Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nastáva deň súdu, ktorý má jednoduchú úlohu. Nájsť hrdinu černobyľského príbehu a jeho vinníkov. Hlavnými svedkami pred súdom sú Valery Legasov, Boris Shcherbina a Ulan Khomyuk. (Aktuality.sk)

Recenze (138)

Ivo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ufffff ....Proti tomu teď vypadá většina ostatních filmů jen jako veselé pohádky a taškařice ... závěr díla a člověk přikován nedýchá .... a k tomu ještě při návratu do reality ten náš stbácký pohrobek na českém reaktoru ...(jen ten název není úplně přesně přepsaný z azbuky: Вечная память = Vechnaya Pamyat, ne Vichnaya ...) ()

octopuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám slov, tohle je prostě zhmotněné komunistické zlo v té nejzrůdnější podobě, jak je to jen možné. Rekonstrukce katastrofy versus samotný proces mně slušně zamávali s emocemi. Stále to nemůžu vyhnat z hlavy. Ani se nedivím že to Rusáci nesou nelibě. A chtějí si natočit svůj Černobyl, kde jsou zlí západní imperialisti, kteří tuhle katastrofu vlastně způsobili. Pro mě navždy noční můrou Ďatlov, kterého tímto pasuji na nej záporáka v tomto žánru, ale zároveň velkou poklonu Paulu Ritterovi, který ho zahrál dokonale. Seriál si celou dobu udržel naprosto strhující atmosféru ve všech směrech a právem mu patří post JEDNIČKY. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Strašne som tomu chcel dať plný počet, za to ako blbuvzdorne vysvetlil divákovi čo sa vlastne v Černobyle stalo v tú osudovú noc. Ale keď niekto zvrtne príbeh o flagrantnom porušení všetkých bezpečnostných predpisov na hrdinský (a nezmyselný) výstup hlavného hrdinu o tom ako režim klame, pretože tutlá konštrukčnú vadu a odstrelí tým podstatnú príčinu výbuchu niekde úplne inde, to nežerem. Až mám pocit, že to niekto urobil len aby tam mohol dať heroický preslov o kopení lží, ktoré zvyšuje dlhy na pravde. O tej vade všetci jadroví fyzici v Rusku dobre vedeli a práve preto boli procesy a predpisy v elektrárňach nastavené tak aby ju eliminovali, ľudský faktor sa ale eliminovať nedá. Takže seriál vlastne tiež klame, a zvyšuje dlhy na pravde, len predpokladám že až takto meta to premyslené nemali. Škoda, lebo toto bol napriek viacerým fabuláciám s prehľadom najlepší diel. 8/10 ()

the_weaver 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemôžem si pomôcť, ale mám zásadné pochybnosti o prezentovanej motivácii Ďatlova (a jeho nadriadených) na "úspešné" dokončenie skúšky reaktora. Ak by ňou malo byť povýšenie, neodflákla by sa tak, ako v skutočnosti. Navyše šlo o vedecký experiment, ktorý by sfušovaný nemal žiadnu výpovednú hodnotu, nieto potenciál na povýšenie.↵  Už vôbec nežeriem prezentovanú príčinu, prečo nedošlo skôr k náprave chyby RBMK reaktorov v ZSSR. Trúfam si napísať, že miesto neochoty priznať nedostatky reaktora boli príčiny prozaickejšie, ako napr. podcenenie nebezpečenstva nedostatkov, časová náročnosť vývoja či cena prípadnej nápravy, ktorú upadajúci ZSSR nebol ochotný zaplatiť.↵  Napriek tomu plné hodnotenie za jasné, trefné a pútavé vysvetlenie príčin, ktoré viedli ku katastrofe. Must-see pre každého obyvateľa bývalého ZSSR! ()

Kinison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždy se bojím závěrečného dílu seriálu. Zůstává po něm obvykle jen nenaplněné očekávání, neuzavření otázek, prázdno, pustota a zklamání. Tady ne. Toto byl Závěr. Ne tolik Akční, ale Naplněný a Uzavřený. I díky němu dávám celému seriálu plný počet hvězd. Málokdy mě který seriál donutil si po každém díle dát panáka a cigáro. A pak ještě jednou. Na uklidnění. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Když je Valerij Legasov (Jared Harris) po své soudní výpovědi odveden do prázdné místnosti, velice opatrně se rozhlédne a podívá se i za otevřené dveře. KGB totiž na toto místo ráda umisťovala popravčí, aby vězně zezadu zastřelili. (vojtaruzek)
  • Jedna ze scén, která se má odehrávat v Moskvě, je natočena v Kyjevě. (jakubweber)
  • Profesor Valerij Legasov (Jared Harris) počas súdneho procesu povie, že černobyľský reaktor 4 sa stal jadrovou bombou. Toto tvrdenie je značne zavádzajúce, keďže nie je možné, aby v jadrovom reaktore nastal jadrový výbuch. (koba)

Reklama

Reklama