vzala podobně kontroverzní příběh a dokázala jím napodobit, ne-li předčit důvtip a atmosféru zmiňované Trávy. Seriál nezačíná zvlášť závratným tempem, naopak pomalu odkrývá jednotlivé kousky celé mozaiky. Nabízí také letmý náhled do osudů většiny postav, které vykresluje s nebývalou lidskostí, což divákovi umožňuje spatřit různorodé a mnohdy nečekané tváře těchto žen. Překvapí poměrně úspěšný výběr obsazení, kde si nejvíc zasluhuje vyzdvihnout "bambi eyes" Taylor Schilling, "the hot one!" Laura Prepon (Alex), která by k pašování drog překecala i papeže, a až neskutečně protivná Taryn Manning (Pennsatucky). Štastnou volbou ale vůbec nebyl prkenný Jason Biggs (Larry), který by měl raději zůstat u herecky/divácky nenáročných komedií. Po dlouhé době osvěžující seriálové překvapení.

plakát

Ray Donovan (2013) (seriál) 

Slušný pilot, který slibuje zajímavou podívanou. Schreiberovi role drsného sympaťáka vysloveně sedí, ale obávám se, že na tom celý seriál stojí a padá. Zatím 70%.

plakát

Čas probuzení (1990) 

Vrcholný výkon De Nira, kterému ovšem více než zdatně sekunduje skvělý Williams. Tento hořkosladký příběh pro mě ztělesňuje jediné - lidskost. Připomíná nám to, co všichni tak snadno zapomínáme. Že jsou to právě ony maličkosti, nejzákladnější věci, na kterých opravdu záleží. Neskutečně silné, inspirující a smutné.

plakát

Tajemství (2006) 

Skvělá myšlenka, ne zcela šťastně zvolená forma zpracování. Trestuhodná stopáž.

plakát

Báječná Angelika (1965) 

Joffrey je pro Angeliku už minulostí. A mě asi od půlky filmu zaměstnávalo mysl jen jediné - kolika mužům báječná Angelika ještě podlehne?

plakát

Lovec draků (2007) 

Přestože se Forsterovi podařilo přiblížit divákovi zásadní pocity a momenty, v porovnání s původní knihou působí film pouze jako dlouhá upoutávka. Pochopitelně nešlo do filmu vtlačit každý štěk, ale např. důležité pozadí vztahu obou chlapců bylo pouze velmi jemně naznačeno, ne-li chybělo úplně. Přesto se jedná o vcelku důstojné zpracování předlohy.

plakát

Znovu a jinak (2011) 

Výborná Charlize Theron. End of story.