Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (317)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Prasáckej film. První díl nás s ženou vůbec neoslovil, tady už je to o něčem jiném. Možná nejlepší kino podívaná za delší dobu a i v dohledné budoucnosti. Respektive takhle.. pokud se povede i třetí a případně další díly, můžeme tu mít ságu epických rozměrů, která by mohla platit jako Jacksonova lotr trilogie pro naší generaci. Alespoň v konkurenci všeho ostatního co vychází. Režie, příběh, scénář a hudba na pět hvězd. Mladí protagonisté nehrají silně, je to pořád dost slabší a očividně studio sází víc na jejich popularitu, než cokoliv jiného, protože na obrazovce chybí charisma. A o to více je to vidět u Brolina, Bautisty a Walkena, kteří v kontrastu to charisma mají, ale i zde jakoby jeli na půl plynu. Každopádně bych chtěl být svědkem toho, jak v dalších dílech herecky vyrostou (Zendaya asi ne, ta je marná). Doufejme, že laťka jen poroste. Oproti Lynchově Duně (kterou můžu) a prvnímu dílu (nebo i dokumentu o Jodorowského Duně) jsem konečně dostal chuť si knihy přečíst, protože se zdá, že je to můj šálek kávy a očividně atributy a vrstvy knihy prosákly i do filmu. Myslím tím náboženskou linku, je tu dost politiky, máme tu ekologii, všechno podstatné. Jako velkej fanda Warhammeru vidím odkud opisoval a nejspíš nejen oni, ale i Star Wars apod. Výborný a svěží kinozážitek.

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Strašně jsem se bál, že to bude průser podle recenzí, ale nakonec jsem rád, že jsem šel do kina. Takhle, ten film stojí jenom na dvou věcech. První je, že jde o super ujetou space operu ve stylu 50. let. Pro milovníky podobných věcí je to super a zase to otevírá jednu dimenzi Marvel universa. Proč ne. Druhá je Kang. Lépe by bylo kdyby film byl o Kangovi. Každopádně film je o Ant-Manovi a jeho rodince a nevadí to. Co vadí je, že to Kangovi natřeli, to je chyba. Neměl by být ukázán jako takový babrák, přitom jinak působil velmi mocně a charismaticky. Ovšem bylo vidět jak ho scénář nutí, aby prohrál. Co už. Každopádně mi to dává šance na to, že Avengers budou fajn. O nic jiného mi v tomhle filmu ani nešlo, vše je jen několikrát viděná vata nabalená na proges hlavní MCU linky okolo inkluzí a Kanga, takže fajn. Jako komiksák schvaluju.

plakát

Městečko South Park - Cupid Ye (2023) (epizoda) 

Not great not terrible. Jako satira super, ale ne tak tvrdá jak bývala nebo mohla být a vtipnost tak střední úroveň.

plakát

Městečko South Park - The World-Wide Privacy Tour (2023) (epizoda) 

Tenhle díl už udeřil hřebíček na hlavičku. Celkem prča, trefná satira na supr téma, vedlejší linka s brandováním taky trefná a happy end, co víc chtít? No něco by to chtělo, ale zázraky čekat nemůžeme, hlavně, že SP furt jede a nerozbředl jako Simpsni.

plakát

Na férovku (2023) (amatérský film) 

Profesionální kvalita, parádní myšlenka, příjemná stopáž a legendární Chang v asi prvním skutečně akčním bojovém filmu, který jsem u nás vůbec viděl. Bomba. Tao

plakát

Napoleon (2023) 

