Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Romantický

Recenze (12)

plakát

Bídníci (2012) 

Předně chci podotknout, že Les Misérables mám ráda, a považuji je za jeden z nejlepších muzikálů. Z verze Toma Hoopera jsem ale hluboce zklamána. Co se safra stalo? Víme, že Jackman i Hathaway zpívat celkem umí, to jim to režisér zakázal? Russell Crowe nemá jako Javert žádnou autoritu, spíš působí jako chudáček. Nebyla cítit absolutně žádná atmosféra - při úmrtí jedné z postav obvykle bulím jako želva, a tady jsem uvažovala o tom, že mají divný déšť a vypadají, že mají na hlavách helmy. Jediné za co mě potěšilo, jsou kostýmy a účast divadelních hvězd, které i přes drobné role zastínili hlavní aktéry. A co se týká Oscara, myslím, že ho Anne Hathaway dostala jen proto, že tady vypadá jako hnuska.

plakát

Fantom opery (2011) (divadelní záznam) 

Po zhlédnutí záznamu divadelního představení jsem musela změnit hodnocení filmu z r. 2004, protože tohle je naprosto dokonalé! Pěvecké a herecké výkony bezchybné, a i když mi byla Sierra Boggess mírně nesympatická, nemohla jsem se odtrhnout. Překvapily mě možnosti Royal Albert Hall, výprava a divadelní efekty jsou úžasné. Závěrečné (bonusové) vystoupení několika Fantomů jsem si i přes pokročilou noční hodinu pustila znovu a znovu, a stále se nemůžu nabažit celého díla. Rozhodně řadím do své Top 10, i když to není typický film. Jediné co mě mrzí je, že u nás se takového díla pravděpodobně nikdy nedočkáme.

plakát

Fantom opery (2004) 

Po shlédnutí záznamu divadelního představení musím změnit hodnocení a nechat jen dvě hvězdy za nádhernou vizuální stránku.

plakát

Za branou (2010) (seriál) 

Rozhodla jsem se přidat k tomuto seriálu komentář asi 2 měsíce po shlédnutí, a musela jsem dost dlouho přemýšlet, jak se vlastně jmenoval... Námět je značně ohraný, a i když tvůrcům nemůžu popřít snahu o budování atmosféry, k fanouškům The Gates se opravdu řadit nebudu.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Velmi zvláštní film, určitě ne pro každého. Vizuálně nádherný, vtipný, pohladí po duši. Jeden z mála filmů, u kterých vím, že se pokaždé budu na konci šťastně usmívat.

plakát

Kouzelná chůva Nanny McPhee (2005) 

Po dalším shlédnutí zvyšuji na čtyři hvězdy - Emma Thompson je skvělá, a Colin Firth v žaketu... to není třeba dál komentovat :-)

plakát

Jak to chodí u hrochů (2000) (seriál) 

Jedna hvězda za výtvarné zpracování, druhá za hudbu Karla Holase. Pokud je vám méně než 5 let, možná dáte hodnocení vyšší...

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

Jedním slovem: klasika. I já, jako spousta z nás, s posádkou Trpaslíka vyrůstala a dospívala, a i po letech na ně nedám dopustit. Jeden z mála seriálů, kdy můžete vidět nějaký díl po dvacáté, a pořád vám to přijde vtipné. Jen jsou to už jiné věci, než kterým jste se smáli před 10 lety. Český dabing je úžasný, hlášky nesmrtelné. Ale opičáku, ty jseš marod. Marod, bezmocnej a v bezvědomí. Kdybys nebyl můj přítel, ztopil bych ti boty...

plakát

Jekyll (2007) (seriál) 

Bála jsem se, že se budu bát. Ale slabost pro Stevena Moffata převážila, a dobře jsem udělala. James Nesbitt je fantastický, tahle role mu vážně sedla. Pro skvělou atmosféru a báječné herecké výkony stojí za vidění.

plakát

Karlík a továrna na čokoládu (2005) 

Ano, je to kýčovité. Ano, je to dětinské. Ano, je to určitým způsobem úchylné. Ale taky je to vtipné, nádherné a upřímně: když mám fakt "den blbec", tenhle film a k němu kousek čokolády je ten nejlepší povzbuzovák.