Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (23)

plakát

Muž se železnou maskou (1998) 

Možná to není závratně dobrý film, ale vysloveně mě štve, že už se takové natočí. Když se zavzpomínám, nemohu si vybavit něco z poslední doby, co by se tomu blížilo a tím myslím jednoduchou zápletku co graduje, hrdina se sebeobětuje popřípadě hrdinská smrt postavy (i vedlejší) a to vše podbarvené úžasným soundtrackem, když bych se zavzpomínal tak filmy jako Statečné srdce, Patriot, Armageddon, Král Artuš, První rytíř a Muže se železnou maskou si vybavím hned, ale to je vlastně už historie, nic z poslední doby a to je dle mého škoda :(

plakát

Creed (2015) 

Na Rocky VII jsem byl se svojí krásnou přítelkyní Jakubem Brendlem, již při zasednutí do námi zakoupené milenecké dvojsedačky a náhodném setkání našich ruček na dně pytlíku popcornu, nám bylo jasné, že se v sále sešli jen samý tvrdí borci odkojení na mužných filmech s panem Stallonem. Co si budeme povídat, moje slečna byla filmem tak nadšená, že jsem ji ani ve svém kabinetu lásky nemusel k ničemu vybízet, vše iniciovala ona, ale to odbočuji od tématu. Jako boxerský film nové éry ho hodnotím velmi kladně. Když porovnávám s filmy Fighter nebo Bojovník vychází mi Creed lépe. Je to klasický Rocky v moderním pojetí. Na filmu mi trochu vadila jeho nepropojenost s ostatními díly série, převážně z 6. dílem a také mi chyběla klasicky známá hudba u ''training montage''. Nicméně je to kvalitní pokračování, které si zaslouží zhlédnutí. Plné 4* to nejsou, ale i tak jen to nadprůměrný film.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Můžu tady psát svoje pozérský názory, ale myslím si, že to udělalo už hodně lidí předemnou. Od nových Star Wars jsem prostě očekával víc :( 3 a půl hvězdy popravdě.

plakát

Purpurový vrch (2015) 

Achjooo, Guillermo del Toro si pro nás připravil neuvěřitelně líbivý vizuál s příběhem, který připoutá k židli a nutí člověka k dodívaní až do úplného konce. Bohužel konec měl přijít zhruba v polovině filmu, jelikož zajímavost děje se otočí o 180°. Tak promrhaného času a příběhu s potenciálem je mi opravdu líto.

plakát

Zrodila se legenda (2014) 

Prvních 20 minut naláká na zajímavý příběh a výbornou choreografii, ovšem poté se vše tak nějak začne táhnout, děj přestává být zajímavý, postavy zšednou a korunu tomu nasadí závěreční souboj, plný digitálního ohně. Škoda toho nevyužitého potenciálu co film měl.

plakát

Lovci duchů (2005) (seriál) 

Do čtvrté série výborný seriál, který sázel na nadpřirozeno a místy horrovou atmosféru. Co se smím oblíbeným seriálem stalo po 4té série je skoro až k pláči.... Dokoukávám pouze z povinnosti.

plakát

Čokoláda (2000) 

Náhodné přepnutí programu, které mi udělalo velkou radost. Čokoláda je velmi příjemná romantická 'komedie', která dokáže vzít za srdíčko, ačkoliv se příběhově jedná o banální záležitosti, emočně fungují na výbornou. Většinu času jsem film hltal jako čerstvě udělanou horkou čokoládu a to především díky skvěle zahrané Vianne a vztahu jaký měla ke všem ve svém okolí. Nedostatky vidím v nevyužitém-zastrčeném Johny Deppovi a postavě faráře, který dostal minimální prostor až v úplném závěru filmu. Lepší čtyři.

plakát

Lawrence z Arábie (1962) 

Nekonečně dlouhý, přesto okouzlující film a jednom modrookém Angličanovi, který propadl arabské poušti. Peter O'Toole a jeho neuvěřitelný herecký výkon mě přinutili celý snímek dokoukat do konce a nelituji toho. Jeden z filmů, který by měl vidět každý alespoň jednou v životě.

plakát

Ex Machina (2014) 

Zajímavá scifi ze které mám rozpačité pocity. Mysteriózní film o umělé inteligenci nebo živé bytosti ? Tohle si musí každý rozhodnout sám. Bohužel filmu velice škodí časté nelogické jednání postav a to především Celeba, který se občas chová na zabití. Možná to je tím, že mám velkou averzi k jeho představiteli Domhnallu Gleesonovi, pro mě až neuvěřitelně nesympatický herec, který mi zkazil nejeden film. Takže tento herec plus spousta nelogičností a trochu přehnaný závěr mi nedali jinou možnost něž ohodnotit za lepší tři. A teď jeden velký klad, tím je neuvěřitelné ztvárnění androidky Avy (Alicia Vickander), která si dokázala ukrást každou scénu pro sebe. Jeden její pohled vydal za deset slov. Film bych doporučil jako nevšední pohled na již mnohokrát ztvárněnou umělou inteligenci v jiných filmech.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Fakt nechci vypadat jako hejtr marvelu, ale prostě si už nemůžu pomoct. Už u prvních avengerů jsem se nudil, bylo to však něco nového, taková týmovka tady předtím ještě nebyla, takže to vyvážilo její nedostatky. Druzí avengers jsou jako přes kopírák stejní, navíc to co nudilo u jedničky je tu ještě ve větší míře. Ať už se jedná o nefungující takzvané vtipné momenty, špatného záporáka ( ovšem skvěle dabovaného), quick silver a scarlet witch, kteří ve mě vyvolali tak akorát velký nezájem nebo to, že se velká část filmu (závěr) odehrává ve smyšlené zemi (asi tak zajímavá jako Bulharské lokace v Expendables), kterou naši hrdinové již méně hrdinsky zdevastují=> Metropolis v Muži z oceli dopadlo ještě dobře oproti tomu co se dělo tady. No a co nás čeká do budoucna ? Nový tým avengers ? Doufám že ne. Snad bratři Rusoovi dokážou s touto serií něco udělat. Lepší dvě hvězdy....