Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (1 233)

plakát

Rodina přes palubu (2006) (TV film) 

Zdálo se mi to, nebo se někdo mírně podivným a laciným způsobem pokusil vytěžit to nejlepší z Pirátů z Karibiku, ale za Johnnyho Deppa nasadil nějakého německého losera?

plakát

Rebel bez příčiny (1955) 

Byla jsem dosti skeptická k tomu, že by film z 50. let mohl skrz hlavní postavu oslovovat diváka i po pětapadesáti letech od svého vzniku. Rebel bez příčiny tak činí. Vymezení a vzpoura proti usedlému střednímu věku, dysfunkčním vztahům v rodině a ve škole - zbabělým otcům a dominantním matkám, proti frajírkům, kteří útočí jen v bandě, proti nehybnému společenskému řádu, snaha vydobýt si porozumění a vynutit komunikaci. Nadčasový film. James Dean poprvé ve své roli nepochopeného rebela, a už zatraceně dobře.

plakát

Lady Terminator (1989) 

Na zasmání a posezení pod vlivem omamných látek dobrý, jinak běsné a nelogické "drama".

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Bohužel víc Disneyho než Burtona, bohužel víc omalovánek než pokřiveného životného světa, víc digitálního rejdění než herectví... A i Tim by měl asi pochopit, že méně je někdy více. Se samotným příběhem Alenky jsem nebyla předem nijak zvlášť obeznámena, takže šance na uchvácení mého diváckého srdce byly, bohužel mimo Johnnyho Deppa a Mii Wasikowské svou šanci nikdo nevyužil. Kloboučník má vážně jiskru,a ačkoli to jen obměna archetypu, který Johnny pro Tima hrál už v Karlíkovi, jeví se nejživotnější a nejzajímavější postavou. Alenka je zase příjemně sympatická dívčina, která do své doby (viktoriánská Anglie) nepatří a zapadá spíše mezi polocvoklé postavičky podsvětí. Ve filmu se objeví čas od času nějaký burtonovský trademark - černý humor, pokřivená realita, Danny Elfmann, ale je toho málo a působí to až povinně. Navíc mám dojem, že postprodukční 3D se do filmu zase tak moc nehodí a ve dvojím rozměru by Alenka nepůsobila o nic hůře, u verze originál s titulky snad i lépe. Po Peterovi mě letos relativně zklamal i TIm... Snad se ukážou alespoň Ridley a Chris.

plakát

Cesta (2009) 

Tento film se rovná čisté depresi a beznaději, v šedavém a neveselém světě budoucnosti, kde Muž a Chlapec bojují o každý další den. Výborně odehrané (Viggo Mortensen proměněn prakticky k nepoznání, ten malý klučina byl úžasný) komorní drama převážně o dvou postavách a vynikající hudbě Nicka Cavea.

plakát

Poklad na Sierra Madre (1948) 

Ironické vyprávění o touze člověka po hmotném bohatství a jejím zlu, které přináší tvrdý pád. Ale hlavní je přece se zasmát dobrému vtipu, který rozfouká vaše bohatství po mexických pouštech. Strhující výkony ústřední trojky, těžkou paranoiou nakaženého Bogharta, mrzutého a světem protřelého zlatokopa Hustona a nedůvěřivého Holta, atmosféra mexické pustiny, kde se srdce poctivých mužů pod vlivem zlata mění ve vyprahlý písek.

plakát

Trestní zákoník (1931) 

Poměrně zajímavý, plynule vyprávěný vězeňský film Howarda Hawkse, který nabírá grády především ke konci, bohužel však (oproti všem mým diváckým předpokladům) končí naivním happy endem.

plakát

Pravidla hry (1939) 

Francouzské filmy obecně mě uspávají, Renoir neRenoir. Takže ani tato zvrhlá pravidla společenské hry mě neporazila na lopatky. Mají výbornou kameru a nesmírně vygradovanou druhou polovinu (cca od honu), ale já si prostě francouzský film neumím užít.

plakát

Legie (2010) 

Po trailerech jsem se na Legii opravdu těšila. Nakonec však jediným důvodem, proč se na tuto změť motivů, která vypadá jak epizoda Supernatural z přelomu čtvrté a páté sezony natažená na celovečerní stopíž, je Paul Bettany v roli padlého anděla Michaela.