Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (43)

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Věcí, co mi na tomhle nedodělku vadily, bylo víc než kladů, bohužel. Tak třeba hláška na hlášce hned v první pětiminutovce, který ani už člověk nemá kapacitu zpracovat a vstřebat. První, druhá, třetí... ok, budiž, díky kadenci si teda nepamatuju jedinou. Uvízla mi akorát "A ta potopa světa bylo co?", která byla už ale vytlačená násilím a tahle narážka se dala zpracovat nenucenějc, jako ostatně i spoustu hlášek a situací následovných. Konečně do nebe přizvali chudáka svatýho Josefa a zesměšněj ho parožím. Jako dobře... Úlitba dospělákům, ale těch tam bylo i tak víc než dost a děcka to prostě stíhat nebudou. Bohdalka v nebi a Dvořák pitvořící na ní bezhlasné "hovno"... Jako proč? Za co? Tohle zase děti vstřebaj hned, protože nejsou blbý a sprosťáren znaj dost už od školky, narozdíl od biblickejch reálií. Nemyslím si, že by to do pohádky patřilo. Vysoký rozpočet = vysoký počet úplně zbytečnejch herců/neherců. Trefa, narážim na Bílou. O to víc mě zaráželo, že holka hrající Anežku byla tak strašně mizerná, není ani hezká, ani roztomilá a o hraní se v souvislosti s ní nedá mluvit vůbec. Její omdlení na špagátě bylo fakt epický... Příběh byl nesouvislej, rozháranej, nikterak budovanej. Netvrdím, že mi chvílemi na tváři nepohrával úsměv, přece jen ústřední dvojice je super. Mám pocit, že tentokrát Petronel škemral o svatou pomoc víc, vůbec nebyl samostatnej. Spoustu situačních vtipů se opakovalo z prvního dílu, jako kdyby scénáristi nevymysleli nic jinýho a řekli si "jo, dobrý, tomu se přece už jednou smáli". Hlavní záporák nikterak vykreslenej. Celkově postavy neměly žádnou hloubku, a neznat Uriáše z Petronelem už 11 let, zdáli by se mi divní i ti dva. Potrestání falešnýho čerta a anděla světskou mocí bylo tak jakoby mimochodem, první, co mě napadlo bylo, kdo potrestá falešnýho Mikuláše? Toho jako zabil sv.Jan Nepomucký a pokud ho hrobníci nesebrali, válí se u tý zdi dodnes, nebo jak? Co tam pro pána Bartošku dělal celou dobu Dyk? Reklamu na Babiškovy uzeniny? Jak se dostal k Magdaléně? Proč? Vždyť jedinej náznak zalíbení je v první scéně a pak hodinu a půl nic. Ani se mi nelíbilo, jak se courali stejnou dekorací tam a zpátky. Názory, že nic z výše popsaného přece nevadí, že hlavně, že se dětem líbilo, si nechte. To že je něco pro děti neznamená, že v tu chvíli se tomu dá všechno odpustit a může to bejt nekvalitní slátanina. Možná vím, co mi na tom vadilo nejvíc. Nebyla to totiž pohádka. Nazvala bych to vánočním příběhem a jako televizní inscenaci bych to víceméně brala. Jako film na plátně ale ne. Upřímně doufám, že trojka nebude.

plakát

Angelika a sultán (1968) 

Díl, kterej mě bavil nejvíc ze všech pěti. Možná proto, že moje povaha je lehce submisivní a představa harému a sultána mě trochu rajcuje. Navíc, když je sultán sexy chlápek. Možná taky proto, že už jsem věděla, že to konečně skončí. Angelika mě opravdu neneadchla. Nevěřím jí vášeň, nevěřím ji strach, ale to je dáno i stylem, jakým se v té době filmy točily. Prudké trhané pohyby, zaboření hlavy do krku při fejkovaném líbání a podobně. I přes to všechno jsem všech pět dílů dala za jedno odpoleldne, protože jsem prostě byla zvědavá, jak to skončí.

plakát

Asterix a Obelix: Říše středu (2023) odpad!

