Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (363)

plakát

Lov na Gluma (2009) 

Obstojně natočená doplňovačka filmové trilogie, na amatérské poměry víc než dobrá. Jen škoda, že děj nemohl být delší a více akční.

plakát

Nenarození (2009) 

Mně se to líbilo, děj byl děsivý, občas jsem se leknul, jsou zde i krvavé a nechutné scény, co víc si od horroru přát. Občasné nelogičnosti nebo hluchá místa, či slabě zahrané scény mají i lépe hodnocené snímky. Zde si nemohu příliš stěžovat. Jako strašidelný film za mě rozhodně dobrý a navíc s hudbou Ramina Djawadiho.

plakát

Sex Drive (2008) 

Povedená generační komedie z rodu amerických komedií osmdesátých let, jako byly Falešné míče, Šprti nebo Porky's, ale tato je vtipnější a modernější. Připomněla mi mladá léta a trhlou filmovou zábavu. Přesto, že je už 15 let stará, tak bavila od začátku do konce. Dávám 4,5 hvězd.

plakát

Zaklínač - Série 3 (2023) (série) 

Černochy ve slovanském prostředí a mytologii jsem ještě se skřípěním zubů snesl (ačkoliv v knize jsem na ně nenarazil). Ale aby Marigold byl homokláda, to už na mě bylo příliš. To Sapkowskému prznění jeho díla nevadí? Prachy dokážou zavřít oči všude. A také zkuste amíkům vysvětlovat něco o slovanské mytologii :-) (když sami nechtějí slyšet nic o vyvraždění původní severoamerické civilizace - jako největší genocidy v dějinách).

plakát

Poslušně hlásím (1957) 

Opět komediálně spanilá jízda Rudolfa Hrušínského v neméně povedeném pokračování (a zde se stejně vysokým hodnocením jako u prvního dílu). Nejlepší vedlejší role Franty Mrázka jako ožralého závodčího (v prvním díle hrál velkohubého harmonikáře v pražské putyce).

plakát

Dobrý voják Švejk (1956) 

Jedna z vůbec nejlepších českých komedií se zdařilým výběrem herců. Přesně ten typ filmu, který lze vidět každý rok na Vánoce a hlášky zde nikdy neomrzí a vždy pobaví. A Švejk na koníčku v námořnickém tričku v alkoholovém vidění polního kuráta Katze zde vypadá jako můj známý Míra Polák.

plakát

FUBAR (2023) (seriál) 

Arnold a ostatní mě v tomto seriálu neskonale pobavili. Kdo čekal ryze akční seriál, je zklamaný. Toto je skvělá komedie plná bráničních hlášek. Jedná se spíše o parodii na akční filmy, ačkoliv akční a zabijácké scény zde také jsou. Terminátor předvedl, že dokáže už od Dvojčat zahrát jak bravurně komedie, tak i akční filmy. A jeho ledový pohled, kterým by mohl zabíjet zde dostal hodně prostoru. Legraci jsem čekal a proto nejsem jako jiní zklamaný. Za mě komediální seriál roku. A otevřený prostor pro pokračování.

plakát

Matka (2023) 

Těžké hodnocení, váhal jsem jestli dvě nebo tři hvězdy. Problém je, že jsem film viděl na dvakrát a ještě mi z něho skoro nic nezůstalo v paměti, nejsou zde příliš přesvědčivé scény které by si divák zapamatoval. Ačkoliv akční tempo to má, tak herecké výkony celkem slabé. Jennifer byla daleko přesvědčivější např. v Cele (2000).

plakát

Sandman (2022) (seriál) 

Od Gaimana opět solidní podívaná, která od začátku do konce bavila. Zvláště díl s peklem. Oproti Kingovi se Gaimanovy knižní předlohy (v tomto případě komiksová) daří přesvědčivě převádět do filmové podoby. I výběr herců se povedl. Sturridge jako vyzáblý pán snů, dvoumetrová Christie jako Lucifer nebo Dance či Thewlis jako záporáci. Otevřený konec pro druhou sérii.

plakát

Stillwater (2021) 

Na tři hvězdy to za mě určitě nakonec není. Je to dojemné, ale postrádá to vnitřní náboj a pořádnou atmosféru a na thriller to už vůbec nezapadá. Spíše Damonovo zabroušení do francouzské přistěhovalecké komunity mezi bohémy, homosexuály, černochy odehrávající se v prostředí mafiánského, drogového Marseille. Na jeden zátah jsem to ani nedal. Příliš nezaujalo.