Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (9)

Za borovicovým hájem

Za borovicovým hájem (2012)

První motocykl, na kterém se hlavní hrdina objevuje, je SUZUKI DR-Z400S. Druhý motocykl je Honda XR600.

Za borovicovým hájem

Za borovicovým hájem (2012)

Oba motocykly, na kterých se objevuje hlavní hrdina, jsou jednoválcová 4taktní endura. Zvuk při projížďce v lese je však 2takt, po příjezdu k bance je slyšet řadový čtyřválec a při úprku před policií rovněž.

Bourneův odkaz

Bourneův odkaz (2012)

Motocykl, na kterém jedou hlavní představitelé v závěrečné akční scéně, je Honda CRF450X, která však v sériové výrobě nemá stupačky pro spolujezdce. Ty byly doplněny pro potřeby natáčení.

Fantom Amsterdamu

Fantom Amsterdamu (1988)

Při zátahu policie na údajného "hlavního podezřelého" prchá pryč z hotelu na motocyklu Yamaha XT500.

Lovná zvěř

Lovná zvěř (2010)

Ve filmu lze na krátkou chvíli v čase 0:15:19 spatřit červený vůz Škoda 120, a to ve scéně, kdy přijíždí hlavní představitel do Afriky cestou do holetu.

Senzační prázdniny

Senzační prázdniny (1967)

Ve scéně po příjezdu mladé Angličanky do školy Charlese Bosquiera (Louis de Funès), kdy jde pan ředitel ubytovat slečnu do svého domu, vede ji pěšky a ona za ním jede autem, je možné v odrazu bočních skel vozu spatřit celý štáb.

Cesta na tajuplný ostrov 2

Cesta na tajuplný ostrov 2 (2012)

V úvodu filmu ujíždí hlavní představitel před policií na jednoválcovém motocyklu Honda XR650L. Zvuková stopa motocyklu je však upravena na 4válec.

Rambo: První krev

Rambo: První krev (1982)

Motocykl, na kterém Rambo (Sylvester Stallone) ujíždí ze stanice před šerifem Teaslem (Brian Dennehy), je Yamaha XT250. Ta je čtyřtakt, avšak ve filmu slyšíme dvoutaktní motor. Zvuk byl upraven ve studiu.

Adolf Eichmann

Adolf Eichmann (2007)

V jedné ze scén je možné všimnout si na stěně kanceláře mapy Evropy s aktuálním rozdělením bývalého Československa, Jugoslávie nebo SSSR, které neodpovídá době, kterou snímek představuje.

Reklama