Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (468)

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Můj favorit Mangold to neměl jednoduché, ale ustál to téměř na výbornou. Perfektní úvod i konec, minimalisticky úderné dávkování nostalgie, jen škoda toho slabšího prostředku... Jedna z posledních scén mě totálně dostala do kolen - naprostá esence všeho, co Indana Jones představuje.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Asi se ze mě stává konzervativec tíhnoucí k tradicím, protože k tomuto příliš emocionálnímu Bondovi mám zkrátka výhrady. Finále bylo výborné, dojalo mě, ale mám čistě problém s tím, že to je silný odklon od klasického bondovského kanónu. K éře Craiga to sedí a jistou evoluci chápu, ba ji dokonce vítám, nicméně čeho je moc... Zklamal mě mizivý prostor pro úžasnou Anu de Armas a záporák v podání Ramiho Maleka, nad jehož motivací místy zůstává rozum stát. Ono ale ten scénář, který se snaží celou pentalogii mermomocí slepit dohromady, pokulhává ve vícero oblastech. Jako celek i díky loučení s Craigem a silnému závěru to ale na lepší průměr stačí.

plakát

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (2020) 

Zatímco však bojové scény a humor baví, příběh nudí. Spousta prvků působí buď nahodile na efekt, který nakonec ani nefunguje, nebo nedotaženě. Film podstatně trpí tím, že se důraz klade na Harley, což do pozadí odsouvá jinak zajímavé vedlejší postavy (Huntress, Black Canary), jejichž příběhy byly epizodně naťuknuty. I McGregor se jakožto hlavní padouch nedočká mnoho prostoru, v roli "šastlého" maniaka bažícího po vyvolávání strachu ale rozhodně nezklamal. Více v ext. recenzi.

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

Wooow! Kdo by to byl řekl, že seriál o nakažlivé obsesi k šachám může být takové terno! Tato nová limitka na Netflixu zaujme od prvních minut a už nepustí. Pro šachy nepolíbené lidi jako já, je tohle MUST SEE. Anya Taylor-Joy naprosto suverénně a famózně zachycuje přirozenou aroganci ženského génia, pro něhož je šachistický dar hodně dvousečnou zbraní. Výborně jí sekunduje několik vedlejších postav, perfektně doplňuje celkový production design a vše korunuje silný osobní příběh. Těch sedm dílů je skutečnou jednohubkou té nejvyšší kvality. Skoro se mi chce říct, že nic lepšího jsem letos neviděl...

plakát

Dracula (2020) (seriál) 

Z první epizody jsem byl paf. Ostatně už samotná kniha mě právě nejvíce baví ve svém úvodu, kdy Jonathan na strašidelném hradě zjišťuje, jakému zlu čelí. Druhý díl mě rovněž silně zaujal a intelektuální souboje mezi Draculou a Agátou měly šmrnc. Třetí kapitola je ale jeden velký fail. Ani moc nechápu tu zbytečnou a marnou snahu napasovat Draculu do moderní doby, když 18., potažmo 19. století je pro vyprávění jeho příběhu naprosto esenciální.

plakát

Fantasy Island (2020) 

Na Fantasy Island se skutečně nenajde jediné větší pozitivum. Nefunguje příběh, nefungují vtipy, celé to vůbec nedává smysl a herci, respektive postavy - jejich jednoduché motivace a neuvěřitelně hloupé a nepochopené chování - jsou k smíchu. Více v ext. recenzi.

plakát

Ježek Sonic (2020) 

Přesně stominutové dobrodružství vysoce hyperaktivního Sonika uteče rychle a pro dospěláka dělajícího doprovod svým ratolestem bezbolestně. Sonic nás nejprve zavalí pocitem samoty, následně začne rozesmívat údernými hláškami a popkulturními odkazy, přičemž potěší přímo i fanoušky videohry, kteří se dočkají řady easter eggů (referencí na jednotlivé díly). A nakonec se roztočí na plné obrátky i akce a s ní typické komické dovádění Carreyho. Je to primárně dětský film, takže se nad některými příběhovými nesrovnalostmi nesmíme příliš pozastavovat. Celkově ale snímek v ničem neurazí ani nezklame a přináší podívanou srovnatelnou se zmíněným Detektivem Pikachu. Více v ext. recenzi.

plakát

Volání divočiny (2020) 

Odvážný hrdina Buck má své momenty, nicméně... Volání divočiny je zbytečně nákladným snímkem, jemuž překáží přílišné využívání digitálních triků, které podkopávají jinak dozajista dojemný příběh o hledání pravého já, o lidskosti v celé její šíři a respektu vůči přírodě, ale i o smutku, jenž nikdy nezmizí. V tomhle ohledu film svou literární předlohu nezklamal. Více v ext. recenzi.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Ambiciózní futuristické sci-fi inspirované japonskou mangou o mladé holce, která je zčásti kyborg a zčásti člověk. Především však jde o novodobou princeznu bojovnici, která má srdce ze zlata. Alita: Bojový anděl fanoušky tohoto žánru dozajista pobaví, a to zejména svou vizuální stránkou. Nicméně o to větší je škoda, že příběh v některých částech a u některých postav pokulhává.