Obdobný případ jako se Zabijáky rozkvetlého měsíce a není divu, že se ty dva filmy paralelně setkávají. Opět jeden z režisérských velikánů v úctyhodném věku, který v době generických blockbusterů vysílá do kina historický epos a člověk si uvědomí, že do toho kina vlastně jít musí, protože výhledově už příští rok a ty další nebude moc na co. Nemluvě o tom, až všichni tihle režiséři opustí svoje režisérská poslání a nebudou tu. No a opět film nezklamává, leda v jediném. V délce. Paradoxně je tentokrát zcela opačný případ než u Zabijáků. Ideální by bylo, kdyby si prohodily oba filmy svoje délky a Napoleon měl tři a půl a Killers dvě a půl hodiny. Proto si šetřím pátou hvězdičku na Director’s cut. Každopádně já jsem obecně vděčný strávník veškerého umění a málokdy mě něco vyloženě irituje. No u filmů teda častěji, protože se stravuju vydatně vším. Ale obzvlášť v takových případech, kdy jdu na jistotu, se málokdy zklamu. A tady to jistota byla. Film má koule i grády, řemeslně bez chybičky (až na ten střih teda) a vlastně mě ta zkratkovitost i nevadila. Film odsejpal jak hodinky a jsem člověk, kterému nevadí si něco domýšlet v příběhu (čtu Granta Morrisona). Takže za mě fakt paráda a jsem rád, že takové filmy ještě jsou.

plakát

Pavel Dorotka: Král Telče (2023) 

Když se řekne Telč, vybaví se všem Pavel Dorotka! Každopádně je vidět, že je klidnější, co je s Luckou, má na něj dobrý vliv.

plakát

Shazam! Hněv bohů (2023) odpad!

Extra sračka. Jedná se o jeden z mála filmů, který jsme s manželkou nedokoukali vůbec! Vydrželi jsme hodinu a pak jsme ten patetický zmar museli přetočit na klíčové scény a ukončit, protože ta podívaná nám způsobovala damage. On sám o sobě by asi byl i koukatelnej, ale už prostě nejsme schopni unýst takový neustálý nápor shitů.. Všechno špatně, ani nevím, jestli se mám vypisovat. 3 filmy se Shazamem a Black Adamem, ale ani jednou spolu nebudou bojovat. Cringe, scénář napsaný AI.. Ti samí Warneři mají studia, kde vznikají animáky se Shazamem, co mají kvalitní scenáře, proč nejsou schopni najmout je aby vznikl film, který nebude bolet?

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Musím film trochu podhodnotit. Samozřejmě je to super film, který je progresivní a je krása vidět, že se točí takový epický animáky, ale to byl i případ jedničky. Co mě ale fakt sere na tomhle je, že jde jen o expozici s neuzavřeným příběhem, ve kterém se toho zase až tak moc nestalo a musíme čekat na třetí. Věřím, že je to rozhodnutí hamižného studia a producentů, kteří nás chtějí cliffhangerem mermomocí dostat do kina i po třetí, nicméně ten příběh se táhl jak sopel a šlo ho uzavřít teď a příště přijít s novým a nějakým cliffem v potitulkáči třeba. Takhle je to fakt další závan seriálovitosti, který je na škodu a čekal jsem, že zde k něčemu dojde a ono kulový.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

S manželkou jsme byli na jednom z prvních rande na Revenantu a od tý doby jsem si oblíbil nejen jí, ale i DiCapria. Na tenhle film má ale smysl jít i z jiného důvodu. Velikánští režiséři jako Scorsese, Riddley nebo Tarantino už těch filmů zase tolik neudělají a jednou přijde doba, kdy budeme rádi, že je mezi nabídkou vygenerovaných AI sranců, v kině alespoň ten Nolan. Proto jsme na film rádi zašli a zajdem na Napoleona, protože nevím na co jiného v dohledné době, co by stálo za pozření. Zabijáci jsou samozřejmě výborný film. Tři a půl hodinky jsou sice moc a neškodilo by prostředek trochu víc prostříhat, ale zase je člověk už vycvičenej ze všech těch kokotin, co mají dneska povinně 2 hodiny +. Zlaté devadesátky s 90 minutovými stopážemi. Každopádně jak řekla moje žena, film byl "skvělý, ale strašný zároveň". Téma a jeho zpracování se vám dostane pod kůži.