Trapný, trapný, trapný! Asterix a Obelix jsou postavený na celkem jednoduchým humoru, tohle bylo ale jenom jednoduchý. Jedinej, kdo hrál fakt dobře, byl Idefix. Na Obelixovi oceňuju, jak moc zvládal napodobit Gerarda. Jinak byl výběr herců dost tragickej. Ti lidi se na to vůbec nehodili. Film má jedinou dobrou hlášku, jedinou. A celkem tři úsměvné situace. Za dvě hodiny je to dost málo. Za to jsme se dozvěděli, že máme jíst zeleninu a víc se emancipovat. Díky. Bez tohohle filmu bych byla úplně ztracená. Dabing… Bože, to fakt bolelo! Suchánek je trapnej i když dabuje sám sebe a Kohák dabovat neumí! Proč? Proč tvůrci udělali všechno, aby zničili legendu? Spoiler alert: Falbala se tu jmenuje Halabala a vypadá jak pipina z Instagramu. Po příchodu domů jsem si pustila film z roku 1999, abych nezačala brečet. Fakt nechápu, jak to tady mohlo dostat 60%…

plakát

Avatar (2009) 

Dvě, ale jen za vizuál, Pocahontas mám raději v klasické verzi od Disneyho...

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

Když už si z toho národ dělá legraci, tak přece musím vědět, co to vlastně ten Troška zase splichtil. Do smrti smrťoucí si to budu vyčítat. Dějová linie s Vondráčkovou se ještě dala snést. Možná, kdyby to točil někdo jiný a nějak jinak, tak by to mohl být i příjemný romantický film pro nenáročné. Langmajerovi jako faráři jsem to vážně nevěřila. Altmanová jako hlavní herdekbaba byla prostě na pěst a její slepíčí přítelkyně jakbysmet. Jedinej, kdo mě ne rozesmál, ale lehoulince pobavil, byla Bíla jako cigánka, možná kdyby tam měla ještě nějakej další velkohubej výstup, snášelo by se to lépe. Nicméně byli jsme stateční a skutečně to dokoukali až do konce a bylo to utrpení. Ty tři konce? Člověk se už už chce začít radovat, dát si panáka na uklidnění a Troška mu tu radost zkazí? Infarkt! A ten šok, že tahle zhovadilost bude mít další dva díly? Prosím ne! Straší mě to z víček od jogurtů, z billboardů i z letáků v kině... Ptám se proč?

plakát

Bláznova kronika (1964) 

Vizuálně tak super, že tomu odpustím i ten kulhájící děj. Historický fórky v bojových scénách (pšíkání, apod.) mě vyloženě byvily. Bylo mi jen líto, že tam není víc scěn se samotným kronikářem, kterej byl fakt sympaťák :)

plakát

Fargo (1996) 

Pořád jsem čekala, kdy to začne bejt zajímavý. Nezačalo. Pár momentů lehkého úsměvu, thriller bych v tom fakt nehledal. Protivný hlavní postavy, hlavně ta nenažraný těhotná velryba... Pro mě zklamání, když jsem viděla hodnocení tady.

plakát

Frankie a Johnny (1991) 

Civilnost je tady v hodnocení skloňovaná tolikrát, že se mi z toho dělá špatně. Film o hysterický holce a neuvěřitelně vlezlým chlapovi, kterej mě spíš rozčiloval, jak jí neustále podsouval, jak jí miluje. Přitom tam není žádnej rozvoj vztahu, nic. Bum prásk, jsem zamilovanej a ty se třeba stav na hlavu. Neříkám, že nemám ráda Michelle Pfeiffer, nicméně kdykoli otevře pusu, já vidím malý vyjevený štěně. No a dabing Veroniky Žilkový tomu taky moc nepřispěl. Za mě ne, když to neuvidím podruhý, nic se nestane.

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Westerny jsem milovala jako dítě a po letech jsem se k nim vrátila zrovna tímhle snímkem a neuvěřitelně mě to bavilo! A ano Italové mají talent :)