Reklama

Reklama

Kauzy z Bostonu

(seriál)
USA, (2004–2008), 70 h 47 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Hudba:

Danny Lux

Hrají:

James Spader, William Shatner, Candice Bergen, René Auberjonois, Julie Bowen, Monica Potter, Mark Valley, Rhona Mitra, Lake Bell, Gary Anthony Williams (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Boston Legal je seriál americké televize ABC z právnického prostředí, spadající do žánru dramedy (směs dramatu a komedie), navazující na seriál The Practice. Jeho tvůrcem je David E. Kelley (Ally McBealová, Chicago Hope...). Sleduje mnohdy bláznivé osudy a případy právníků z firmy Crane, Pool & Schmidt a hlavně přátelství Dennyho Cranea a Alana Shorea. Na politickou korektnost se tady příliš nehraje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

Molir 

všechny recenze uživatele

Tohoto seriálu je věčná škoda, chtělo to ještě pár sezón, tak vybroušené, vypointované a absurdní dialogy a situace (v dabingu jsem viděl tak pět šest dílů, čili hodnotím originál), postavy, obrovský nadhled, zcizování (kdy třeba v druhé epizodě sezóny dorazí nové regular postavy a Denny je odpálkuje, že kdyby byli ti noví, tak je ukážou už v první epizodě), to se prostě jen tak nevidí. Plus tu skvěle funguje chemie hlavních postav, a předvádí se úžasné panoptikum vedlejších postav, od klientů Crane, Pool & Schmidt přes advokáty protistran až po senilní soudce kteří chrlí jednu perlu za druhou. ()

Noomi 

všechny recenze uživatele

Seriál, do ktorého sa dá zamilovať hneď od prvej časti (vlastná skúsenosť)! James Spader je osobnosť, s ktorou nič iné nenarobíte, len ho začnete zbožňovať a jeho Alan Shore je postava, ktorá by si zaslúžila oveľa viac priestoru ako dva celé seriály (čo tak ešte jeden?). Počúvať tie jeho perly, za to stojí vidieť všetky časti. Do absolútnej pohody a dobrej nálady ma dokáže dostať len pár seriálov a Bostonské zločiny sú jedným z nich. ()

Reklama

Candid 

všechny recenze uživatele

Baví mě zápletky, baví mě hlavní postavy, baví mě to jako celek. To že předtím už vznikly jiné komediální seriály o právnících je pro mě nepodstatné. Moc nechápu, proč Kauzy někdo srovnává s melancholickou slepicí McBealovou, která je očividně zaměřená na úplně jiné publikum. Protože to produkoval Kelly? Ale jďete... Když už, tak spíš zapomeňte na Ally a raději si pusťte Kauzy z Bostonu (pokud ovšem nejste žena v přechodu) ;o) ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Ta kamera je správně béčkový úlet (dramatic look každých pět vteřin, yeah!) a Spader je pořád ňuňánek, na kterého se dá koukat v čemkoli - tohle je navíc docela milá zábavička na všední dopoledne/odpoledne za 3,5*. (ale taky by moh trochu shodit, viď, Honzo :P )__________ Po pár dalších dílech jsem si uvědomila, že mě to asi fakt baví, takže proč nezaokrouhlit na 4*. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Upozorňuji, že hodnotím pouze po dvou epizodách. Ale ty by měly být nejvíc nej, ať vydržíme. Zatím se nemohu ubránit pocitu, že je to slabá kopie Ally McBeal. Vyloženě jdou vidět podobnosti - "šílený" šéf, podivín advokát. Zbytek takový normál, to bylo i v Ally. Akorát to není až tak moc vtipné a střeštěné jako v Ally, takže to není vyloženě komedie. Jsou tam vtipné momenty, ale nějak to není ono. Na druhou stranu má zase seriál jinou dimenzi, nicméně právničiny tam také moc není, takže je to takové nijaké. Stále ve mě převládá pocit kopírování. Uvidíme... Aktualizace: No, časem se to malinko zlepšilo, nicméně stále je to takový průměr. Ale rád se vždy mrknu, protože to je jeden ze silnějších seriálů, které v TV běží a občas se dost zasměju a pobavím. Takže 3* jsou tak akorát. Aktualizace 2: Začíná mě to dosti bavit. I přesto, že to není bůhví co, tak jsou tam fakt dobré frky a vychytávky a rád se koukám. Jsou to tedy lepší 3, takových 70%. Koukám pravidelně a těším se. Je tam čím dál více absurdit a vtipných hlášek a narážek, prostě a jasně - Denny Crane! Aktualizace 22.7.2009 - dávám o hvězdu více, tj. 4. Poslední díly jsou parádní a fakt se dobře bavím!!!! Danny Crane! Howgh! ()

Galerie (953)

Zajímavosti (8)

  • !!!SPOILER!!! Lake Bell, která má roli Sally Heep, opustí seriál během první řady, kvůli hlavní roli v seriálu Surface. Poté co je Surface zrušen, vrátí se do "Kauz z Bostonu" v třetí řadě jako hostující herečka. (Caszidy)
  • Kromě Williama Shatnera (Denny Crane) a Rene Auberjonoise (Paul Lewiston) v trvalých rolích, se v seriálu objevili v hostujících rolích i další bývalí herci ze Star Treku Armin Shimerman, Jeri Ryan a Ethan Phillips. (Caszidy)
  • Denny Crane byl 6x ženatý !!!SPOILER!!! (včetně jednohodinového manželství v jedné z epizod druhé řady). (Caszidy)

Související novinky

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama