Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (14)

plakát

4 měsíce, 3 týdny a 2 dny (2007) 

Neobyčejně naturalistický snímek, kterému věříte každé slovo, gesto... tohle není nic jiného než realita přenesená na plátno, ze které Vám nebude dobře.

plakát

Beatles: Perná léta (2016) 

Hudbu The Beatles miluji, ale především tu psychydelic, experimental, art éru z druhého období, kde se brouci zavřeli do studia a nahráli legendární alba, která zásadně změnila hudební historii. A dokument se zaměřuje jak je známo na rannou tvorbu, která mě nikdy nijak zvlášť neoslovila, poněvadž "popík" s pár akordy a refrénem to není nic pro mě, takže malé obavy byly na místě, zda mě Beatlemánie zasáhne stejně jako fanynky na plátně. A stalo se, díky Rone a John je nejlepší. PS: Chci druhý díl od vzniku Revolveru až po rozpad skupiny.

plakát

Tohle je náš svět (2016) 

Svérázný a inspirativní nezávislák, kterému bohužel notně podkopává nohy posledních 20 minut, ve kterých se režisér rozhodl úplně zbytečně zvolit vyšlapanou cestičku po zajetých kolejích - made in USA, škoda. Jinak nemám co vytknout, ale i přes tento neduh dám plnou palbu, a to za skvěle hrajícího Aragorna a především za moje oblíbence Sigur Rós.

plakát

Laputa: Nebeský zámek (1986) 

Úžasně hravá jízda od začátku až do konce, nastolené tempo ze začátku nepolevuje, ale graduje každou další scénou, že divák nemá čas si, ani vydechnout a jen nevěřícně zírá, čeho všeho je Mijazaki schopen, jeho fantazie je neuvěřitelná. Další skvost od mistra anime, kterému kumpáni z pixaru nesahají, ani po kotníky.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Ve všech aspektech úžasně vymazlená bizárdnost, kterému vévodí kouzelně roztomilá a přirozeně krásná Audrey Tautou a světoběžník s červeným kulichem na hlavě. Po prvním shlédnutím okouzlen, po dalších zamilován.

plakát

Pí a jeho život (2012) 

Vizuální paráda, která ovšem nestojí jen na efektech, ale především na silném příběhu, který pomalu proplouvá ke krásnému závěru, kde každý má možnost výběru čemu věřit, já věřím v Richarda Parkera.

plakát

Armáda temnot (1992) 

Sledovat Bruce v podání chrabrého rytíře, který tasí nejenom svůj meč, ale i velkou porci hlášek je zábava, ale já radši seriózní jedničku.

plakát

Mistr (2012) 

Těžký film, který svým vyzněním zůstal, kdesi na půl cesty, upřímně jsem čekal od PTA víc, než „jen“ precizní režii, dokonalý vizuál a skvěle vedené herce.

plakát

Bídníci (2012) 

V některých pasážích vynikající, ale jako celek bohužel ne, to jsou Hooperovi Bídnici.

plakát

Drive (2011) 

Drive je zářným příkladem jak důležitým prvkem je režie, Refn zatraceně umí, tak snad neusne na vavřínech a nachystá pro nás další pecky, protože režisérského ujmu má na rozdávání a byla by to škoda ho nevyužít.