Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (12)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Velká čtyřka (2013) (epizoda) 

Děj (a hlavně závěr) absolutně neodpovídá knize, což považuji za největší prohřešek! Film není špatný, ale na ostatní Poiroty nedosahuje ani zdaleka.

plakát

V jako Vendeta (2005) 

Můj vůbec nejoblíbenější film s krásnou myšlenkou i formou a skvěle vybranými herci - ale i tak chápu, proč se od něj Alan Moore tak urputně distancuje. Komiksová předloha je ještě asi tisíckrát propracovanější a zajímavější, občas mám pocit, že autoři předlohu vůbec nepochopili (a jestli jo, tak jí brutálně okleštili). I tak ale pokaždé trnu při " Beneath this mask, there is more than flesh. Beneath this mask, there is an idea, Mr Creedy. And ideas are bulletproof."

plakát

V moci ďábla (2005) 

Primárně bych film vůbec neoznačila za horor, nebála jsem se vůbec a naopak jsem se dost často rozesmála (viz scéna u Emily na koleji když jí Jason uvidí zkroucenou na podlaze)...ale je zajímavý koukat na jednu věc z pohledu vědy a z pohledu náboženství + Laura Linney a Tom Wilkinson byli skvělí. Lepší průměr, řekla bych.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Cože? Tohle má být to "the epic conclusion?" Ne že by se mi nelíbily efekty, Anne Hathaway nebo hlavní záporák Bane...ale celkový dojem je pro mě naprosté zklamání. Typická hollywoodská klišé v čele s tikající bombou, debilnim přemoudřelym poskokem Robinem a naprosto předvídatelnym dějem. Fakt sem byla překvapená, když hlavní hrdina zachránil celý město před naprostou zkázou asi 3 minuty před vybuchnutím bomby, to je totiž v historii filmu naprosto nová situace!! A to ne že by film neměl i smysluplnější momenty - samotní Batman a Alfréd jsou skvělí, ale prostě je to všechno zabalený do rozbředlý omáčky, která tomu dodává takovou nepříjemnou pachuť.

plakát

Hunger Games (2012) 

Po přečtení všech tří knih (první je krásně čtivá a zbylé dvě jsou ty nejhorší výcucy z červené knihovny proložené rádoby hrdinstvím) jsem natěšeně usedla k filmu - a dalo mi velkou práci tu hovadinu v půlce nevypnout. Hlavní představitelka mi v posledním X-MENovi k srdci nepřirostla, ale tu bych ještě moc ráda skousla. Naprosto dementní scénář a odfláknutá dějová linka - autoři se zjevně snažili zahrnout do děje úplně všechno, tim pádem je všechno odfláknuté, polovičaté a nepropracované. Takže tu máme další příklad toho, kdy potenciál příběhu autoři vyčerpali tak z 10%...třešničkou na dortu je permanentně zpruzený Peeta, který by jistě exceloval ve filmu o sériovém vrahovi.

plakát

Muži v naději (2011) 

Dost povedená komedie s propracovanou zápletkou - potěšilo mě, že to není jen pár Macháčkových vtipů zabalených do prsou té zrzky, ale i docela realistické pojetí vztahů (jasně - vztahů, kdy vaše manželka spí s číšníkem ve vaší restauraci zatímco vy spíte s číšnicí, která chodila s vaším tchánem, asi moc není, ale i tak je to celkem trefný). Simona Stašová, Polívka i Macháček s manželkou byli skvělí, jedině snad ta zrzka mě moc nevzala, ani nevím proč...jo a silně nedoporučuju tenhle film chválit před partnerem/partnerkou, já to mám na talíři už asi měsíc. ;)

plakát

Milý Johne (2010) 

Debilní ucajdaná love story úplně o ničem a plná hollywoodských klišé. Jediný, na co se dalo koukat, byl Channing Tatum a dějová linie ohledně jeho otce, zbytek spočíval v ubrečený a naprosto nepřesvědčivý Amandě Seyfried. Proč jenom jí milý John nevzal sekyrou po hlavě, neutopil ve vaně nebo neupálil společně s těma pitomejma dopisama??

plakát

Jaro je ve vzduchu (2012) odpad!

Jsem na sebe neskutečně pyšná, že jsem neusnula během 10 minut (což se nedá říct o polovině sálu v Karlových Varech, většina druhé poloviny odešla během první půl hodiny). Jak může někdo natočit film, kde první čtvrt hodinu hraje hlavní roli jízdní kolo a zbytek filmu se i herci očividně zoufale nudí?? Nemám nic proti abstraktním filmům, ale v tomhle vážně nic najít nejde.

plakát

Chňapáci (2012) 

Škoda, že režiséři nedokáží často skvělý a originální film zakončit ničím jiným než typicky hollywoodským koncem á la "chytneme se za ruce při západu slunce a budeme spolu žít šťastně až do smrti." Krom závěru ale velmi nadprůměrná komedie, alkohol v hlavní roli se víc než osvědčil a i když jsem se zezačátku bála anglického (resp. irského) humoru, musím uznat, že jsem se výborně bavila (a hlavní herečka je mimochodem vážně kočka ;)).