Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (577)

plakát

Absolvent (1967) 

To vždycky jezdíš tak rychle, Dustine? _ Jo.

plakát

Ad Astra (2019) 

Meditativní film, v němž jsou dechberoucí vesmírné dálavy jen jinými kulisami pro základní lidské situace: opuštění domova, pochyby, lítost nad poničenými rodinnými vztahy, artritidu, hledání úniku a smyslu... Budoucnost tu vyhlíží realisticky nevesele. Lidé jsou na Měsíci, na Marsu a z krásného verneovského snu mnoha generací vzhlížejících ke hvězdám je stejně syrové bojiště jako z každého kousku země, kde jde o zdroje. Nic se nezměnilo. Kdyby mu do toho nevlezl Joachim s Jokerovými psychózami, pro Brada už by nejspíš leštili Oscara.

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Goth klasika černého humoru, neodolatelná. Zamilovala se do ní už 3. generace naší rodiny. Hurá. Hned bych si střihla tango...

plakát

Adelheid (1969) 

Zádumčivá, cudná krása Petra Čepka, mizérie vysídleného pohraničí po 2. světové válce a našlapování v minovém poli nedůvěry, bolesti, zoufalství a nenávisti mezi těmi, kdo tu zbyli, kdo přicházejí a těmi, kteří se vracejí... A touha, touha po blízkosti.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Opona - Poirotův poslední případ (2013) (epizoda) 

Poirotovo rozloučení se odehrává v téměř hororovém prostředí, jakoby na pomezí tohoto a onoho světa. Žádné nonšalantní společenské hrátky, na ty už není čas, nýbrž nahlédnutí do propasti. A jak víme, v takové chvíli i propast vhlédne do nás. Hercule si ji úmyslně schovával až na úplný konec. Mrazivé uvědomění si ďábelských co by kdyby čeká i na nás (a zdaleka nejde jen o odhalení falešnosti detektivova kníru). Dokonale temná tečka za tou okouzlující, báječně odlehčenou řadou příběhů.

plakát

Agatha Christie: Zkouška neviny (2018) (seriál) 

Kapku psychedelicky a hororově pojatá Agatha. Báječné obsazení, nádherná výtvarná stránka, napětí, že by se dalo krájet - a navíc trocha toho potutelného britského humoru. Prostě dokonalý program na loňského Silvestra!

plakát

Agora (2009) 

Příběh novoplatónské filozofky Hypatie je nadčasový jako neustálý střet touhy po poznání a svobodě a jejich protipólu, fanatické víry a snahy zotročit mysl jiných lidí. Kdo by v době vzniku tohoto úhledného, decentního filmu uvěřil, že alexandrijský scénář bude mít na rok přesně o 1600 let později repete v Palmýře. Ach jo.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Ítý mě nikdy nepřestanou bavit! Teda, nikdy...: ______"...Jo, zkoušela!" ______ "Jo, mám to v elektrice, nejsem debil!"