Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný
  • Drama

Recenze (125)

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Po trikové stránce není co vytknout. Provedení ality je naprosto perfektní. Tady klady končej. Žádná postava není dotažená do konce, post apo svět taky není kdo ví co (celkove si tam s budoucností kdo ví jak nepohráli) a to zrovna v 26. století bych čekal něco, z čeho si fakt sednu na zadek a o příběhu asi ani nemluvím. Je tam jen proto, aby to nebylo uplně blbý, že si tam anime holka dělá co se jí zachce bez nějakýho hlubšího významu. Pro srovnání jsem si druhý den po Alitě znovu po 2 letech pustil Ghost in the shell, který měl menší rozpočet a zároveň přivedl jedno z nejlepších anime převedených do hrané podoby. Od hudby po vizuál. Tady mě držela u obrazovky jen podoba Ality a to je špatně, když vemu v potaz to, že mít normální lidskou tvář, jde to ještě o hvězdu dolu. Kdyby to alespoň nahnali hudbou, když už mají Junkie XL, jehož soundtrack např z Mad Max: Fury road je senzační. Kdyby bylo v kolonce "Unknown Artist", nikdo by to ani nepoznal. Těšil jsem se, ale bylo to plochý jak postavama tak dějem a neutíkalo to.

plakát

Annabelle 2: Zrození zla (2017) 

Dejme tomu, že mělo smysl dělat jedničku. Ta se do univerza Cojuring hodila tim, že se alespoň nějak (i když 95% byl Hollywood) snažila vysvětlít její původ. Proč ale dělat smyšlenou dvojku smyšlené jedničky, to mě fakt rozum nebere. Ostatně jako zbytek filmu. Tohle bylo trapný a filmařských chybyček to mělo nejmíň 17. Bohužel bude i trojka, takže tohle ještě není to nejhorší, co nám může triologie o panence, která ve skutečností je asi tak děsivá vzhledem, jako koš koťat, nabídnout.

plakát

Armáda mrtvých (2021) 

Dlouhých 17 let jsme čekali, než nám Snyder nadělí pořádnou, zábavnou a svižnou zombie rubačku a po vydání Army of the dead čekáme dál... Nejde mi do hlavy, jak to mohl tak moc pokazit. V roce 2004 jako úplný nováček v zombie žánru dokázal Zack vytvořit něco, co nejen že je považováno za jeden z nejlepších remaků, ale taky byl v lecčem novátorský. Od desítek až stovek namaskovaných komparzistů najednou, coby hordy nemrtvých až po první běhající zombie aj. No a pak je tu Armáda nemrtvých - film, kterej se v traileru tváří jako fun zombie rubačka, která se nebere zbytečně vážně, abychom zjistili, že opak je pravdou. Všechny trumfy si film nechal na začátek filmu (úvod je klasicky Snyderovský a fakt bavil) a z dvou a půl hodinové stopáže nabízí tak 30 minut akce (a to ani ne v kuse) a zbytek je jen mix debilních rozhodnutí učiněných nezajímavými postavami, které i když mají všechny podezření, že jeden konkrétní člen je krysa a má je všechny dostat, nechají si ho až na konec, aby fakt měl šanci je nechat umřít do jednoho. Nečekal jsem žádnou hlubokou myšlenku, nebo drastický vývoj postav a taky jsem se nedočkal. A nevadilo by mi to, kdyby na filmu nebylo tak strašně vidět, že to přes všechny ty vtípky na začátku asi takové být mělo. Jenže někdy v polovině se to tak přestane i tvářit. Tam, kde se před 17 lety snažil o maximalní autenticitu (herci, co hráli zombie měli na hlavě ampuli s krví a kus masa, aby přůstřel vypadal opravdově), tady nahrazuje CGI krev. Hodinu ubrat, postavám přidat 10 bodu k IQ, vykašlat se na celý to zachraňování kamarádky a chránění dcery a mohlo to být fajn. 148min stopáž v tomhle žánru prostě není nutná. Nemusí být každý takový film jako Zombieland, kde si paradoxně s tím tématem záchrany přátel a rodiny poradili mnohem lépe a hlavně chytře a zábavněji, ale taky by s tímto budgetem, stopáží a režisérem neměl být horší, než např.: Dead Rising: Watchtower a Dead Rising: Endgame, který šel jen na nosiče a který teď můžu s radostí doporučit, protože to je alespoň fanservis.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Všechno to začalo v roce 2008 Iron Manem (konkrétně Avengers Incredible Hulkem) a celých 11 let to směřovalo k tomuhle filmu. Naprosto skvělá (ne bezchybná) podívaní, ktera i tak důstojně a mnohdy epicky zakončuje projekt, který se pomalu rozvíjel celé jedno desetiletí. Byl první svého druhu, nesmazatelně se zapsal do filmové historie a dneškem se uzavřela celá jedna dekáda.

plakát

Batman Ninja (2018) 

Krásná japonská animace, naprosto skvělý a mnohdy epický hudební doprovod, neobvyklé zasazení do feudálního Japonska a na konci roboti. Je to experiment, co se týče těch robotů, tak i dost odvážnej, ale funguje skvěle a taky moc baví. Jenom mě trochu mrzí, že ostatní nedostali o něco více prostoru, když už se nám tu sešla tak skvělá sestava. Každá postava je navíc perfektně vizuálně zpracovaná tak, že přesto, že je její vzhled uzpůsobený době, ve které se film odehrává, není problém poznat o koho se jedná. Už jednou netopýří můž v dokázal, že se do alternativní minulosti báječně hodí v Batman: Gotham by Gaslight a tady tomu není jinak. Dovedu si představit i více filmů s Batmanam v takovém kabátě. Vypadá to prostě nádherně a náramně dobře se na to kouká. Pro mě v TOP 3 Batmanovských animácích a naprosto zaslouženě.

plakát

Batman: Útok na Arkham (2014) 

Nejhorší animovanej celovečerák s Batmanem ( i když tady spíše více bez něj), který jsem zatím viděl. Příšerná animace, dětinsky primitivní zápletka, idiotské diaolgy. Z celého filmu stojí za zmínku maximálně tak 2-3 scény. A ve všech figuruje Batman a Joker. A to je špatně, když je ve filmu všeho všudy pár minut. Dávám 2*. Jednu za Batmana a Harley a druhou za Jokera, který předvedl za své krátké výstupy více, než všechny ostatní postavy dohromady. Vedle snímku jako Gotham by gaslight a Killing joke je tohle prostě brak a žádny fanda batmana by to neměl dobrovolně podstupovat.

plakát

Black Mass: Špinavá hra (2015) 

Nejlepší film s Deppem za poslední roky. Až se divím, že to má tak malé hodnocení, protože to bylo v každém ohledu lepší, než mnohem lépe hodnocení Veřejní nepřátele. Gangsterka, která je víc o mluvení, než střílení a jasně dokazuje, že Depp nerovná se Jack Sparrow. Založena na skutečných událostech a postavách, trochu šokuje a zároveň fascinuje tím, jaký byl James Bulger maniak a přitom (nebo právě proto) dokázal na svou stranu naklonit nejen diváka (nešlo z něj spustit oči, protože tady se maskéři fakt předvedli) ale i skutečnou FBI. A jestli byl skutečný "Whitey" Bulger jen z poloviny tak děsivej, jako ho ztvárnil Depp ve filmu (ať už charaktetem, nebo vizáží), tak klobouk dolu. Není to tak charismatický jako třeba Legendy zločinu s Hardym, ale určite to není spatné. Jsou to jediné gangsterky inspirované skutečností co v roce 2015 vyšli a oba filmy ždimají ze svých hlavních protagonistů jen to nejlepší i když v případě Deppa to rozhodně nebylo maximum. Za mě 4 z 5. Koho zajímá mafie, Johny, nebo je prostě zvědavej, toho ten film určitě nezklame. A 2 hodiny taky není nijak pozadí a oči drásající stopáž.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Jestli IT je nejlepsi horor za poslednich 10 let, co bezel v kine a nejlepsi remake vubec (jakoze je), tak BLADE RUNNER 2049 je nejlepsi sci-fi za poslednich 10 let co bezelo v kine a jedno z nejlepsich pokracovani vubec. Kdo videl jednicku, ten to musi odcenit. A kdo ji nevidel a tohle ho laka, nemel by byt nicim zklamanej. I pres to, ze je to pokracovani 35 let staryho prvniho filmu (od te doby zvolen 2. nejlepsim sci-fi filmem vsech dob), to, co potrebujete vedet k pochopeni pribehu, se tu dozvite. (Pro lepsi zazitek rozhodne mrknout na jednicku pred navstevou kina). K jednicce to ma tak blizko, az to bralo dech. Megalomanske stavby, destive pocasi, hologramove reklamy velikosti desitky patrovych budov. Vsechno podany sirove, spinave a pritom neuveritelne poutave. Jednoduse Cyberpunk ve svy nejcistsi podobe. Nic neni zbytecne zmodernizovany kvuli dobe, ve ktere se film tocil. Klidne mohli pouzit kulisy a zabery z jednicky a malo kdy by to bylo poznat. Co ve me ale zanechalo nejvetsi stopu - teda krome navratu nekolika postav z jednicky v cele s Fordem, je jednoznacne hudba. Z ty jsem mel husi kuzi. Nic podobnyho jsem nikde krome Blade runnera neslysel. Cely soundtrack je provazen jen a pouze syntetizatory a orchestrem, z cehoz ty syntetizatory byly 95% celkovy atmosfery filmu. Proste ve vsech smerech osmdesatkovy scifi. A k filmu jako takovymu. Gosling se do toho pustil po hlave a hraje dobre. Asi nejlip, ze vsech filmu, kde pusobil. O to vetsi je skoda, ze po nastupu Forda jdou vsechny sympatie ke "K" stranou a okamzite chceme vsichni vedet, jak to dopadne s Deckardem. Plus Leto (stejne jako Joker v SQ) mohl klidne dostat vic prostoru. Ac ho jako cloveka vubec nemusim, tady jsem porad cekal, kdy se vytasi s necim fakt epickym, kdy scena se zrozenim nove replikantky mohla byt jen ochutnavka toho, ceho je schopny. Jako celek to ale funguje. Jinak i tady jde jen o tema replikant/clovek a je zde polozeno i nekolik zajimavych otazek. Rozuzleni postav a pribehu ve filmu nebylo tak fascinujici, jako kdysi, ale rozhodne budete na konci prekvapeny. At uz mile, nebo nemile. Vic nemuzu rict, kvuli pripadnym spoilerum. Jeste trochu objektivity. Asi tady neni tolik pametihodnych okamziku, jestli vubec nejaky, ktere se navzdycky zapisou do historie filmu (vlastne ani neni duvod, kdyz se to nenavratne povedlo jeho predchudci) ani zadna veta jako ‘I’ve seen things you people wouldn’t believe…’, ale je to sakra kus prace a ukazuje, ze Cyberpunkovy namet i kdyz skoro 40 let stary, ma porad hodne co nabidnout a v leccem prekonat vsechny filmy pred nim. 5/5. Pro me je tohle z duvodu, kterej neumim vysvetlit, nejlepsi sci-fi (omlouvam se Star Wars i kdyz to jsou 2 uplne odlisny pociny tohodle zanru), co kdy kdo natocil. P.S. Pokud si i po tolika letech kdokoliv nebyl Deckardovo identitou jeste porad jistej, tak tady vam to nejednou dost durazne ujasnej.

plakát

Blood Machines (2019) 

Videoklip s 50min stopáží. Jako film to nefunguje a příběh tu není. Vizuálně a hlavně hudebně je to orgasmus. I tak je to max na 3/5 právě proto, že se to postrádá alespoň nějaké střípky příběhu, nebo nějaké pozadí. Potenciál tu byl obrovskej, jen se ho nikdo neobtěžoval chopit. V podstatě je víc děje v popisku, než v samotném snímku.

plakát

Boogeyman 2 (2007) 

Jednička byla lepší naprosto ve všech směrech. Pominu-li klasické clishé s psychicky narušenými teenagery zavřenými v psychiatrické léčebně, zbyde mi jen velice průměrný slasher. Ano, je pravda, že některé vraždy byly opravdu povedené, ale atmosféru jedničky to nemá. SPOILER !!! Celý film jsem si říkal ať to není človek, ať to není člověk a světe div se, on to byl bratr oběti. KONEC SPOILERU. Za tento pro mne velice nepříjemný ,,zvrat" nemohu dát více než 3 hvězdy.