Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (48)

plakát

Černobyl - Vichnaya Pamyat (2019) (epizoda) 

Ráno jsem to vzhledl v buse do práce a říkál jsme si, že už tak kvalitní serial nemůže být lepší. A voni tvůrci nám to poslali v plné síle až na konci a pak jsme nějak přepnul ..pak jak bych byl tak 4 -5. hodin mimo realitu a s nikým jsme nemluvit. Spadla na mě depka ... prvně ze způsobu jak byl díl natočen. Klidně můžu říct, že za poslední 5-10.let jsme na nic lepšího nekoukál a možna vůbec nikdy. Dokonále scený s tou komunistickou depresí nemají chybu posílají nám jednu důležitou zprávu.. UŽ NIKDY VÍCE KOMUNISTY A RUSKO....ještě teď v 16:14 mě z toho mrazí.

plakát

Coco (2017) 

Od začátku do konce filmařina jak víno....nemluvě o naději, která z filmu sála jak teplo z kotle plného emocí. Zas mě PIXAR dostal a musím říct, že jsme to už nečekal.

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Možná kdyby měl film kratší stopáž tak bych dal i více, ale jinak jako OK přesně v mezích marvelovského universu. Tak kde konkurenční batmani a supermani ztrácí ve scénáři a honí to digitálními orgiemi tak Disney je hravý a triky jsou prostě jen pro dokreslení a vypadají přirozeně. Zážitek je pak lepší a člověk sleduje film. A když ještě můžeme sledovat krasnou Scarlett tak proč neutratit 150 kaček.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Prvních 10-15. minut famózních.....zbytek filmu tak na 3 hvězdy......nevím proč, ale Zack Snyder většinu záběru zpomaluje a kvalitnější scénář honí digitálním balastem.

plakát

Muž z Acapulca (1973) 

Krasná francouzská klasika... a vzpomínka na doby největší slávy francouzského filmu a hlavně na legendu Belmonda.

plakát

Tři bratři (2014) 

Davám tak 30-40 procent za poslední příběh ten byl pěkný. Zbytek nevím jak to napsat - nuda nuda nuda.

plakát

Český žurnál - Blízký daleký východ (2015) (epizoda) 

Včera dávali na ČT.... pohled na konflikt z pohledu běžných lidí. Ukazuje neskutečnou rozdělenost jedné země ne-země. Lide na západě souhlasí s útokem na separatisty a ti na východě zase nechtějí do EU a chtějí samostatnost...starší lidi chtějí hlavně mír a mladí západní Ukrajinci jsou masírovaní, aby šli bojovat do armády proti vlastním lidem....těm na východě nezbývá než se bránit...situace, která je neřešitelná a pro náš velmi nepochopitelná. Dle medií je to jen souboj Proruským lidí a „demokraticky smýšlejících západních“ Ukrajinců, ale je to trochu větší problém což jasně ukazuje dokument. Prostě buďme rádi za klid ve střední Evropě a zároveň si jej zkusme zachovat a chránit stojí to zato.

plakát

Everest (2015) 

Jednou jsem v 3800 metrů v alpách a musím uznat, že už jsem měl respekt jak malé dítě po 5 ve škole a mám rád tyhle borce, co se pustí do nejvyšší hory na naši modré planetě. Film je natočen civilně nepatetický a bez hollywoodského balastu. Připadalo my to jako retro styl filmu z té doby, kdy se vlastně příběh odehrává a to trefit je umění.

plakát

V hlavě (2015) 

Tahle Psychologicko-scifi-road-movie je jízda, kterou by si asi neměl nechat ujít nikdo. Pro děti je tu dětský svět plný fantazie, pro puberťáky rozlučka s tímhle světem a pro dospělé „možná“ příručka na to, co se děje v hlavě malých jejich dětí. Svět Pixaru je bohatá encyklopedie a tenhle film je pro předešlé počiny asi jasné pokračovaní ve studii dětské mysli a nejenom v dětské, rozdíl mezi ostatními animáky a těch o Pixaru je právě v tom, že oni se snaží jít většinou do psychologické hloubky tématu a to se jim v tomhle filmu podaří skvěle a ještě přitom dokážou pobavit všechny generace. 90 procent za nápad a 10 procent za konec….