Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (12)

plakát

Příběh kmotra (2013) 

Téma je velmi aktuální a zajímavé, takže si myslím, že z něj autoři mohli vymačkat trochu víc, přirovnal bych to k jednomu dílu expozitury. Asi není nutné na to chodit do kina a je možné si počkat a podívat se na to doma, ale na druhou stranu bych určitě doporučil film shlédnout. Je to v podstatě ukázka české mafie v českém podání. Film, který vás donutí diskutovat o tom, co se stalo špatně a zda to šlo změnit. Nedostane z vás nějaké to "wow", to si asi budete muset nechat na zahraniční filmy o zahraniční mafii. U nás řeknete alespoň to naše "ty vole".

plakát

Mary a Max (2009) 

Přítelkyně byla 89 minut na měkko, přiznám se, že jsem se tomu taky neubránil. Perfektní film, ale strašně smutný.... Co víc dodat.

plakát

Bídníci (2012) 

Film by byl pěkný, kdyby se tam taky někdy mluvilo (všechno se jen zpívá), a nebyl by pěkný, kdyby tam nehrál Sacha Baron Cohen. Myslím si, že ten, kdo umí dobře anglicky a obejde se bez titulků, má velkou výhodu, protože ho ten film spíš vtáhne do děje, mně to totiž trvalo až do konce filmu. Celé to na mě působilo dost chladně a nevyvolávalo to ve mně to, co by tento příběh měl. Až závěr mě oslovil tak, jak jsem to očekával od celého filmu.

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

A přesto, že zábavnost jednotlivých dílů někdy kolísá a co se mě týče, ve druhé s třetí řadě to nebylo úplně on, tak stejně dávám 5 hvězdiček. V tomto seriálu jsou prostě momenty, kdy se neudržíte a bouchnete smíchy. Můžu jen vřele doporučit. P.S.: Kaley Cuoco je opravdu pěkná slečna:)

plakát

Góóól! II (2007) 

Po jedničce jsem se těšil na druhé pokračování. A musím říct, že mě nezklamalo. Santi je prostě správňák a jen mě trochu mrzí, že tvůrci nedotáhli do konce to, jak to dopadne mezi ním a jeho slečnou-musím se přiznat, že jsem tuhle linku docela hltal. Jinak, co se týče fotbalu to bylo opět pěkně zpracované a záběry herců na hřišti vypadají velmi uvěřitelně. A jestli máte rádi Adidas, tak není co řešit a zkoukněte si tento film:D

plakát

Góóól! (2005) 

Jak být hvězdou fotbalu a mít krásnou přítelkyni? Talent, několikrát štěstí a skromnost. Nic víc:) Film je ideální relax pro všechno. Ti co milují fotbal budou nadšení, ti co ho nemusí, tak je to třeba zlomí a navíc si myslím, že i několik zástupkyň něžného pohlaví se půjde podívat na nějaký ten zápas díky tomuto filmu. Za mě 4h.

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Myslím si, že se česká kinematografie poslední dobou hodně zlepšila a Občanský průkaz je další výborný film. Nejsou to Pelíšky a není to Habrrmannův mlýn, je to něco mezi tím...Komické situace, u kterých se budete hodně smát, střídají okamžiky, kdy ucítíte bezmoc hlavních protagonistů. Navíc, když si vzpomenu na to, že tohle opravdu byla realita, tak nedokážu pochopit ty, kteří říkají, že se za komunismu měli líp. Napadá mě jen jedna skupina, jež mohla být spokojená, ti co nic nechtěli a byli spokojení a ti, co byli u moci. Navíc se zde objevuje několik pro mě úplně neznámých herců a vůbec nejsou špatní ba naopak.

plakát

Kauzy z Bostonu (2004) (seriál) 

Možná někoho napadne srovnávat s Ally Mcbeal, ale podle mě se jedná jen o podobnost prostředí. Vtipné hlášky, které nejsou jen lacinými ohranými vtípky a navíc zajímavé provedení kamery, kdy během deseti vteřin přeskočíte i 4x. Dávám 5 hvězd. Pokud se rádi bavíte nad inteligentním humorem, budete se smát.

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

Mám rád Akity a proto možná nemusím být objektivní. Dávám jednoznačně 5 hvězd. Film se dá shrnout velice rychle. Nádherný, smutný příběh, podpořený ještě dojemnější hudbou, která se vkrádá do děje vždy v tu pravou chvíli a umocňuje hlavní linku. Nedokážu si představit někoho, kdo odejde od filmu citově nezasažený.

plakát

Valiant (2005) 

Kreslená komedie je dnes poměrně běžná a proto je asi těžké najít něco nového, něco, co zaujme, co bude opravdu vtipné. A v tomhle filmu mi přišlo, že jakmile se blížil nějaký humorný kousek, již dopředu jsem věděl, jak to dopadne. Prostě vtipné scénky mi připadaly už hodně okoukané z jiných komediálních filmů. Největší vtip tak podle mě tkví v tom, že autoři dali do rolí letců RAF létající skvadru holubů a německé luftwaffe se ujali majestátní sokoli.