Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (1 233)

plakát

Tintinova dobrodružství (2011) 

Technicky výborné, v akcích vypointované do posledního detailu, hudebně velmi svižné, ale v mezičasech tomu místy chyběl švih a vtip.

plakát

84. Annual Academy Awards (2012) (pořad) 

Letos takový celkově slabší ročník... Předvídatelné výsledky, střízlivé sestřihy... Ale Billy Crystal je pořád větší machr než Franco s Hateway...

plakát

Kravaťáci (2011) (seriál) 

Šaty prý dělaj člověka a ten, kdo si po ulici vykračuje v drahocenném obleku, se ve společenském žebříčku nachází na nejvyšších postech. Minimálně to tak chodí ve světě advokáta Harveyho Spectora (Gabriel Macht). Geniální podvodníček Mike Ross (Patrick J. Adams) se musí s životem mezi právnickými predátory sžít, ač nikdy nestudoval příslušné školy. Stále mu samozřejmě hrozí odhalení ze všech stran, což je jediným hnacím motorem pro poněkud stereotypní epizodický seriál, který se svým pojetím trochu blíží k právnickému Dr. Houseovi. (E01-E07)

plakát

Cinema verite (2011) (TV film) 

Realita vs. Reality TV. Příběh jedné "dokonalé" americké rodiny, jejíž základy se pod drobnohledem kamery začínají drolit. Nakousne se zde otázka televizní etiky, problémy americké společnosti 70. let, a přes všechny konfliktní situace se to vše nese v poklidném duchu. Diane Lane je vynikající.

plakát

Amistad (1997) 

Jediné, co se v tomto případě dá Spielbergovi vytknout, je stopáž, která je opravdu až příliš epická na soudní drama. Jinak film nezklame, všichni herci hrají výborně (za všechny typově přesný Djimon Hounsou a naopak proti typu obsazený Matthew McConaughey), kamera a hudba nádherné a příběh dostatečně silný a nabitý zajímavými myšlenkami.

plakát

Bad Taste - Vesmírní kanibalové (1987) 

I am born again! Peter Jackson už ve své rané tvorbě prorážel s nadšeneckou filmařinou. Jak známe z matematiky, při vynásobení mínusu mínusem vznikne plus. A tak, při kumulaci špatného herectví, špatných triků, poloamatérské kamery a odporné hudby, vznikla roztomilá přehlídka komické nechutnosti.

plakát

Karhanova parta (1950) 

Oproti nesnesitelné Výstraze celkem neškodný film, budovatelsky rozjuchaná adaptace Káňova megapatetického dramatu o broušení pístních čepů, cokoli si pod tím představíte. A narozdíl od Výstrahy nabídne mnohem lepší herce ze staré gardy, pro něž montérky nebyly vždycky standardem.

plakát

Polissons et galipettes (2002) 

Nápadité a zábavné. Kdo by řekl, že právě tak bude vypadat porno staré 90 let?

plakát

K smrti odsouzený uprchl (1956) 

I (téměř) týden po projekci, stále dumám nad faktem, proč mě film, o jehož jediném narativním zvratu se dočtu už v názvu, dokázal napínat v celé své délce 100 minut. Bravo pane Bressone.