Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (1 309)

plakát

Absolvent (1967) 

Miluju tenhle film. Pro jeho dvě rozdílné půlky, pro Dustina Hoffmana, pro Simona a Garfunkela, pro režii Mika Nicholse, pro moment kdy Hoffman vyjede z tunelu a začne "Hey, Mrs. Robinson" i pro parádní finále. Mrs. Robinson, if you don't mind my saying so, this conversation is getting a little strange.

plakát

...a bude hůř (2007) 

Dnes už kultovní kniha Jana Pelce o alternativním způsobu života v normalizačních letech, plná ostrého humoru a ještě ostřejší reality se konečně dostala na plátno a kupodivu svůj přechod velice dobře ustála. Nikolaev vhodně zvolil černobíly, 16 mm formát, který s natáčecími interiéry už sám o sobě vytváří potřebnou a z knihy tak sálající atmosféru santusáků, alkoholiků či jinak "nepřízposobivých občanů" doby. Oproti knize se nedočkáme tolika nadávek a Pelc nám celkově tak nějak vyměknul, vynechaná je spousta scén, včetně Olinova mládí, což ale není nijak veliký problém. ...a bude hůř tak osobně považuju za velmi dobrou adaptaci, za kterou se kniha nemusí jakkoliv stydět. Pokud člověku říká něco beat generation a období šedesátých let (i když hodně tahám za vlasy...) a hledá českou náhradu, o které nám všichni tvrdili, že neexistovala, najdete ji tady.

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Vlajková loď Carreyho ksichtu. Dějově nic extra, ale za ty jeho pitvořící obličeje (kompliment) tři hvězdy. If I'm not back in five minutes... just wait longer.

plakát

A Fantastic Fear of Everything (2012) 

Míň by v tomto případě bylo víc. A Fantastic Fear of Everything má několik skvělých nápadů, které by vážně stálo za to rozvinout. Místo toho se ale pořád přidávají bizadnější a bizarnější situace, úlet střídá úlet a najednou je z toho dort Pejska a Kočíčky. Škoda. Well, actually, writers and serial killers are very similar. They're practically brothers.

plakát

Africká Královna (1951) 

Moc příjemná romance, která však na mě začala fungovat až v druhé půlce. Prozatím tedy "jen" čtyři hvězdy, dost možná to ale není hodnocení konečné. Každopádně Humphrey Bogart a hlavně Katharine Hepburn jsou v tomhle snímku úžasní. Parádně to mezi nima funguje a i přes mírnou teatrálnost padesátých let (method acting je ještě v plenkách) jsem jim věřil (skoro) vše. What a time we had Rosie, what a time we had.

plakát

Afrika (2013) (seriál) 

Nejlepší spořič monitoru ever!

plakát

Agent bez jména (2010) odpad!

Zajímalo kdo mohl napsat takovou kravinu jako The Stranger. Tipuju to tak na zhuleného wrestlera po páteční show v šatně, protože tolik nesmyslů, kolik se v tomhle snímku na diváka valí, to je fakt neuvěřitelné (už první titulková scéna solidní úlet). Když k tomu přidám debilní kameru, ke všemu digitální, které už asi nepříjdu na chuť nikdy, huhňajícího 3:16 Stone Colda a další "herecké" výkony, máme tady po delší době odpad! jako vyšitý. Save yourself, save him. Do it!

plakát

Agora (2009) 

Pro mě jen historické drama s vynikajicí Rachel Weisz a příjemným edukativním přesahem. Ale určitě dobře koukatelné... Synesius, you don't question what you believe, or cannot. I must.

plakát

Akeelah (2006) 

D-O-C-E-L-A D-O-B-R-Ý. Spelovací soutěže jsou v americké kultuře, narozdíl od té evropské, děsně populární a zřejmě proto se u nás Akeelah and the Bee do veřejné povědomosti nikdy nedostane. Což je docela škoda. Hodnotím někde mezi 3 - 4 hvězdy. Jelikož se ale ve své podstatě jedná o klasickou kostru - skrytý talent (Akeelah - Keke Palmer) za pomocí zapšklého mentora (Dr. Larabee - Laurence Fishburne) objeví své přednosti a zapálí se tak pro svou věc, přiklonil jsem se k nižšímu počtu. Akeelah and the Bee je ale velice příjemnou oddechovkou, která má ambice dojmout a určitě si zaslouží být viděna. Bacteria don't exist on the moon.

plakát

Akt (1997) (divadelní záznam) 

Nevím proč, ale v Aktu postrádám tu úžasnou cimrmanovskou genialitu... Skleničky skleněné...