Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (907)

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

Jako člověk, kterého první Ant-Man těžce nebavil, hlásím strmý kvalitativní vzestup. Dvojka jde okoukanou cestou více postav, více akčních scén a více dějových linií, naštěstí to ale funguje a zabaví to na dvě hodiny všechny věkové kategorie. Nářezová sci-fi, která vám každou scénou vyrazí dech, se samozřejmě nekoná. Pokud se ale smíříte s tím, že Ant-Man takové ambice nikdy neměl, mohli byste si tuhle feel-good jednohubku v pohodě užít. (7/10)

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Kang vs. Ant-Man. Na první pohled to nedávalo smysl, na druhý to byla zajímavá a netradiční volba. No a nakonec jsem vylezl z kina s pocitem, že k tomu nikdy nemělo dojít. Marvel vyplýtval možná nejlepší verzi slavného padoucha do filmu, kam tak nebezpečný protivník vlastně nepatří. Ant-Man pro něj totiž opravdu není relevantní výzvou, a tak musí Kang spoustu času jen stát a nechat známé hrdiny, aby se mu pokusili nějak složitě ublížit. Holt ultimátní dobyvatel v… milé sci-fi pro celou rodinu. Samozřejmě nic proti Jonathanu Majorsovi, ten je v roli přemýšlivého drsňáka parádní. Bohužel však skončil v průměrné barevné pohádce z greenscreenové říše, kde půlka postav bloumá odnikud nikam (chudák Michael Douglas) a všechno zachraňuje hlavně svižné tempo a slušná akce. Jako výplňovka pro mladší a starší je tedy Quantumania v klidu skousnutelná (i proto, že má jen dvě hodiny). Jakmile po ní ale budete chtít nějaké epické nakopávání nové éry, krutě pohoříte. Za chvíli vám v hlavě opravdu zůstane jen Kang – a kvůli potitulkové scéně i vědomí, že se do budoucna můžou dít věci, které Marvel potopí ještě mnohem hlouběji.

plakát

Archie (2023) (seriál) 

Asi lehce nadstřeluju, ale Cary Grant je můj nejoblíbenější herec a Jason Isaacs ho hraje naprosto famózně, tak co po mě chcete :)

plakát

Armáda mrtvých (2021) 

Od začátku jsem počítal s tím, že bude Armáda mrtvých odvyprávěná stejně mizerně jako ostatní Snyderovy filmy. Nikdy by mě však nenapadlo, že v ní budou chybět pořádně cool postavy… a že bude vypadat tak ošklivě! U Zacka vždycky byly základem hlavně krásné obrázky a nosní hrdinové. Tady je ale divák trápen polorozmazaným peklíčkem, z něhož jen občas vykoukne slušná akční scéna, a vyloženě tu není komu fandit. Zdaleka nejpůsobivější jsou vlastně výlety za superzombíky (a ve finále konečně přijde nefalšovaný popcorn). Jinak se však Armáda mrtvých chlubí jen tunou háčků, které absolutně nikam nevedou, což je u filmu s tak prázdnou první hodinou docela bolest. Jako pitomé akční béčko je to i přes tohle všechno docela v klidu. Pokud ale mluvíme o comebacku „uctívaného vizionáře“, který měl konečně ukázat, jaký je machr bez svázaných rukou, derou se mi na mysl jen dvě slova – mrzuté zklamání!

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Klasickej CW málem-telenoveloidní look, nepříliš výrazný obsazení a plno lacinějších scenáristickejch kliček (některý dialogy jsou fakt na pěst a "zlodušský" pohledy taky), ale ve finále se to celkem dá. Akce a zabíjení fajn a hlavně Amell je většinu času v poho. Jenom holt zamrzí, že kdyby to udělala nějaká kabelovka, mohlo to bejt o dvě třídy lepší. 6/10

plakát

...a spravedlnost pro všechny (1979) 

Neznám moc filmů, které jsou tak dokonale vyváženým mixem mrazivých momentů a neskutečně vtipných situací, aby u toho ještě stíhaly vyprávět neobvykle silný příběh, nenápadně dloubat do shnilosti prostředí, ve kterém se odehrávají, a servírovat excelentně zahraného hlavního hrdinu. ...A spravedlnost pro všechny je v tomhle ohledu mistrovským kouskem bez jediného slabého místa a je škoda, že tenhle film tak zapadl, protože se může směle postavit vedle ostatních Pacinových klenotů. P.S. Scéna s vrtulníkem je legendary!

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

Od půlky je to sice zbytečně vážné a těžce překombinované a "velké" finále jde mimo úplně, ale pod sedm se stejně jít nedá. Na to má A-Team moc hlášek, nápadů a skvěle přepálených akčních scén. Snad si to napodruhé sedne komplet, i když ty vedlejší osobní linky asi nebudou fungovat nikdy. [Black Box, Slovanský dům]

plakát

Atlas mraků (2012) 

Napínavé tříhodinové čekaní na pointu… které rozhodně stojí za to! Atlas mraků sice není zásadně objevný, v každé vteřině strhující ani příliš blockbusterově vstřícný. Přízvisko „velký“ k němu ale sedí jako k málokterému letošnímu filmu. Šest více či méně propojených příběhu tu totiž tvoří nebojácný a pasující obraz lidského všehomíra, nad nímž se nedá ohrnovat nos, i kdybyste se snažili sebevíc. Wachowští a Tykwer navíc svou fresku malují s nebývalou grácií a za pomoci správně roztodivných žánrových barviček, aniž by se byť na vteřinku snažili tvářit jako světaznalí umělci, kteří vědí víc než my. Pod nevypočitatelným zevnějškem se tak skrývá přehledná a skoro až hladivá pohádka, v níž zároveň není nouze o řadu scén, kvůli kterým si brzy začnete plánovat druhé zhlédnutí. Marketing Atlas mraků bohužel neprodal. Takže je to zase jednou na divácích.

plakát

Atomic Blonde: Bez lítosti (2017) 

Připravte se na nejlepší akční scénu roku, která je bohužel schovaná v děsně průměrném špionážním thrilleru. Ano, jak jste uhodli z trailerů, Atomic Blonde je v podstatě vizuální porno s Charlize Theron, v němž se pro sexy záběr nikdy nejde daleko. Příběh je ale tak lopotný a hlavně zamotaný, že vlastně nevím, o co komu sakra šlo a co přesně se většinu času na plátně dělo. Ještě že asi ve dvou třetinách filmu přijde vypiplaná řežba, která se vám nesmazatelně zapíše do paměti (a postaví Charlize po bok Keanu Reevese). Bez ní by totiž Atomic Blonde byla jen nevýrazným pokusem o ženského Johna Wicka, který mimo fajnové akce a žhavé lesbické scény nenabízí nic extra zajímavého. (6/10)

plakát

Austrálie (2008) 

Baz Luhrmann a skoro tříhodinová sterilní romance, která se víceméně skládá jen ze špatných digitálních záběrů? Cesty páně jsou nevyzpytatelné...