Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každé jiné dítě má i Santiago Munez (Kuno Becker) svůj velký sen. Na rozdíl od většiny ostatních však dostane ojedinělou příležitost si jej splnit - pokud dokáže překonat strach, odcestovat tisíce mil od domova a vyrovnat se nejlepším z nejlepších. Jak se brzy ukáže, Santiaga přijde jeho rozhodnutí hodně draho - jsou ale oběti tak velké, aby zabránily talentovanému a odhodlanému mladému sportovci vstřelit jeho vítězný gól?

Když se Santiago ve svých 10 letech odstěhoval s rodiči do Ameriky, měl s sebou pouze dvě věci: svůj fotbal a potrhaný obrázek Světového poháru. Během dospívání se živil podřadnými pracemi, avšak fotbal zůstal i nadále jeho velkou vášní. Přesvědčit otce, že by se mohl stát mezinárodní sportovní hvězdou, však bylo takřka nemožné: "Na světě existují dva druhy lidí," konstatoval jeho otec. "Lidé, kteří bydlí ve velkých vilách, a lidé jako my, kteří jim sekají trávníky a myjí auta."

Vše se ale změní v okamžiku, kdy se na jednom z místních zápasů ukáže bývalý britský fotbalista a příležitostný lovec talentů Glen Foy (Stephen Dillane) a všimne si mezi amatérskými hráči hbitého, rychlého a odvážného mladého sportovce - přesně takového, jakého by potřeboval slavný anglický tým Newcastle United.

Santiago, který se náhle ocitá v neznámém prostředí, kde je fotbal náboženstvím a stadión St. James' Park svatostánkem, musí nyní dokázat, že má dostatek kuráže na to, aby se stal hráčem jednoho z nejprestižnějších fotbalových klubů na světě. Zablácená hřiště, studený vítr a podpásovky od spoluhráčů jsou jen některými z překážek, které bude muset překonat na své cestě k vítězství v opojném a vzrušujícím světě mezinárodního fotbalu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (373)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +bonusy na DVD, zručně natočené, z prostředí nám blízké, -první třetina měla být obsáhlejší/// Doják jako prase, ohlasy nelhaly. V podstatě to co jsem od filmu očekával, tak to se mi dostalo a to je jedině dobře. Příběh je vystavěn dobře, snad jen některé pasáže mohly být vynechané a některé naopak podrobnější. Celkově se film zaměřuje na jeden klub a především sleduje osud jednoho kluka, který jde za svým snem. I přes všechny dějové linky je tento film uvěřitelný, avšak dojemný a hlavně ke konci přeslazený. Ovšem nemůžu se nezmínit o pár zajímavostech. Například si všimnete Milana Baroše, a tady je jedna chybyčka. Když jej v jednom zápase v poločasu vystřídá jiný hráč, tak se i přesto objeví v druhém poločasu opět na hřišti. Nj taky chci mít 2 Baroše :-)), a pokud jste ještě všímavější, tak si všimnete i Petra Čecha (hledejte ho v bráně :-) No prostě milí a příjemný film, který vás zasáhne a možná i rozpláče, tak jako mne./// Celkem 76%/// ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Ano tohle je anglická Premiér league, nejlepší a nejůspěšnější fotbalová liga na světě. Příběh který se nám tento film snaží odvyprávět není třeba pravdivý, ale podobnou cestou jakou se vydává Santiago na svůj vrchol, se tam jistě dostalo i mnoho dnešních skutečný hráčů. Škoda jen, že tvůrci této trilogie film v podstatě ukončili druhým dílem, protože ten třetí na ten předchozí naprosto nenavázal a nechal děj zcela otevřený a nedokončený!? Přesto alespoň za 2 díly nemohu jinak, než dát čtyři hvězdy ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.9/10] | me: Až na logické chyby (ktoré krásne zhrnul vo svojom komente don corleone) to bol film, ktorý vzdáva pekným spôsobom hold futbalu, talentu a odhodlaniu ísť za svojím snom. Dejová línia je viacmenej jasná od začiatku až po záverečné titulky, ale spôsob akým sa film dostane z mexického začiatku až po anglický koniec je nenásilný a skromný. Film netlačí zbytočne na pílu citov, čím v celkovom dôsledku pôsobí sympaticky. A keď k tomu pripočítam Beckhama, Hanryho a Raula :) (ktorých prítomnosť pobaví), tak môžem povedať, že to bol príjemný film s vhodnou voľbou hlavného hrdinu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Fotbal mám opravdu rád a tudíž jsem se na tento film těšil. Zajímalo mě jak se s tím Američani poperou. A povedlo se to celkem dobře. Mexickej kluk z chudý rodiny přišel do Newcastle United, kde se mu ze začátku nedařilo, ale později podržel tým a nakonec nad sebou vyhrál. Hodně prokouklý scénář, ale jako film o fotbale to špatné není. I Beckham se ukázal jako zajímavý rádce do života :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

tak jako v čínský restauraci (v americe) může obsluhovat jen číňan, tak odjakživa (všude) nejlepší fotbalisti pocházejí z chudých čtvrtí. a skoro všechny, stejně jako Santiaga, je tomu umění naučil bůh. jen zlomek jich dokáže jít za za svým snem a rvát se o svoji šanci. a když ji náhodou dostanou, kolik z nich ji využije, aby se mohlo stát kluky s obrovskými konty? a kolik z nich zůstane i potom obyčejnými kluky a né namyšlenými hvězdami? ne náhodou se hlavní část příběhu odehrává v anglii, kde je fotbal náboženstvím. konečně pořádnej film o fotbalu. režisér D.Cannon odvedl dobrou práci. když přicházejí na řadu zápasy newcastle united, srdce fotbalového fanouška plesá. hudba, kamera, autentické záběry dokáží vykouzlit tu pravou atmosféru. a myslím, že slabší a citlivější povahy uroní i kroupu. teda slzu. už se těším na dvojku! ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Všimntěte si, že během zápasu Newcastle - Chelsea se mění barva míče ze žlutého na bílý. (don corleone)
  • Scénáristé Dick Clement a Ian La Frenais měli ve své filmografii kromě množství TV seriálů například také bondovku Nikdy neříkej nikdy (1983), kde ale nejsou uvedeni v titulcích, a údajně nejlepší irský film všech dob The Commitments (r. Alan Parker, 1991). (imro)
  • V jedné ze scén hlavni hrdina (Kuno Becker) líbá svůj přívěšek před standartním kopem. Fotbalisté však k zápasu s přívěskem nastoupit nemohou. (Indy21)

Reklama

Reklama