Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (122)

plakát

Čas, který zbývá (2005) 

Samoúčelná fragmentální slátanina, sled zbytečných záběrů. Kdyby raději Francois O. využil čas, který mu zbývá jinak...

plakát

Zamilovaná (1992) (TV film) 

Já moc nerozumim tomu oficiálnímu textu distributora. Kdo tomu proboha mohl udelit jakou cenu? Nebo spís za co? Jen se ptám.

plakát

Shrek 2 (2004) 

Dvojka mi příjde mnohem parodičtější a možná i satyričtější, než předchozí Shrek, který se trefoval především do poháddkových klišé. Tady si humor bere na mušku daleko širší záběr. A funguje to velice dobře.

plakát

Divoké dítě (2001) 

Nelíbilo se mi zpracování, a to vůbec, navíc téma, i když je pravdivé a psychologicky zajímavé (o případu jsme se v psychologii učili v rámci disocializovaných dětí), mi působilo značné problémy. Nejsem žádná citlivka, ale když takhle někdo zachází s dítětem, i když jde jenom o film, vzbuzuje to ve mně pocity fyzické nevolnosti. Paradoxně si myslím, že tvůrci by se měli řídit heslem: když už, tak už a natočit to drsněji, ne tak romanticky, víc si vyhrát s atmosférou, možná natočit film víc z pohledu té dívenky. Nevím. Znova se na to rozhodně teda nepodívám.

plakát

Lupiči paní domácí (2004) 

Jenom proto, že bratři Coenovi natočili už i lepší filmy, nemíním si nechat zkazit tímto faktem dojem, nebo snad zážitek z této dle mého názoru vysoce, vysoce nadprůměrné a hodně černé komedie. Bavila jsem se výborně po celou dobu filmu, a kritizovat film jenom za to že nepatří k nejlepšímu, co daný autor natočil, mi příjde vskutku zhovadilé. (a propos Tom Hanks je tu nejzajímavější, co jsem ho v poslední době viděla)

plakát

Ivan Hrozný I. (1945) 

Popravdě, je pro mě docela těžké filmy jako Ivan Hrozný hodnotit. Je to starý a postrádá to pro mě aktuálnost, ten patos atd....Ale přesto. Bavilo mě to a při některých záběrech jsem byla doslova paralyzovaná, hypnotizovaná, přitavená do sedátka, je to zvláštní a nemám ponětí čím to.

plakát

Pařba (2001) odpad!

Ubohost. Ani zbla náznaku nějakého humoru. Dobré možná tak na ukrácení noci nespavosti a i tak jsem s touto hovadinou měla docela výrazný potíže...

plakát

Anděl Exit (2000) 

Myslím, že je hodně velká hloupost filmovat cokoli podle knížek Jáchyma Topola, (což je dosti paradoxní protože má dle mého názoru velmi obrazový styl vyprávění) protože je veliké riziko, že na základě nedoslovnosti se nepozorný divák (někdy i ten pozorný) nezorientuje. Já mám pro ten film slabostprávě díky předloze, i když mezi filmem a knihou vidím zásadní rozpory, např. v knížce cítím drogy jenom jako kulisu, tady je to hlavní postava. Což je škoda. Všem radím, ať na jednu noc nejdou spát a přečtou si knížku, je docela útlá. Pak možná bude film stravitelnější a pochopitelnější.

plakát

Zaklínač (2001) 

Myslím, že se jedná o zcela nevyužitý potenciál. Strašná škoda, takhle je to jen hodně řídká omáčka pro nejskalnější skalní příznivce fantasy.

plakát

Cela (2000) 

Mě se líbí jenom ta experimentálně vizuální část. Ta zápletka v realitě je nutný balast, který značně kazí atmosféru...