Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (574)

plakát

Neskutečná Anna (2022) (seriál) 

Po slabším úvodu, se příběh celkem rozjede. Nevím, proč netflix zvolil tento formát, ale dost možná kvůli neochotně zůčastněných aktérů vystupovat na kameru. Ostatně by se tak jednalo jen o vyprávění novínářky. Je těžko soudit Annu. Nicméně mi to nedalo a dohledal jsem si orig. článek, kterému je dokument velmi věrný. Dokonce jsem narazil na analýzu, nějaké ekonkmicko-právní kanceláře, která rozebírala, velmi důkladně, Annin záměr. Kdyby Anna ten projekt dotáhla, bez podvodů, hypoteticky, byl by to zlatý důl. Dost možná nejikoničtější projekt v NewYorku. Ta holka byla génius, ale i socipat. Těžko soudit, každopádně příběh zajímavý.

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Bylo to dobré. Bylo to více než dobré. Šílená stopáž uběhla jako voda a i vyprávění příběhu, mě přišlo příjemnější, než u frenetických akcí marvelu..

plakát

Lupin (2021) (seriál) 

Příjemná oddechovka z Francie. Pravděpodobná jednohubka, u které nebude moc důvod, koukat na seriál znovu, ale i tak je to fajn. Trochu mě iritovalo scéna s dronem v pokoji. A tradičně mi přijde, že Francouzi mají potřebu vykreslovat policii jako šašky. Tady to opět není jinak. :)

plakát

Bridgertonovi (2020) (seriál) 

Zaráží mě, jak je každý pohoršen tím, že si někdo dovolil natočit historický seriál plný černochů. A co? Tohle není dokument. Tohle nejsou reálie a nikdo netvrdí že ano. Nikdo nic nepokřivuje. Je to seriál, fikce, zábava,kterou někdo vymyslel, napsal a bravůrně natočil. Ale tady je tooolik světových kritiků, kteří jsou taaaaaaaak důležití!! :)

plakát

David Attenborough: Život na naší planetě (2020) 

Člověk je prý nejinteligentnější tvor na této planetě. Na planetě, která nejde nahradit. Na planetě, kterou nemůžeme opustit. Ale umíme ji decimovat,ničit,vysávat. Nevím, jestli si toto označení vůbec zasloužíme. Díky lidem, jako je David, a jejich nestávajíci boj za změnu. Potřebujeme to!

plakát

Dracula (2020) (seriál) 

Těch adaptací již bylo tolik, že jsem byl zvědavý jak s tím tvůrci naloží. A hleďme. První dva díly ok. Beru jistou jinakost a provokace. Třetí a poslední díl je už veliká slátanina, bez rozumu. Bral bych i drákulu v 21. století. Ale těch absurdit bylo příliš a právník kterého si Drákula zavolá a jak ta situace vyústila atd atd. Veliká škoda.

plakát

Enola Holmesová (2020) 

Trochu mě překvapuje, i když.., jak je tady tenhla snímek přijímán vlažně. Ono sice nejde o přelomovou záležitost, ale... Millie je tady skvělá. Její přirozená bezprostřednost je odzbrojující. Příběh je, takový jaký má být, s ohledem na dobu, kdy se odehrává a knižní předlohu!!! Proslovy a průhledný do kamery jsou svěží a roztomilé. Protože ono je to hlavně rodinný film, na který budou koukat děti! Lokace jsou krásné a výprava více než dobrá. Má dcera už koukala podruhé a to je známka toho, že těm, komu byl primárně tento snímek určen, se líbí. A jestli v tom někdo bude hledat něco více? no asi to nenajde a tak bude děsně sklamán, že se další kulervoucí Sherlock s culíkem nekoná. My ostatní se pobavíme s dětmi u telky. Na pět hvězd to není, ale nemůžu si pomoct :)

plakát

Globální pandemie (2020) (seriál) 

Je trochu absurdní, že tenhle dokument spatřil světlo světa ve stejné době, kdy nám začala trochu cuchat nervy Čína a její velvyslanec koronavir. Netflix dokumenty umí a umí je dobře. Poskládání jednotlivých kapitol je trochu chaotické, ale dá se pochopit, proč je tomu tak. Velké množství informací a pohledů na skutečnosti, které si člověk je stěží uvědomí. Úvodní absurdna je ještě korunováva skutečností, že věčina smrtících virů chřipky pochází z Číny. :) Asi teď zkoušejí nový model. Ukončíme to citátem, "není otázka jestli smrtící pandemie udeří znovu, ale kdy".

plakát

I Am Not Okay with This (2020) (seriál) 

Vynikající, jednohubka. Především Syd byla úchvatná a dokonale zahraná. Může se zdát, že jde o teen romaci, ale jakmile mi docvakly souvislosti a odkazy, byl jsem jak dítě pod vánočním stromem. A je celkem úsměvné, že většina neví! :) Tohle opravdu můžu a to jak normálně normální to je, je geniální. Uff

plakát

Koronavirus – máme jasno - Tahle pandemie (2020) (epizoda) 

Velmi pěkné, jasné a stručné. Spusta zajímavých informací o tom, proč se koronavirus šíří tak, jak se šíří a proč se výrazně smrtelnější viry dají zvládnout mnohem lépe, než tyto málo smrtelné.