Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (336)

plakát

Krvavá neděle (2002) 

Pekna ukazka manipulace s divakem a velmi autenticky pusobici film. Krvelacni anglicti protestante si tu nehezky podaji rimskokatolicke civilisty a jeste jim to projde. Takhle to bude po velmi syrovem zaveru (pusobicim az dokumentaristicky) citit snad kazdy a kazdy si tento film na dlouho zapamatuje.

plakát

Drsný časy (2005) 

Krasne realisticky a prekvapivy scenar, ktery nepotrebuje vymyslet zadna velka dramata, jen mu staci, kdyz se soustredi na pruchod hlavni dvojice Los Angeles. Je tam vsechno, drogy, devky, zbrane, korupce v policii, rasismus, rasismus naruby a tim vsim se prochazime jen tak mimochodem a protoze to vsichni berou naprosto samozrejme, vznika tim jedinecna autenticka atmosfera snimku, kdy nas zajima stejne pracovni pohovor i prodej ukradene pistole. A v centru toho vseho Freddy Rodriguez a hlavne Christian Bale, jehoz postava je dostatecne militantni, labilni a vycvicena, aby nam to zajistilo dobrou porci celkem huste zabavy.

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Smesice nekolika zanru, z nichz hlavnimi jsou pohadkova fantasy a partyzanske drama. Z obou nam reziser Del Toro nabizi to lepsi, takze si uzijeme i dostatecne realisticke a nasilne sceny ze spanelske obcanske valky i prirodni krasy a hruzy podsveta. Faun i ostatni kreatury sveta fantazie, jsou velmi pekne a pusobive udelany, avsak hlavni pribeh i hlavni dobro a zlo jsou zastoupeny v plne podobe teprve ve svete lidi. Jednoznacne nejvice charizmatickymi hrdiny jsou po male Carmen, Mercedes Maribel Verduove a hlavne Capitan Vidal Sergiho Lopeze, reprezentujici prave zlo tak charismaticky a samozrejme, ze ma clovek chut mu fandit. Obe vypraveni jsou dokonale prolnute a konec je tak pohadkove nepohadkovy, ze vam na dlouho utkvi v pameti.

plakát

Smrtelné zlo 2 (1987) 

Genialni zalezitost, trosku strasidelna a strasne vtipna. Temer jakakoliv veta je hlaskou hodnou zapamatovani. Bruce Campbell v zivotni roli Ashe, co je nekompromisni tvrdak, srovnatelny s hrdiny typu Bruce Willise v jeho nejlepsich filmech. Nadherna krasa.

plakát

Million Dollar Baby (2004) 

Snad nejlepsi boxersky film, jaky sem kdy videl. Sel jsem na nej se stejnou predstavou, s jakou hlavni postava, trener Frank, pristupuje k hlavni hrdince. Coze, zenskej box, to je nejaka srandicka, pro par zoufalcu, ale reziser Eastwood me presvedcil o opaku. Vubec jsem potom necekal ten brutalni konec, kterej povazuju za jednu z nejlepsich zmen zanru uprostred filmu v cele jeho historii. Dojemnej film o silnejch lidech.

plakát

Gangy New Yorku (2002) 

Skvely, moderne zpracovany, historicky snimek o Gaunerech v casech obcanske valky v USA a to v samotnem hlavnim meste vsech pristehovalcu, v New Yorku. Jedny z nejlepsich roli Daniela Day-Lewise a spoustu skvelych hercu typu Johna C. Reillyho a Brendona Gleesona. Skvele natocene nasili, kteremu se reziser nevyhyba, ale ani ho nijak neglorifikuje.

plakát

Skrytá identita (2006) 

Film zalozeny hlavne na postavach, obsazenych takovou spoustou hereckych jmen, skvele zahranych a rozpracovanych do nejmensich detailu. Kriminalni i kriminalisticke prostredi je tu ucelove zjednoduseno, ale to nic nemeni na faktu, ze se Scorsesemu podarilo zbudovat skvely, atmosfericky a ve svem temer Shakespearovskem zaveru brutalne primocary snimek, plne si zasluhujici misto vedle reziserovych Gauneru, Gangu New Yorku a Casina.

plakát

Dr. House (2004) (seriál) 

Cynicky, odosobneny, nelitostny a vetsinou zbytecne kruty mrzak, fetak a hrdina tohoto, jinak velmi mileho serialu vam zaruci, ze se ani u jednoho dilu nebudete nudit a vetsinou se budete i smat, to podle toho, jak moc mate radi cernohumorne hlasky. Vetsina roli sedla hercum na telo a producent Singer si umi zajistit neutuchajici zajem divaku. O proti ostatnim "doktorskym" serialum velmi nekompromisni.

plakát

Syriana (2005) 

Dilo ve sve komplexnosti a kauzualite vyzadujici cele dve hodiny vasi pozornost, ktere vsak stoji za to, nebot odhaluje a ve vysledku rozjasnuje situaci kolem ropnych machinaci na Strednim Vychode. Ukazuje, ze jedno za jakou stranu, pesaci vykonavaji praci neznajic jeji pravy duvod a s minenim a nazory verejnosti se manipuluje stejne snadno, jako se stadem ovci. Vse je jen o penezich reprezentujicich v dnesnim svete moc. Vytecna prace panu producentu Clooneyeho a Soderbergha, jsem pro vice filmu odhalujicich zakulisi nudnych zprav, jez vetsina lidi prejde bez jakehokoliv zajmu a jez ve svem dusledku tu stejnou vetsinu lidi ridi.

plakát

Nesnesitelná lehkost bytí (1988) 

Moje srdecni zalezitost. Pomaly a line eroticky zacatek je predehrou a omluvou pro nepoliticke videni veci, chirurga Tomase a to veci, dejicich se v Praze v srpnu 1968. Poemigracni dej pusobi bohuzel pomalu a natazene. Skvely vykon Day-Lewise a hvezdny dabing Ceske televize, kdy treba Pavel Landovsky dabuje sam sebe zarucuje hluboky zazitek.