Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (1 233)

plakát

Kobra 11 (1996) (seriál) 

Semir je nezničitelný, jen partneři se střídají a koncept se zoufale snaží přiblížit americkým zběsilým akčňárnám... Bohužel se to tak úplně nedaří...

plakát

Kobra 11 - Pekelná jízda na dálnici A4 (1999) (epizoda) 

Nesourodá skupina v nezastavitelném autě, videoherní překonávání překážek a nejefektivnější nástup do práce, jaký si Tom Kranich (a divák) mohl u Kobry 11 přát. PS: U hodnocení hraje podstatnou roli také nostalgie :)

plakát

Kocour v botách (2011) 

Pohádka nepohádka s žánrovými přesahy k westernu a mariachi, kde si animovaný Antonio Banderas hraje na Zorra a jeho kočičí oči ho vytáhnou z nejednoho srabu. A navzdory mým přirozeným sympatiím k šikovným odzbrojujícím kočkám, jsou mé dojmy přinejmenším rozpačité. Bude to asi řídkou zápletkou a únavným střídáním vynikajících vypointovaných scén s těmi slabšími. (Nehorázně dlouhá retrospektiva) Jako VELKÉ plus beru nebývalé jiskření mezi Banderasem a Hayek a posun k nepohádkovému konci, ale to nic nemění na tom, že se mi zdá, že Miller nevyužil všechen potenciál, který příběh o slavném Shreckově kocourovi nabízel.

plakát

Kokosy v pralese (1994) 

Komedie jako dělaná pro sobotní ráno, kdy mi ještě mozek nejede naplno.

plakát

Kolik příběhů má den (2008) (TV film) 

Dokument Ostraváků pro Ostraváky a ty, kteří v Ově vidí pořád to ošklivé černé město. Za melodie hudby, beze slov, se objektivy foaparátů nesou nad domy, stavbami, magistrálami, ulicemi plnými chodců ve dne, mrtvými v noci, prodírají se mezi účastníky festivalu CoO a návštěvníky Stodolní, pozorují lidi na cestách za každodenními povinostmi, žebráky na nárožích, přírodu, měnící se v průběhu roku... Originální forma, zajímavé barevné filtry, živé město, skoro jsem hrdá, že Ostravu považuju za svůj druhý domov. (Po Kyjovicích samozřejmě.)

plakát

Koloběžka první (1984) (TV film) 

Dobrá, občas nechtěně směšná... Před pár roky by to bylo jasných pět... Jo... Časy se mění...Stárnu...

plakát

Kolotoč (1956) 

Opravdu netuším, proč se mi zkoušející před dvěma lety smál, když jsem film popsala jako "Romea a Julii z kolchozu". Dějová linie tomu odpovídá téměř úplně, je velmi jednoduchá. Ve druhém plánu se pak objevují motivy socialisticko-realistické. Naštěstí se film vyhýbá explicitní propagandě a zaujme rovněž zajímavým stylem, především kamerou a střihem (taneční sekvence je perfektním mixem POV záběrů, velkých detailů a rychlých střihů).

plakát

Komando (1985) 

Musím změnit hodnocení. Je to sice primitivní, ale neuvěřitelně účelné.

plakát

Komisař Rex (1994) (seriál) 

Jedna za pejska a jedna za to, že jsem se na to jako malá vydržela dívat...