Reklama

Reklama

Beatles: Perná léta

  • Česko The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Oscarový režisér Ron Howard (Apollo 13, Da Vinciho kód, Rivalové, Inferno) přinese na filmová plátna příběh kapely, která změnila svět - THE BEATLES. Tento jedinečný filmový projekt autenticky zachycuje období jejich koncertních let 1962-1966 z perspektivy samotných členů The Beatles. Film přinese exkluzivní rozhovory s členy skupiny a také doposud nezveřejněné záběry. (Mirius FD)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (106)

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak nikdy jsem nebyl vyložený fanoušek, ale jako dokument pro mě nad očekávání. Film zachycuje kapelu od jejího vzniku po nejslavnější léta a jejich období tour. Nebylo to prošpikovýno emocemi jako například v Amy, ale po režijní stránce se podařilo vytvořit perfektní dílko, dost intenzivní i pro ty, které tento fenomén nezajímá......8/10 ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o naslávnejšom koncertnom období Beatles. Asi najšialenejšie davy a správanie fanúšičiek, aké sa dá predstaviť. A to na celom svete. Posledné minúty dokumentu ukazujú, aký to bol kontrast oproti neskoršiemu pokojnejšiemu štúdiovému obdobiu. Môj obdiv má ten, kto na koncertom zázname našiel mladé dievčatko Sigourney Weaver šaliace sa do rytmu, a ako to sympaticky pre dokument priznala. Pozor, treba dopozerať aj titulky do konca, je tam ešte odkaz od The Beatles. –––– Kamkoli jsme se pohli, vypukly demonstrace všeho druhu. –––– Chodilo se na Beatles. Nemělo to nic společnýho s hudbou. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když něco alespoň trochu zavání Beatles, tak jsem na to nesmírně zvědavý. A proto jsem se musel podívat na snímek "The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years", který je takovým stručným deníkem z jejich turné. Ron Howard nepřináší nic nového, ale prostě jen vidět ty známé tváře, milovanou kapelu, je skvělý zážitek. Takže ano, jsem subjektivní, ale jen proto, že je zbožňuji. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Mohol by som, ako takmer rovesník skupiny, ktorý v priamom prenose prežíval ich vzostup i pád, tvrdiť, že mi žiaden film o nich neprinesie nič nové. Ale dokument spred dvoch rokov bol pre mňa príjemným prekvapením, pretože akcentoval skupinu nie ako hudobníkov, ale ako fenomén doby, ktorý si rýchlo získal svojich fanúšikov a tí ho nakoniec v súlade s paradoxnou logikov zničili. S odstupom času je stále zreteľnejšie,akým významným hudobným míľnikom boli The Beatles. A aj bez odstupu času je možné tvrdiť, že Ron Howard vie filmy nakrúcať. A nemusia to byť iba dokumenty. ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Califf i já jsem se bál že mě dokument zklame ve výběru známých a už "provařenych" písní, které jsou ikonicke pro tvorbu Brouků. Ale i já toužil spatřit tvorbu druhé poloviny jejich společného života. To jsem bohužel nedostal. Naštěstí to Ron Howard zachraňuje skvěle odvedenou prací, takže o zklamání se rozhodně nejedná. Díky bratrankum jsem se do Beatles v posledním roce zaposlouchal a to zejména do jejich tvorby pro mnoho lidí neznámé. A musím uznat, že hudba je to nadčasová a tak nezbývá než doufat v pokračování dokumentu z tohoto období... Díky Rone a díky kluci (bratranci) za seznámení s Beatles 😉 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years bol zostavený z viac než 100 hodín vzácnych a doposiaľ nevidených nahrávok získaných od fanúšikov, spravodajských agentúr a národných archívov, ako i zo súkromnej zbierky kapely. (Zdroj: Itafilm)

Reklama

Reklama