Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Legenda o hraběti Drákulovi ožívá v novém vyprávění, které detailně rozvádí upírovy krvavé zločiny – a prozrazuje jeho zranitelná místa. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako tak nad vodou seriál udržala druhá epizóda a výkon hlavnej postavy v úvodných dvoch epizódach. Feministky všetkých krajín sa spojili a z Abrahama Van Helsinga sa stala Agatha Van Helsingová ktorá Draculovi vysvetlí ženské práva, Dracula je znechutený z pitia kresťanskej krvi a teší sa na ateistov, sestrička sa pýta Jonathana či s Draculom mali sexuálny styk. Nepochopím liberálne prázdne lebky z Netflixu, ktoré si myslia že odstráneným kresťanstva, zrušením patriarchátu a presadzovaním LGBT sa všetko vyrieši. Asi vymiznú všetky zákerne choroby, hlad, chudoba, vzájomná nenávisť medzi ľuďmi...teda aspoň podľa nich. Ale bohužiaľ to je trochu zložitejšie a bolo by to na dlhú debatu. Človek sa na nich už ani nedokáže hnevať ani sa nad nimi pousmiať, ale ľutuje ich...Seriál Batesov motel ukázal, ako aj postavu ktorá patrí do úplne inej doby možno zapracovať do súčasnosti, ale skajpukúci Dracula bol na mňa trochu silná káva. Teší ma, že sa tohto spracovania nedožil Bram Stoker (síce sa nedožil žiadneho, ale aj tak) a zároveň ma mrzí, že som niečo tak otrasné videl ja. Absolútne nechutná arogantá Van Helsingová či neskôr doktorka Zoey a nechutne zničený geniálny knižný príbeh. Svojim spôsobom odpad, ktorý ako tak zachránili veci, ktoré som spomenul v úvode svojho komentára. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mě neuvěřitelně rozpolcené. Viděl jsem desítky adaptací Draculy, knihu jsem samozřejmě i četl a dvojice Moffat+Gatiss pro mě není záruka kvality, ale spíše nevyrovnaných hazardérů, kteří často své pojetí přeženou (Doctor Who, Sherlock, víme). Draculu vzali, roztrhali a složili po svém. V prvním díle jim to v podstatě vychází (možná až na prostořekou sestru, která i přes všechny sympatie je pěst na oko celého dílu). Druhý jde cestou, která není špatná, ale v mnohém jde proti původní látce. Třetí díl je kapitola sama o sobě a nechci říkat spoilery, ale tady zašli tvůrci opravdu daleko. Každý díl má však atmosféru, vynikající Drákula působí svěže a provokativně (většina dvojsmyslů je výborných, občas až moc). Přestože jedna část mé duše chce tohle pojetí jako celek odsoudit, druhá si cenní uzavřeného příběhu na tři díly a hlavně odvahy jít dál než dřívější adaptace (kdo viděl např. Draculu 2000, tak ví, že jde zajít na různá místa...). Současně je pojetí rozporuplné i proto, že je tady moderní vyváženost, nejen genderová, ale LGBT komunita si přijde na své a nic z toho není pro příběh smysluplně opodstatněné, ale jen módně přidané (viz první dotaz sestry na Harkera o Draculovi, druhý díl a bohatý mladík, třetí díl...). Je to troufalý pokus Drákulu zpracovat odlišně. Díky za něj, ale současně to není ono, mění to podstatu díla a tak by to stejně tak nemusel být Drákula :-)).. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Na tomhle zpracování se mi prostě líbilo to, že se nebere vůbec vážně. Každá druhá Drákulova věta byla super hláška. Nejlepší samozřejmě první díl, který je perfektní poctou a zároveň parodií starých verzí Drákuly. Druhý a třetí díl byly místy trochu moc ukecané, ale dojem ze seriálu jako celku je kladný. ()

Fungore 

všechny recenze uživatele

1.díl - 90% - bomba atmosféra a masky, jsem velmi potěšen 2.díl - 75% - stále to baví a udrží si to divákovu pozornost 3.díl - 60% - tady už člověk kouká spíš jen aby to dokoukal.. konec to lehce zachraňuje Finální verdikt: Jsem zklamaný, že si tato minisérie nedokázala udržet kvality prvního dílu, který byl výborný. I tak bych tento seriál určitě doporučil jako takovou odpočinkovou zábavu. Chce to brát lehce s rezervou (hlavně 3.díl). ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Když už výjimečně jednou za uherák zkouknu nějaký seriál, hodnotím ho vcelku a ne po jednotlivých dílech. Ale tady je separátní hodnocení na místě, protože: 1.díl ***** (záživné a svěží, i když hodně volné zpracování transylvánské části Stokerova příběhu, sestra Van Helsing (sic) je sexy, oravské exteriéry potěšily, velká spokojenost) 2.díl *** až **** (atmosféra na vymírající lodi je stále příjemně temná a závěr vzbudí překvapenou zvědavost, ovšem trochu nakrkne křečovitá multirasovost a scénář je už "nenápadně" směrovaný na popkulturní diváctvo) 3.díl ** (přenesení do současnosti by vůbec nevadilo, naopak, děj je ovšem nabušený WTF momenty, podbízivost popkulturnímu obecenstvu je bezostyšná, všemi (i teploušem) milovaná a obdivovaná "krásná" Lucy je šeredná a totálně vypatlaná polonegerská polokurva, melodramatické rozuzlení s Draculou a prapraneteří nebo kým Van Helsingovou dost pitomé a pevně doufám, že závěrečný obraz odkazující na známou fotku Johna & Yoko nenaznačuje nějaké další pokračování. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Slovenské lokácie: ulice historického jadra a Starý zámok v Banskej Štiavnici, Oravský hrad a Zuberec. (DJW)
  • Seriál sa natáčal päť mesiacov. (dwdb)

Související novinky

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Reklama

Reklama