Reklama

Reklama

Lupiči paní domácí

  • USA The Ladykillers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho poklidného dne zazvoní profesor Dorr u dveří černošské vdovy, Marvy Munsonové. Ta až na kocoura žije úplně osaměle a vyznačuje se přísnou zbožností. Ve svém domě pronajímá pokoj. Toho využije jižanský gentleman s květnatou mluvou Dorr a kromě jedné místnosti si pronajme také sklep. Prý aby zde mohl provozovat zkoušky své kapely, hrající historickou renesanční hudbu. Ve skutečnosti je to zástěrka a profesor spolu s partou zlodějských "expertů" kopou ze sklepa tajnou chodbu do blízkého kasina. Jenže paní Marva na to přijde, a to až poté, co je loupež přes všechny počáteční průšvihy úspěšně dokončena. Nutí profesora, aby peníze vrátil a všichni se obrátili na víru, nebo že je udá na policii. A tak profesor rozhodne, že je třeba s paní Marvou skoncovat. Dokážou zloději sprovodit stařenku ze světa? A kdo nakonec shrábne všechny uloupené peníze? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (423)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl pod tímto filmem podepsán někdo jiný než Coeni, přiznejme si, jeho bonita by šla nemilosrdně dolů. Jasně, že se to nedá srovnávat s Fargem a jinými jejich bomba filmy, ale přímo se to vnucuje. Atraktivnost Coenovic filmů spočívala v tom, že přišli vždy s něčím novým a přesto, že jejich rukopis je snadno rozšifrovatelný, každý film měl v sobě nějaké to "C" navrch. Tohle je slaboučké jak čajíček, bez vtipu, nápadu a paní domácí alias Culkin v Sám doma je naprosto nevyužitá. Škoda přeškoda. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Po tom úvodním děsným soundtracku, pak po nudným dlouhým dialogu přišla záplava sprostých slov, která mě donutila vyhodit bratrance od notebooku a vzít si na sebe sluchátka. Pak se tam mihlo pár hlášek. „Ty máš svý Phdr a já skoro maturitu!“ Pak se vše dostalo do průměrné pozice, ze které se to až do konce nevyhrabalo. Tudíž pokračování v rytmu vulgarismu a postupné sledování, jak všichni padají z mostu, mi jasně dalo najevo, že víc jak 3 hvězdičky si to nezaslouží… ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch mála remaků, které jsou lepší než originál. Svižnější, vtipnější, cyničtější, černohumornější... Zkrátka lepší. Lupiči paní domácí (ach ty názvy) pro mě znamenají perfektní oddychovku, film pro každou denní dobu každého ročního období. Coeni přesně věděli, co originálnímu filmu chybělo.__P.S. Kolik lidí asi nakrkne, když si teď přečtou, že se mi Ladykillers vlastně líbí víc než Big Lebowski? ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Lupiči paní domácí... to je především vypečená nestandartní rolička pro pana Hankse, jehož úlisného, E.A. Poeem až úchylně posedlého profesora klasických jazyků, si určitě jako já zamilujete. Zbytek je příjemná zábava, kvalitní situační humor, vycházející z roztomile různorodé zlodějské bandy (mlčenlivý čínský veterán, klasický "nigga", tupounský hráč amerického fotbalu, kazisvětský odborník přes výbušniny atd.) Zábavné, rozhodně neurazí. 70% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Černá komedie a to v obou významech tohoto slovního spojení bří Coenů je příjemným zpestřením nedělního odpoledne, kdy nemáte nic na práci a chcete se inteligentně a lehce pobavit, herecký koncert "jiného" Toma Hankse, špetka dnes tak oblíbeného fekálního humoru a velký kopec černého humoru ryzí kvality, především poslední půlhodinka stojí za to... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Film je prvním dílem bratrů Coenových, ve kterém společně režírují a produkují. Obyčejně si totiž tyto úlohy podělují – Joel režíruje a Ethan produkuje. (imro)
  • První skladba, kterou hraje skupina prof. Dorra je "Boccheriniho minuett", tedy stejný kus, jako hráli v původním fimu. (imro)
  • V úvodu filmu, kdy si paní Munsonová (Irma P. Hall) stěžuje v kanceláři šerifa na hlasitou hudbu, opakuje při zdůvodnění rozhorčení text skladby „I Left My Wallet in El Segundo“ od kapely A Tribe Called Quest. (K.I.N.G.)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama