Reklama

Reklama

Kauzy z Bostonu

(seriál)
USA, (2004–2008), 70 h 47 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Hudba:

Danny Lux

Hrají:

James Spader, William Shatner, Candice Bergen, René Auberjonois, Julie Bowen, Monica Potter, Mark Valley, Rhona Mitra, Lake Bell, Gary Anthony Williams (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Boston Legal je seriál americké televize ABC z právnického prostředí, spadající do žánru dramedy (směs dramatu a komedie), navazující na seriál The Practice. Jeho tvůrcem je David E. Kelley (Ally McBealová, Chicago Hope...). Sleduje mnohdy bláznivé osudy a případy právníků z firmy Crane, Pool & Schmidt a hlavně přátelství Dennyho Cranea a Alana Shorea. Na politickou korektnost se tady příliš nehraje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Edwardu E. Kelleymu v případě druhé právnické divnoeskapády ujel vlak. No, možná že ne přímo jemu, ale produkčnímu týmu rozhodně. Vezměte si Ally McBealovou, vyjměte velkou část humoru, přidejte trochu větší špetku etických problémů, úvahám o životě rovněž přidejte - na serióznosti, HODNĚ uberte na řešení srdečních problémů ženského osazenstva (tohle JE pozitivum;)), zcela se zbavte dost často dost děsných předělávek starých dost často srdceryvných cajdáků, a máte Boston Legal. Ne, to není docela přesné - ještě musíte přidat zcela odpornou kameru jako ukradenou z nějakého diletantského akčního nebo katastrofického filmu, which means "jsem děsně kchůl jak během jedné desetivteřinové věty třikrát zůmnu in a zase aut a při rozhovoru dvou postav to ještě ozvláštním zběsilým prostřiháváním mezi nimi, ain't I?". Jednou jsem se na to díval po dost dlouhém a hektickém dni v práci a málem se mi z toho poletování obrátil kufr naruby. Jisté skupině diváků, která miluje poněkud neobvyklé postavy a životní situace a rozebírání stavů mysli je rovněž baví, má Boston Legal určitě co nabídnout - postavy Jamese Spadera a do jisté míry i Williama Shatnera mě zaujaly a jistě by mě zajímaly i dále, ale jinde toho nabízejí podstatně více a v poněkud stravitelnější formě, tohle je prostě od otce Picket Fences a Chicago Hope dost slabý výkon. Neříkám, že je to jen jeho vina, ale seriál jako takový to u mě má za 60%, tedy lehký nadprůměr. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

První série je stoprocentní především díky Spaderovi (Alan Shore). Postupem času se pozice tahouna rozmělní mezi Alana a Dennyho. Ten se svojí šílenou krávou předvádí každou řadou husarštější kousky. Spolu tvoří perfektní komando právnických plameňáků, co zapříčinilo, že se tento seriál stal jedním z mých absolutně nejoblíbenějších. A když k tomu připočtu povětšinou sympatické nebo zábavné vedlejší postavy a hlavně originální, někdy kontroverzní a zábavné soudní případy, není co řešit. ()

Reklama

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle nečekaně příjemné lechtání v tom orgánu, co vzbuzuje ďábelský smích! Hledal jsem slovo vystihující tenhle seriál a našel jsem: zvrhlé, pokleslé, zábavné! Dekadentní, až downeyovský James Spader, arogantní William Shatner a fascinující Rhona Mitra! Tohle vypadá hodně slibně, jako Ally McBealová, ale bez vysloveně ulítlého humoru. Takže ještě lepší, díky bohu za D. E. Kelleyho! Uvidíme po dalších dílech... ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Upozorňuji, že hodnotím pouze po dvou epizodách. Ale ty by měly být nejvíc nej, ať vydržíme. Zatím se nemohu ubránit pocitu, že je to slabá kopie Ally McBeal. Vyloženě jdou vidět podobnosti - "šílený" šéf, podivín advokát. Zbytek takový normál, to bylo i v Ally. Akorát to není až tak moc vtipné a střeštěné jako v Ally, takže to není vyloženě komedie. Jsou tam vtipné momenty, ale nějak to není ono. Na druhou stranu má zase seriál jinou dimenzi, nicméně právničiny tam také moc není, takže je to takové nijaké. Stále ve mě převládá pocit kopírování. Uvidíme... Aktualizace: No, časem se to malinko zlepšilo, nicméně stále je to takový průměr. Ale rád se vždy mrknu, protože to je jeden ze silnějších seriálů, které v TV běží a občas se dost zasměju a pobavím. Takže 3* jsou tak akorát. Aktualizace 2: Začíná mě to dosti bavit. I přesto, že to není bůhví co, tak jsou tam fakt dobré frky a vychytávky a rád se koukám. Jsou to tedy lepší 3, takových 70%. Koukám pravidelně a těším se. Je tam čím dál více absurdit a vtipných hlášek a narážek, prostě a jasně - Denny Crane! Aktualizace 22.7.2009 - dávám o hvězdu více, tj. 4. Poslední díly jsou parádní a fakt se dobře bavím!!!! Danny Crane! Howgh! ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Já se pobavím královsky. Další seriál z právnického prostředí, který si podle mě zaslouží pozornost, a proto se ho snažím sledovat tak pravidelně, jak jen to jde. Je pravda, že ho táhne téměř výhradně dvojice Spader + Shatner, ale proč ne. Ostatní postavy určitě mají svoje místo a jsou vždy vítaným zpestřením. Pro mě 80 %. Oblíbená část- kdykoliv Shatner vyřkne to mocné "Denny Crane" ()

Galerie (953)

Zajímavosti (8)

  • Téměř všechny díly, kromě několika v první řadě, končí tím, že Denny a Alan sedí na balkóně, popíjejí whiskey, kouří doutníky a diskutují o událostech v uplynulém dílu. (Caszidy)
  • James Spader (Alan Shore) a William Shatner (Denny Crane) jsou jedinými herci, kteří se objevili ve všech 101 dílech seriálu. (Caszidy)
  • Denny Crane nikdy neprohrál žádný případ. Podle první epizody celého seriálu vyhrál 6043 případů během své 45 leté praxe. (Caszidy)

Související novinky

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama