Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (26)

plakát

Dívka ve vlaku (2016) 

Knížku jsem nečetl, tak nevím jak to mělo být přesně podáno. Já ale čekal víc k tomu případu se ztracenou dívkou... 90 % filmu je o hlavní postavě Rachel Watson, o jejích problémech atd.. vše se dlouho táhne a šíleně chybí napětí... Jako drama dobrý, jako mysteriózní thriller dost slabé.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Zase trochu něco jiného než klasické SW epizody. Na to jak byl zvolen příběh, tak to bylo natočeno a celkově uděláno asi nejlíp jak mohlo. Příběh jednoduchej a podle toho i ten film vypadal, nic víc se od toho asi nedalo čekat... ale to přece není špatně... Mě se to líbí a jsem rád že tyto filmy jsou.. je to super výplň než přijde další epizoda SW.

plakát

Sicario: Nájemný vrah (2015) 

Po traileru a přečtení popisku o čem by ten film měl být mě to nijak neoslovio, to jen díky režisérovi, který natočil výborný film Zmizení. Můžu ale říct, že to bylo parádní od začátku až do konce.. je tady neuvěřitelné napětí a to i díky hudebnímu doprovodu, který toto vše umocňuje. Lokace, kde to bylo natočeno a vůbec celková atmosféra filmu taky skvělé... Na filmu je dobré to, že nic moc není na začátku odtajněno - to se začne odkrývat až postupem filmu k jeho konci, kde to pak vygraduje...člověk je tedy i díky tomuto v neustálém napětí. Jak už jsem psal výše, strhující jsou ve filmu lokace - konkrétně natočená část filmu v uprchlických tunelech a scény s nočním viděním a termovizí, to je pecka. Akční scény působí hodně reálně. Jediné co mě vadilo, že rozhovory byly často až tolik nejednoznačné, že si divák fakt kolikrát říká o co v tom filmu vlastně jde, což ale začne být jasnější až postupem času ve filmu...

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Spokojenost ! Ještě dlouho budu mít v hlavě co jsem dnes viděl. Splnilo to moje očekávání. Nový díl to má prostě hodně těžké... předchozí série 6ti epizod měla děj, který se už podle mě nikdy nepřekoná. Takže tady to bylo fakt těžký. V podstatě tam bylo vše co bylo potřeba fanouškovi SW dát. Mě to strašně přišlo, jako návrat ke starým epizodám SW - galaxie opět působí ponurým dojmem, minimálně půlku filmu se střídají jen 2 lokace - křižník prvního řádu a potom nová písečná planeta. Hodně na mě tahle epizoda působí jako uvedení do děje nové trilogie Star Wars - stejně jako to bylo v 4.epizodě, jak nějaký pilotní film, kde toho zatím moc neprozradili a nechávají si to do dalších epizod. Fakt to byl rozjezd něčeho novýho. Vše to dobře navazovalo - začátek uvedení postav a potom to, jak je svedl děj dohromady. Super. Byl tam MileniumFalcon, byl tam HanSolo. Nové postavy, hlavě Daisy Ridley pecka ! Dokonce i Boyega byl v pohodě. Novej "sith" jestli se to tak dá tvrdit mi sice moc nesedl, k témné straně to mělo opravdu daleko, byl hodně slabučkej, ale chápu to - je to teprv nějakej učen na samotným počátku, což byl vidět na jeho schopnostech. Jediný zklamání pro mě trošku je, že v druhé půlce filmu došlo k vykradení 4.Epizody - vše bylo stejné i s finálním zničení hvězdy smrti. Finální souboj taky ukázal, že je to teprve začátek všeho.... Ještě co mi nesedělo, tak hudba, tato epizoda nepřinesla žádný peckovní song, tak jako epozody minulé. Konec filmu byl super - myslím setkání s Lukem.... Prostě výbornej začátek, hodně se těším na další epizody, kde čekám že se dozvím kde se zpět vzala temný strana a kdo je ten nový "lord".

plakát

Spectre (2015) 

Po shlédnutí spokojenost. V porovnání s ostatními Craigovými bondovkami bych tuhle nehodnotil ani jako nejlepší, ani jako nejhorší... Zatím u mě pořád vede Casino Royale a poté Skyfall. Řadil bych to např. výš než Quantum. Film jak šel dějově a lokacemi za sebou mi v pohodě sedl. Akce bylo tak akorát. Úvodní část filmu se zakončením akce v helině byla dost dobrá. Waltz jako záporák dost dobrý i celá organizace spectre a děj okolo ní... Spectre celkem dobře navázalo na dobrého záporáka ze Skyfallu. Jinak nevím, proč v médiích jako bondgirl uváděli Monicu Belluci, ta se tam objevila jen na 2 scény.. zato Léa Seydoux se mi jako bondgirl líbila. Hodně mě taky zaujala úvodní scéna, která byla dost dlouho bez střihu, ale nakonec ten střih nastal uvnitř v pokoje než vylezl Bond na střechu, ale kdyby mi to někdo neřekl, vůbec bych to nepoznal. Zklamáním je pro mě úvodní song, to byla bída. Chvílemi to ale ztrácelo tempo a někdy nudilo, proto mi to zase úplně na 4 hvězdy nepřijde, ale 3 si myslím, že je už zase málo. Takže ****.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

1. série naprosto parádní krimi mysteriózní thriller plus drama s perfektními herci. Tohle byl opravdu TEMNÝ případ. Začátek, první asi 3 epizody byly rozjížděcí, víc drama, hlavně kecy u výslechu atd, ale to do toho krimi příběhu zapadlo skvěle, kdy do toho úplně spadnete a začne Vás to neskutečně bavit. Nejlepší je právě film nebo seriál, kdy teprv vše začíná být lepší a lepší a začíná to nabírat obrátky, než ty filmy, kde je dobré něco na začátku ale pak už to nestojí za nic. Od půlky série, kdy přišli po letech na nové skutečnosti se mi to líbilo úplně nejvíc. Dějové zvraty a napětí úplně super ! 2. série. Pro mě dost velké zklamání. Prvních 5 dílů jsem se FAKT nudil. Tady fakt přebrali, a to dost ! Tady je jen samé drama, ukrutně ponurá atmosféra, až moc postav a řešení nějakého případu se vůbec nekoná. Tohle NEBYL žádný TEMNÝ případ, tam se jen řeší nějaké osobní problémy lidí, a když se ten seriál na chvíli věnuje případu, tak jsem z toho stejně nic neměl, neboť je tam tolik gangsterů a postav, že jsem nestačil pobírat, kdo co vlastně udělal, nevěděl jsem ani kdo je kdo, nestačil jsem nic postřehnout, takže jednotlivé stopy v případu mě nic neříkaly, strašně moc informací naráz. Ažposlední 3 epizody se to trochu vrátilo k tomu případu, poslední díl asi nejlepší, ale spíš než temný případ to byla nějaké gangsterka, kde jsem stejně nepochopil návaznosti...Nejvíc na co jsem se vždy těšil při sledování dalších epizod byly úvodní titulky s hudbou - to byla PECKA. Herci tady byli super, ale bohužel potenciál díky nehodícímu se příběhu nevyužit ! 1. série 5 hvězd, 2. série bohužel max. 3. Výsledná 4 za celý seriál.

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Když jsem si pouštěl první epizodu tohoto seriálu, tak jsem vůbec nečekal, jak mě to později chytne. Nikdy mě totiž nebraly moc seriály typu Smallvile atp. Ale tohle se opravdu povedlo (takový Smallvile s tímhle ani nemůžu srovnat), je to vlastně něco jako Batman.. z počátku vidíme jak se postupně vyvíjel, naučil se bojovat a zacházet s lukem na ostrově, potom chránit své město a odstranit ty, kteří mu nejvíc škodí... podobné jak Batman akorát v kostýmu "Arrow" a s lukem... Je dobré, že ve všech 3 sériích je jeden velký příběh a nejedná se o ojedinělé případy každé epizody. Sice se v každé epizodě řeší i jiné případy, jiní záporáci, ale po většinu času jednotlivé epizody směřují do velkého finále s jedním velkým příběhem. První série to poměrně dobře rozjela, druhé byla perfektní s výborným záporákem Deathstrokem... A i třetí série byla dobrá. Sice je dost kritizovaná. Mě tam akorát nesedly dosti nudné flashbacky.. Nadruhou stranu tam byla zase Liga zabijáků (stínů - viz. Batman) a Ra's Al ghul... a vztah mezi Oliverem a Felicity k tomuhle prostě asi fakt patří... Vybraní herci pro tento seriál, taky dost dobře. Stephen Amell do pozice Arrowa fakt sedí, John Barrowman v roli Malcolma Merlyna taky super. A Emily Bett Rickards (Felicity Smoak), tak tady asi není ani třeba nic říkat, nejen že je HOT, ale ty vtipný hlášky, prostě pecka. Už se těším na 4. sérii.

plakát

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015) 

Po výborném hodnocení zde na CSFD jsem měl větší očekávání. Po shlédnutí jsem byl ve srovnání s tímto hodnocením nepatrně zklamán. Celkově ale mohu říct, že je to jeden z nejlepších dílů MI, možná nejlepší, možná ne, těžko říct. Nejvíce se mi líbila hlavní část filmu (prostřední část), když se děj odehrával v Maroku, tam se to vše rozjelo na plné obrátky, tak jak je fanda těchto filmů zvyklý. Honička na motorkách opravdu super, jak už zde ostatní taky psali. Je to dáno skvělou kamerou a záběry 1st person přímo z motorky, to jsem v žádném jiném filmu neviděl. Navíc to byla honička sestříhána a natočena velice přehledně. Prostě super. Potom ta část filmu, kde se snažili ukrást flash disk - pod vodou, taky strhující. Parta okolo Cruise opět super - hlavně vzájemné setkání v Maroku a jeden Joke za druhým ! Záporák vypadal drsně, povedlo se. Jen mi trochu vadil začátek filmu, kde se vše dost dlouho rozjíždělo a děj se dosti táhl. Stejně tomu bylo i na konci ve finále, kdy se to dost zadrhlo. Ale výsledek pořád na 4 hvězdy, ale přes 80 % bych asi nešel. Každopádně, konečně, dosud jeden z nejlepších akčních filmů tohoto roku.

plakát

Noční běžec (2015) 

Je to podobné jako předchozí filmy Neznámý a Non-Stop od tohoto režiséra, kde hrál Neeson, ale ty předchozí jsou určitě lepší. V tomto filmu je dobrá zápletka, celý film vypadá realisticky a taky jsou tu dobří herci. I přes dobrou zápletku a nápad se ale film v polovině docela dlouho táhne, ztrácí napětí a začíná trochu nudit. V poslední třetině filmu se ale napětí zvýší, kdy vrcholí incident mezi Neesonem a Harrisem, to má kvalitu. Nebýt Neesona a Harrise, tak by to byla slabota. Je škoda, že poslední filmy s Neesonem začínají přešlapovat na místě. Neeson je sice pořád dobrý, bohužel ale filmy ve kterých hraje nejsou natolik scénáristicky a režijně zvládnuté. A když se podívám ještě dozadu, tak např. Taken 3 je podle mně nejlepší Neesonův film za poslední rok i přes veškerou kritiku všech dílů po Taken 1.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Když tenhle díl porovnám s předchozím Salvation, kde jsem dával 3 hvězdy, tak Genisys bylo určitě lepší na 3 až 4 hvězdy i přes tu problematickou zápletku. Jelikož patřím mezi fandy Terminátora, do kina jsem se hodně těšil ale zároveň jsem měl strach z těch ohlasů tady, že to bude zase jen film o efektech s podobným záměrem jako např. pokračování Avengers. Ne. Myslím, že tenhle terminátor se celkem podařil, akce nebyla nějak extra přeplácaná - akční scény byly dobře rozdělené a nebyly extrémně dlouhé, tak že se potom už u toho nudíte. Myslím, že herce vybrali úplně v pohodě. Schwarzenneger si odvedl své. Co ale bylo na filmu hodně nepovedeno - příběh. Začátek, prvních asi 20 minut bylo SUPER, ale po příchodu opětovného cestování v čase a řečích o roce 2017, kde je vidět "asi" druhý Kyle Reese v dětském věku... ?? Pak to šlo s příbehěm hodně do háje. Kdo měl problém pochopit film Počátek, tak tady nepochopí vůbec nic. Myslím, že to sám neví ani režisér. Takový zmatek jaký tam předvedli s cestováním časem, to je neskutečné a dost to tomu filmu ubralo... člověk si chce utvořit alespoň svůj názor co se tam vlastně stalo, do jakého času se Kyle a ostatní přenesli aby to celé trochu pochopil, ale ani to nejde... Když porovnáte to co se stalo v tomhle filmu, tak to postrádá naprostou logiku s tím co bylo k vidění v T1,2 a 3. Ale líbil se mi styl filmu a spíš mě to připomělo filmy T1,2 a 3 než Salvation a proto nakonec musím hodnotit více než 3.