Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (907)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Jednička měla utahanější dojezd, dvojka má utahaný rozjezd... a taky mě trápilo, že jde podobně jako u nedávných Mušketýrů o druhou půlku dvoudílného příběhu, který místo definitivního uzavření rozkopne dveře do trojky. Alespoň že tady je vysoká šance na její vznik (vím, Spasitel Duny) a rád si na ni zajdu, protože Villeneuve pořád umí. I druhý díl Duny je přehlídkou audiovizuálních hodů a hodně mu pomáhají všechny linie mimo archetypálního Paula. Hlavně Harkonneni jsou vyloženě lahůdkoví, stejně jako hned několik dechberoucích scén, které z IMAXu těží maximum. Znovu se tedy jedná o nadprůměrnou žánrovku, která má vítaně svébytný styl a dokazuje, že se každý blockbuster nemusí utopit v digibordelu a hereckém nezájmu. Stačí... trocha toho magického koření, že jo!

plakát

Ahsoka - Část 3: Čas odletu (2023) (epizoda) 

No konečně! Starwarsovský až na půdu, odpouštím první dva díly, ve kterejch se nic nedělo :)

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Kang vs. Ant-Man. Na první pohled to nedávalo smysl, na druhý to byla zajímavá a netradiční volba. No a nakonec jsem vylezl z kina s pocitem, že k tomu nikdy nemělo dojít. Marvel vyplýtval možná nejlepší verzi slavného padoucha do filmu, kam tak nebezpečný protivník vlastně nepatří. Ant-Man pro něj totiž opravdu není relevantní výzvou, a tak musí Kang spoustu času jen stát a nechat známé hrdiny, aby se mu pokusili nějak složitě ublížit. Holt ultimátní dobyvatel v… milé sci-fi pro celou rodinu. Samozřejmě nic proti Jonathanu Majorsovi, ten je v roli přemýšlivého drsňáka parádní. Bohužel však skončil v průměrné barevné pohádce z greenscreenové říše, kde půlka postav bloumá odnikud nikam (chudák Michael Douglas) a všechno zachraňuje hlavně svižné tempo a slušná akce. Jako výplňovka pro mladší a starší je tedy Quantumania v klidu skousnutelná (i proto, že má jen dvě hodiny). Jakmile po ní ale budete chtít nějaké epické nakopávání nové éry, krutě pohoříte. Za chvíli vám v hlavě opravdu zůstane jen Kang – a kvůli potitulkové scéně i vědomí, že se do budoucna můžou dít věci, které Marvel potopí ještě mnohem hlouběji.

plakát

Archie (2023) (seriál) 

Asi lehce nadstřeluju, ale Cary Grant je můj nejoblíbenější herec a Jason Isaacs ho hraje naprosto famózně, tak co po mě chcete :)

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Fantasy Strážci Galaxie, kteří mi s odstupem přijdou čím dál tím lepší. Styčných ploch je nespočet a sedí i některé slabiny (hlavně nic moc záporáci), největší radost mi ale dělá fakt, že je parta z Dungeons & Dragons hrozně sympatická a celkem zábavná – a scénář je o něco promyšlenější, než se na první pohled může zdát. Do půlky se film ještě trochu vleče i kvůli tomu, že je v něm hodně blábolivého Hugha Granta (Christopher Waltz nebo kdokoliv jiný neměl čas?). Od famózní scény na hřbitově se ale všechno rozjede vstříc nadupanému finále, jež nabízí skvělý mix odlehčené zábavy, budování postav i solidní (a vítaně přehledné) akce. Nechci to zase extra přechválit, o žánrový milník rozhodně nejde a leccos trochu drhne. Jako celek je ale tahle fantasy komedie milou popcornovou trefou, kterou jsem rozhodně neviděl naposledy. (po druhé projekci zvedám na 8/10, je to fakt srdcovka :) )

plakát

Flash (2023) 

Je to velké, hlasité a barevné a vůbec to nedává smysl. Co to je? Ano, nový Flash se ladně zařadil po bok žánrové konkurence a bohužel není ničím výjimečný. V jádru totiž jde o DC verzi plácání se v mnohovesmíru, která má hodně styčných ploch s dvojkou Doctora Strange a trpí hlavně slabou prací s postavami a přemírou digikejklí. Proč se finále odehrává na nudné pláni, kde nic není? Proč jede (hlavně „mladý“) Ezra tak vysoký level otravnosti? A proč to celé vede odnikud do bodu, který má vyvolat akorát nekonečnou debatu v hospodě? Tempo naštěstí není úplně marné a příběh má silné jádro ve Flashově vztahu s matkou (tyhle scény fungují na jedničku). Pokud ale čekáte něco víc než komiksový výplach, v němž je Michael Keaton docela fajn a Sasha Calle prakticky zbytečná, těšíte se zbytečně. Třeba kreslený Spider-Man je se svým mnohovesmírovým dobrodružstvím v úplně jiném (mnoho)vesmíru. (6/10)