Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Pravidla moštárny

Pravidla moštárny (1999)

Dlouho jsem se rozmýšlel, jestli se na film podívám nebo ne. Jako velký fanoušek spisovatele Johna Irvinga jsem nevěřil, že lze jeho knihy kloudně převést na filmové pláno, aby byl zachycen alespoň zlomek z jejich atmosféry. Jde to! Ve scénáři byla zachycena jen část obsáhlého románu a je to jen dobře, musel by mít několik dílů, aby se do něj vešlo všechno. Nestává se mi často, že bych film vydržel emotivně prožívat od začátku do konce, ale Pravidla to dokázala. Úžasný konec nemůže nechat jediné oko suché :). I když v Oskary nevěřím, Michal Caine si za výkon Oskara jednoznačně zasloužil.

Slavnosti sněženek

Slavnosti sněženek (1983)

Dokonalé ztvárnění Hrabala, úžasný R. Hrušínský, J. Hanzlík a P. Čepek a mohl bych vyjmenovat snad úplně všechny, mistrovské dílo Jiřího Menzela, spolu s Postřižinami jeho dvě životní díla. Na tomhle filmu nelze najít žádné negativum :), zasloužil by si 6*.

Pokání

Pokání (2007)

Takový zážitek jsem od tohoto filmu i přes pozitivní hodnocení ostatních opravdu nečekal. Pomalejší začátek graduje, míchání válečných scén s osobním příběhem hrdinů, přechody mezi časy působí přirozeně a děj jenom podtrhují, válečná nemocnice je vybrazena dokonale, jako bych četl Hemingwaye nebo Remarqua. Dětské role byly zahrány dokonale, stejně jako dospělé. Vřele doporučuji knihu Iana McEwana!

Ptačí klec

Ptačí klec (1996)

Nejlepší americká komedie, co jsem kdy viděl, bez přehánění. Válel jsem se smíchy od záčatku do konce, kdykoliv si ji mohu pustit znovu a bavím se zas a zas a zas. Až natočí v USA něco lepšího, komentář změním. Pro mě naprosto ideální herecké složení, vše klape jak má, nedokážu nic vytknout. 100%