Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (1 233)

plakát

Dům u jezera (2006) 

Taková jakási zvláštní romance, pro mě neuchopitelná a nepochopitelná...

plakát

Dvanáct do tuctu (2003) 

Chtěla jsem vidět Toma Wellinga jinak než Clarka Kenta. Viděla jsem Toma Wellinga ve variaci na Clarka Kenta. A když zrovna děti nelikvidovaly cokoli jim přišlo pod ruku nebo Steve Matin neplachtil vzduchem (!!!) tak to bylo celkem příjemné. Což bylo asi 10 minut z celého filmu.

plakát

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film) 

Jau. Tak tahle bolela. Karel Janák se snažil zkřížit Vorlíčkovu Popelku, Troškovo Z pekla štěstí a své vlastní Snowboarďáky a na 90% zklamal už castingem, kdy mladíka Karla hraje čtyřicetiletý Vojtek, který se chová naprosto stejně jako Karel z Vyprávěj. Jediná pozitiva spatřuji v tom, že se povedlo alespoň do postav měsíčků obsadit dobré herce, a taky, že vložené peníze byly na filmu relativně slušně vidět. Nevím ale jestli by ČT neudělala líp, kdyby napříště investovala radši do Stracha. PS: Kdo byl vlastně králík? Vládce nad měsíčky, kouzelník nebo prostě králík? A měl tento odkaz něco společného s Matrixem?

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Teorie noetiky v praxi. Vyjádření: "Je jisté, že se tak stalo!" pozbývá v průběhu rokování dvanáctky mužů význam, konečný verdikt už není podstatný jen pro obžalovaného chlapce, ale pro každého porotce zvlášť. Během hodiny a půl odhalí své charaktery, motivace, konvence, předsudky a jejich jednání je výzvou pro každého. Nebo jste nikdy neprohlásili: "Jsem si naprosto jistý, že to bylo tak!"? Vynikající dvanáctka herců, s malým bonusem, 11 - Jiřím Voskovcem.

plakát

Dveře dokořán (2006) 

Britský film, kterému, ač vypráví o mezilidských vztazích, chybí to nejdůležitější. Emoce. Postavy většinou jednají chladně, jen velmi zřídka jimi zalomcují emoce. Navíc i zasazení do londýnské čtvrti King's Cross, čtvrti, kde se potkává moderní architektura s miniaturními bytečky imigrantů, je studené. Navzdory precizním hereckým výkonům a roztomilému slovanskému přízvuku Julie Binoche jsem nebyla spokojena. Dveře byly jen pootevřené.

plakát

Ed Wood (1994) 

Takové nadšení, s jakým Ed Wood tvořil své filmy, je naprosto neuvěřitelné. Kdyby kvalita filmu záležela na lásce, s jakou je přiváděn na svět, měl by Ed na poličce několik Oscarů. Ten film byl krásný, ne dokonalý, ale setkání s Wellesem, natáčení s Belou a Johnny Depp coby transvestita, herec, režisér, scénárista, producent, manipulátor a snílek Ed minimálně stáli za to. Úplně něco jiného, než bych od Burtona čekala. Mimochodem velmi dobré hudba. 4,5*

plakát

Elizabethtown (2005) 

Ačkoli nedokážu říct, o čem nebo jestli vůbec o něčem ten film vlastně byl, při odchodu kina jsem se přistihla v podivně pozitivní náladě a při přiblblém úsměvu. Celou cestu domů jsem byla účastníkem vášnivé debaty, zda je etické rozprašovat pozůstalé po Státech. Pohřební řeč Susan Sarandon je skvělá, tiše jsem záviděla Amíkům jejich pohřby, Kirsten v roli všetečné letušky nádherně ulítlá, dokonce ani statický výraz Orlanda mi nijak extrémně nevadí. Celkově je to dobrá, roztomilá romantická komedie s dobrým obsazením. Co dodat? I am fine!

plakát

Elysium (2013) 

Akční pohádka o chudém dělníkovi, který ve futuristickém království nastolil sociální spravedlnost. Blomkamp ji ale podává dostatečně (filmově) zábavně a přesvědčivě, aby se nezvrhla ve frašku.

plakát

End After 9 (1966) 

Já nemůžu jinak. Byla jsem pobavena nečekanou pointou:-D

plakát

Enid (2009) (TV film) 

Britové prostě ty televizní filmy umějí a nějakým záhadným způsobem se jim do nich daří dostat vynikající herecké obsazení. A Enid není výjimkou. Na knihách Enid Blytonové jsem vyrostla a jakkoli ošklivá bytost to byla, tak na mém postoji ke knihám to nic nezmění. Helena Bonham Carter ji hraje skvěle, vystihuje její dvojí tvář ve vztahu k dětem, k manželům a ke světu.