Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 1

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 605)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Úkrok ke kompletně hrané formě Cohenovi zcela nepomohl. Tam, kde byli Borat a Bruno díky svému dokumentárnímu charakteru ostře satiričtí, neboť umožnili obyčejným Američanům, aby se sami totálně odkopali, je Diktátor jen a pouze snaživý ... a tak trochu do prázdna vyznívající. Cohen sice opět štěká a kouše na všechny strany, ale tentokrát to působí, jako by měl místo pořádných tesáků jen obyčejnou umělou zubní protézu. Několik sekvencí je naprosto geniálně vtipných (porod! hlava! onanie!), ale zaskočilo mě velké množství hlušiny (so-so vtípků) a dost scén, které se minutu líně převalují na hraně trapna a pak úplně vyšumí, aniž by z nich něco extra vtipného vylezlo (scéna ve vrtulníku, která působila dobře v traileru, je ve filmu totálně zabitá). Jako jednoznačně to má svoje momenty, ale čekal (a chtěl) jsem něco ještě mnohem ráznějšího. 6+ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že Sacha Baron Cohen úspěch Borata jen tak nenapodobí. S Brünem se mu to nepodařilo a tentokrát se vzdal dokumentární formy, zkusil opravdový film s opravdovým dějem... A ačkoliv to dopadlo lépe, často je to i takové rozporuplné. Spousta situací k popukání, ale také hodně zbytečných (a opakovaných) vtipů v uvozovkách, plus dost ledabyle odbytý závěr, který se podle mě jen naoko tváří, že si z podobných klišé střílí. Tři a půl. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem si, že tento film nikdy v životě neuvidím, ale ke zhlédnutí mě přesvědčilo vysoké hodnocení mých oblíbených uživatelů. Ale nic pro mě, tento typ humoru jde úplně mimo mě, vůbec mi to nesedlo. Začalo to dobře, dokonce jsem si říkala, že to snad bude první snesitelný film Cohena, v první půlce jsem se párkrát i zasmála, jenže tu druhou polovinu, už jsem se silně trápila, celé to spadlo k tomu lacinému a nevkusnému humoru. Jako satira film fungovat jistě může, ale upřímně, mně se ve filmu ani nic hledat nechtělo. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen - (Aladeen / Efawadh) +++ Sayed Badreya - (Omar) +++ Ben Kingsley - (Tamir) +++ Anna Faris - (Zoey) +++ John C. Reilly - (Clayton) +++ Megan Fox - (Hrá samu seba) +++ Anna Katarina - (Angela Merkel) +++ Edward Norton - (Hrá sám seba) +++ Produkcia: Sacha Baron Cohen, Scott Rudin +++ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Demokracie je diktatura s lidskou tváří - kdyby si to Saddám a Muammar zavčasu uvědomili, mohli ještě nosit uniformy obsypané metály a mít harém plný Porsche 911.. Slovo nekorektnost se tu skloňuje ve všech pádech, ale já se ptám proč? Diktátor je naopak velmi korektní a to k divákovi, protože politicko-společenskou satirou o kadenci AK-47 žertuje i o věcech, kolem kterých se musí chodit po špičkách, či není záhodno je nahlas vyslovovat. Na druhou stranu, ačkoliv cenzoři v Turkmenistánu a Tádžikistánu řekli Diktátorovi své rezolutní „Aladeen!“, na členství v Rushdieho klubu to pořád ještě není - na to jsou klidné vody mainstreamu příliš bezpečné, ale to ty dobře víš, viď Sacho.. Co ti ovšem neodpustím je to, že si v rámci promo akce zasvinil akademikům červený tepich. Máš ty vůbec ponětí, jak těžko se Kim vysává? ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • Na celosvětovou premiéru filmu v Londýně přijel Sacha Baron Cohen (Aladeen) v oranžovém Lamborghini. Nepřijel však po silnici, luxusní auto bylo umístěno na vlečném nákladním voze. (Sufferer)

Reklama

Reklama