Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (257)

plakát

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) 

Bavilo mě to stejně jako předchůdce v době, kdy byl aktuální. Po spojení s počítačovýma (video) hrama námět přímo volal a ve finále toho levelování a komunikace s NPC bylo tak akorát, aby to nebylo otravný. Klidně bych se kouknul ještě jednou, to se mi dlouho nestalo...

plakát

Lesní rituál (2017) 

3/4 filmu hodně dobrý, už jsem si říkal, že mi zas horrory začnou bavit, ale ten závěr to zazdil opravdu drtivě. Přitom téma se severským pohanstvím nebo spíš se sejdem, vypadalo hodně lákavě. Škoda jen, že když už tak nějak nuceně zmizelo to tajemno a (ne)vyřčená hrůza, že pak nenastoupily nějaký povedený gore prvky, tím mohl film slušně vygradovat.

plakát

Bohové Egypta (2016) 

Vůbec mi nesedlo celý to umělý prostředí vytvořený buď počítačovou animací nebo papundeklem, reálnej tam byl snad jenom ten písek a pouze Ra ví, jestli i ten nebyl rekvizita z PVC. Zběsilý tempo jak v PC hrách z poslední dekády, nahoněná forma namísto obsahu, nic pro mě. Je mi líto lidí, který čekali zpracování příběhů z egyptský mytologie a dostali tradiční sračkovou uměleckou licenci s multikultuním obohacením. Já byl předem varovanej, tak aspoň tady jsem byl zklamání ušetřenej.

plakát

Grimsby (2016) 

Nevím, ale ke Cohenovi mi akční parodie na různý agenty zrovna moc nesedí. Stejně tak z osvědčenejch kombinací chytrýho a blbýho kámoše, kolegy nebo bráchy, jsem už otrávenej a těžko v tom objevit něco novýho. Pár fórů je ve filmu skvělejch, ale jinak taky spousta hluchejch míst, už to prostě není tak nabitá jízda jako třeba Diktátor. Ale soundtrack to má neskutečnej...

plakát

Jason Bourne (2016) 

Poslední Bourne nepřináší absolutně nic novýho, všechno se odvíjí podle osvědčenýho scénáře z předešlejch dílů, kterej už ale logicky nefunguje. Palčivý téma online světa v podobě dilematu mezi svobodou a bezpečností bylo taky nastíněný jen povrchně, takže zbyla jen slušně zpracovaná akční složka, čímž se aktuální pokračovatel dneska už kultovní série řadí mezi zástupy průměrných. A to je škoda.

plakát

Kickboxer: Vengeance (2016) 

Velkej průser až hanobící svýho předchůdce. Nečekal bych, že někdy uvidím film, kde je nejlepším hercem a nejsympatičtější postavou JCVD. Příběh bezostyšně obšlehnutej, vlastní invence naprosto otřesný. Bohužel neobstojí ani samotný bojový scény, svojí choreografií jsou např. oproti současný čínský nebo thajský tvorbě zamrzlý někde kolem změny století. Odpad Jean - Claudemu, GSP, Werdumovi a ostatním dát z principu nemůžu, ale jinak bych neváhal.

plakát

Kosmo (2016) (seriál) 

Humor, kterej mi naprosto sedí, někdy absurdní, jindy vulgární, pak zas hraničící s trapností. Díky za další takový originální neotřelý dílo, i když je mi jasný, že většině lidí to asi moc do vkusu nepadne. Ale od toho si nakonec tu ČT platím, na mainstreamovou zábavu by tu měly bejt jiný produkce, co jsou živý jen ze sledovanosti.

plakát

Personal Shopper (2016) 

Film, kterej mi donutil po dlouhejch měsících a rocích opět projevit můj filmovej vkus skrze hodnocení na CSFD a pomoci mu alespoň o procento zvýšit rating. Na relativně "artový" dílo slušný tempo, perfektní střih a hlavně výborný nosný téma.

plakát

PopStory (2016) (seriál) 

Zajímavej námět, ale v žádným z dílů se neobjevuje nic novýho nebo překvapivýho, jedná se o suchý komentování bez ostřejšího vhledu nebo nedejbože třeba vtipu. Občas mi až přišlo, jako by to bylo natočený v oný předrevoluční době, o který cyklus pojednává.

plakát

Vzkaz v láhvi (2016) 

Zas půjdu tak trochu proti davu, protože mi první polovina filmu seděla daleko víc než zbytek. Ta rádoby temná jizda v druhý půli byla totiž podložená takovou spoustou nelogičností, že se nedalo než kroutit hlavou a čekat na závěr. Takže natočený (tradičně) výborně, ale příběh a scénář hlavně v druhý půli na úrovni americkejch béček.