Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Mysteriózní
  • Akční

Recenze (127)

plakát

The Crucifixion (2017) 

Vykradených několik filmů v jednom. Nepovedená atmosféra a nevhodné obsazení. Film jsem přetrpěl. Vážně! Koukněte raděk´ji na Stigmata z r. 1999, toto se může promítat ve 3 ráno na Barrandově..... 15%

plakát

matka! (2017) 

Čerstvě po zhlédnutí, včera večer v kině Hvězda v UH, jsem hodnotit nemohl a nechtěl, protože tok myšlenek a pochopení všech symbolů pár hodin zabralo. Následuje SPOILER!!! Ona představovala matku Zemi, on představoval lidstvo. To co načrtl skvělý film "High Rise" se v "Matce!" zažírá do morku kostí. Ona nám stále dopřává svou lásku, pohodlí, nabízí nám své dary a slouží nám jak nejlépe může. On (tedy my lidstvo) sobecky berem víc než je nám nabízeno a bez povděku devastujeme a podlehlí davové psychóze jdem přes mrtvoly. Ty největší dary (dítě), které nás mohou posouvat dál, krademe, prodáváme, zabíjíme. A abychom se ze všeho pohodlně vykoupili a "legálně" sami sebe zprostili viny, chodíme si vrámci víry pro odpuštění. Ale copak je možné všechny tyto činy odpustit? Beze snahy se poučit a posunout se dál? "Matka!" přestože jsou zde prvky hororu, mysteriózna a fantasy, je vlastně jeden z nejrealističtějších filmů, který jsem viděl (doporučuju také již zmíněný "High Rise") a výkon Jennifer Lawrence byl obdivuhodný. Omlouvám se za popisný spoiler, ale po přečtení některých komentářů, jsem měl potřebu tento odvážný a inspirativní film obhájit. Právě kvůli té vypovídající hodnotě dám 100% a přeju všem, aby se za své činy nemueli stydět.

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Pohádka pro dospělé, která v sobě zahrnuje mnoho žánrů. Skvělý příběh v kulisách nacismu, pohledem malé Ofélie, která si vytvořila vlastní fantaskní svět, ve kterém se vydala na obtížnou cestu. Už úvodní cesta lesem, kde se mihla víla, navnadila. A od vstupu do tajemného labyrintu, kde se zjevil Faun, jsem zapoměl na vše a užíval jsem si tuto smutnou nádheru.

plakát

Purpurový vrch (2015) 

Purpurový vrch pro mě nezachránil ani kino zážitek. Nelogické chování Edith (Wasikowska), úsměvné až směšné digi efekty a "ženský masakr" nejsou nic pro mě. Méně někdy znamená více. Tento film šel opačnou cestou a příliš se nepovedlo zachytit ani atmosféru, ani sympatie. Po shlédnutí, rychle zapomenuto.

plakát

Objímat motýly (2009) 

Příjemný, krátký, neobvyklý příběh, který je mile zahraný a má milou "podzimní" atmosféru.

plakát

Pan Nikdo (2009) 

Mr. Nobody patří mezi mé nejoblíbenější filmy. Ten pocit, když jsem vycházel z kina Hvězda v Uherském Hradišti, kde jsem ho viděl na LFŠ v předpremiéře, nikdy nezapomenu. Cítil jsem se jako kdybych vypil elixír života. O čemže Pan Nikdo je? Představte si, co by se stalo, kdybyste měli možnost se v důležitých životních momentech rozhodnout více způsoby a všechny ty rozhodnutí byste mohli prožít. Ovšem film jde mnohem dál, po prvních dobrých, či špatných rozhodnutích následují další a příběh se rozvíjí víc a víc. Scénář, námět, režie, nesmírně těžká látka natočená fantasticky. Mr. Nobody je krásný film a ve své podstatě, pokud mu dáte šanci do vás proniknout, reflektuje vás. 100%

plakát

Lana Del Rey - Love (2017) (hudební videoklip) 

Love - kýčovitě krásný videoklip

plakát

Zmizelá (2014) 

V případě Zmizelé jdu proti většinovému proudu. Ben Afflack prakticky nehrál. Jakoby mu řekli, aby se 2 a 1/2 hodiny choval jako idiot a on na to kývl. Rosamunde sice hraje extratřídu a její postava patří mezi ty nejodpornější ženské charaktery, ale sama ten film z bláta nevytáhla. Neskutečně jsem se u Zmizelé nudil a nemohl věřit vlastním očím nad chováním Nicka (Affleck). Konec tomu všemu nasadil korunu. Knihu jsem nečetl a rozhodně ani nebudu.

plakát

Une promesse (2013) 

Tohle bylo vlastně zábavně špatné. Scény, ve kterých se objevila vysmátá Rebecca Hall byly vyloženě směšné. Ne, že by to bylo odehráno špatně, to vůbec, ale scénář a nejspíš nezvládnutá režie,dělají z Une Promisse nechtěnou komedii. Jak jsem se v komentářích dočetl, v kině to byla veliká sranda. Proto bych do tagu přidal "komedie" Nicméně jsem to celé stejně nedokoukal.

plakát

The Presence (2010) odpad!

No tak hororové na tomto filmu bylo vše, kromě žánru. Otřesné výkony v čele s Mirou Sorvino. Směšné dialogy, nulové napětí a ani náznak nějaké atmosféry.